GGD Utrecht trekt de wijken in om vaccinatiegraad omhoog te krijgen GGD Utrecht trekt de wijken in om vaccinatiegraad omhoog te krijgen

GGD Utrecht trekt de wijken in om vaccinatiegraad omhoog te krijgen

GGD Utrecht trekt de wijken in om vaccinatiegraad omhoog te krijgen
De GGD regio Utrecht gaat in verschillende wijken waar de vaccinatiegraad nog relatief laag is vaccinaties aanbieden zonder afspraak. De bedoeling is dat meer mensen, die dat willen, een vaccinatie kunnen krijgen.

De GGD regio Utrecht gaat in verschillende wijken waar de vaccinatiegraad nog relatief laag is vaccinaties aanbieden zonder afspraak. De bedoeling is dat meer mensen, die dat willen, een vaccinatie kunnen krijgen.

Het gaat om wijken waar inwoners minder gebruik maken van de uitnodiging voor een coronavaccinatie. Maandag 21 juni wordt er begonnen in Overvecht.

De GGD schrijft dat buurtbewoners vanaf 18 jaar middels vrije inloop een vaccinatie kunnen krijgen. Een woordvoerder legt aan de telefoon uit dat het echter niet de bedoeling is dat Overvechters en masse komen opdagen. Het gaat vooral om doelgroepen die niet bereikt worden via de reguliere vaccinatielocaties.

Lijn doortrekken

Eerder deed GGD dit al bij het vaccineren van dak- en thuislozen. Nu trekken ze deze lijn verder door en bieden ze inwoners in deze wijken dichtbij huis voorlichting en een vaccinatie aan.

“Met deze stap in het fijnmazig vaccineren, willen we het vaccineren nog toegankelijker en laagdrempeliger maken. Het is de bedoeling dat we in buurthuizen en sporthallen de inloop organiseren. Per situatie en wijk kijken we wat past. Iedereen die wil, kan daar gevaccineerd worden. Het is wel belangrijk dat je 18+ bent en een identiteitsbewijs bij je hebt”, aldus Jaap Donker, Directeur Publieke Gezondheid regio Utrecht.

16 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Stel je een virus voor dat zo gevaarlijk is, dat de overheid met bussen de wijk in moeten trekken om burgers ertoe te bewegen een vaccinatie te nemen…

 2. Esrin W.

  Hoezo? Deze zat toch op een “comfortabele 85%” en was “in the pocket” zoals overal brallerig te lezen was?

 3. Kadoendra

  Vorige week ben ik bij de GGD langs geweest voor het vaccin en wat ik zo enorm stuitend vond was dat ik voor het eerst van mijn leven contact had met personen van een overheidsorganisatie die echt oprecht betrokken waren met mij.

 4. De count

  Dit is de 15% die een grote instroom teweegbracht in de ziekenhuizen de afgelopen maanden. Heel goed dat deze groep actief benaderd wordt. Treurig om te moeten vaststellen dat er een dermate parallelle samenleving ontstaan is dat dit nodig is.

 5. JdV

  ‘Fijn dat bijna alle Nederlanders gewoon netjes op hun beurt moeten wachten en vooral niet mogen voordingen. Maar voor bepaalde “groepen” maken we graag uitzonderingen. Die hoeven nergens op te wachten en mogen gewoon ff langskomen met een id op zak. Fijn land hoor. Over discriminatie gesproken.

 6. E.N.

  @Scherpschutter: er zijn veel mensen die niet de hele dag op internet zitten of kunnen zitten, maar die wel gewoon belasting betalen. Ik heb nieuws voor je: die hebben óók recht op een vaccinatie (als ze dat willen).

 7. Amanpour

  Ik begin me pas recent te realiseren dat Jair Bolsonaro overduidelijk het grote voorbeeld van Scherpschutter is. Geeft de lezer een helder beeld van de gevolgen als dat soort ideeën tot beleid worden gemaakt. Al zal BolsoSchutter roepen dat het nooit beter is gegaan met een land dan met het huidige Brazilië.

 8. John

  Laat scherpschutter met rust pfff

 9. Theo

  Het is inderdaad een zeer gevaarlijk virus, Scherpschutter.
  Om te bepalen of je ziek bent heb je een speciale test nodig. Anders merk je er niets van.

 10. Theo

  Ik blijf het hilarisch vinden hoe Scherpschutter 180 graden draait op het moment dat hem dat in de discussie goed uit komt. Je zou toch bijna gaan denken dat hij alleen maar reageert om ophef en dus aandacht te creëren…

  https://www.duic.nl/algemeen/rivm-meldt-28-nieuwe-coronapatienten-in-utrecht-nu-243-utrechters-besmet/ (zie eerste reactie)

 11. Lombokker

  De Covid pandemie toont in ieder geval aan dat domheid wijd verspreid, én zeer hardnekkig is.

 12. Koel Hoofd

  @Scherpschutter
  U begrijpt geld heel goed, laat ik het eens in geld uitdrukken.
  Voor zover ik weet kan je wel doodgaan aan de normale wintergriep, maar word je er niet arbeidsongeschikt van.

  Corona virus geeft wel een grote kans op langdurige arbeidsongeschiktheid (maanden, >jaar?), ook al was de patient fit en eigenlijk niet eens zo doodziek.
  Het gaat intussen al om vele duizenden mensen met langdurige klachten, hoeveel wordt nog onderzocht, maar dat aantal zal nog verder toenemen…
  Arbeidsongeschiktheid wordt betaald door ons allemaal.
  Dus preventie van arbeidsongeschiktheid door een mobiele prikbus bespaard ons allemaal heel veel geld!

 13. Scheepschutter

  @Theo

  Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dat werkelijk uitstekend had gezien in maart 2020! Dank voor deze reminder uit vervlogen tijden.

  @Koel Hoofd

  Hoe groot is die kans precies, uitgedrukt in een percentage? Dank.

 14. Ooginaller

  Tja. Met frisse tegenzin moet ik wel toegeven dat dit een goed plan is. Het is een gotspe dat het nodig is, maar het alternatief is dat de inwoners van Overvecht massaal ziek worden.

  Nog los van het menselijke aspect (al zeurt een stemmetje in mijn hoofd wel zachtjes: ‘daar hebben ze wel zelf voor gekozen’, maar goed): je wil als stad of als land geen grote groepen dicht op elkaar wonende ongevaccineerden, met nieuwe uitbraken, kans op nieuwe mutaties en weer extra belasting van de zorg als gevolg. Dus: gas erop met die spuitbus dan maar :-/

 15. Anne Marie ten Berge

  GGD directeur Donker zegt: “Het gaat vooral om doelgroepen die niet bereikt worden via de reguliere vaccinatielocaties.” Ik vraag mij af: wat voor doelgroepen zijn dat dan? En: welke reguliere vaccinatielocaties zijn dat dan? (ik ken er in Utrecht maar 1: in de Jaarbeurshallen)

 16. Kadoendra

  @Anne Marie ten Berge

  “Ik vraag mij af: wat voor doelgroepen zijn dat dan?”

  Nederlanders met een migratie achtergrond en Nederlanders zonder een migratie achtergrond die beiden behoren tot de Nederlandse onderklasse.

  Inclusie en diversiteit zijn marketingkreten die de gevolgen van het neoliberalisme moeten afdekken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).