Dit had Gökmen T. al op zijn kerfstok; Verdachte schietincident pas twee weken vrij | De Utrechtse Internet Courant Dit had Gökmen T. al op zijn kerfstok; Verdachte schietincident pas twee weken vrij | De Utrechtse Internet Courant

Dit had Gökmen T. al op zijn kerfstok; Verdachte schietincident pas twee weken vrij

Dit had Gökmen T. al op zijn kerfstok; Verdachte schietincident pas twee weken vrij
De hoofdverdachte, Gökmen T., van het schietincident in de tram bij het 24 Oktoberplein in Utrecht was sinds 1 maart op vrije voeten. Hij werd eerder deze maand ook nog eens twee keer veroordeeld voor andere strafzaken.

De hoofdverdachte, Gökmen T., van het schietincident in de tram bij het 24 Oktoberplein in Utrecht was sinds 1 maart op vrije voeten. Hij werd eerder deze maand ook nog eens twee keer veroordeeld voor andere strafzaken.

Gökmen T. wordt verdacht van een verkrachting in juli 2017. Hij zat daarvoor sinds 25 augustus 2017 in de cel, maar werd op 21 september voorlopig vrijgelaten in afwachting van zijn rechtszaak. Er waren wel voorwaarden verbonden aan zijn vrijlating zoals meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek en een rapport van de reclassering. Dat deed hij niet, waardoor hij op 4 januari 2019 weer in de cel werd gezet.

T. vroeg op 22 januari wéér vroeg om voorlopige vrijlating en beloofde om zich aan de voorwaarden te houden, maar dat werd afgewezen door de rechter. In hoger beroep liet het gerechtshof zich wel overtuigen en werd hij op vrije voeten gesteld onder voorwaarden. Hij kwam op 1 maart 2019 vrij.

Hij stond op 4 maart voor de rechter in het onderzoek naar de verkrachting. In de zaak moet nog een aantal getuigen worden gehoord. De inhoudelijke behandeling van de zedenzaak staat gepland op 15 juli 2019.

Andere strafzaken

De in Turkije geboren T. was ook in twee andere recente strafzaken verdachte. Hij werd op 4 maart 2019 door de politierechter veroordeeld voor een winkeldiefstal die hij op 15 oktober 2018 beging. En kreeg daar een gevangenisstraf van 2 weken voor, waarvan 1 week voorwaardelijk.

Daarnaast werd hij op 5 maart 2019 veroordeeld tot 4 maanden cel voor een inbraak op 13 september 2018. Deze veroordelingen zijn nog niet onherroepelijk.

Eerder is ook gesproken over een veroordeling in 2014 voor poging doodslag in 2013. In deze zaak is de verdachte veroordeeld voor illegaal wapenbezit en een poging tot diefstal, maar niet voor poging tot doodslag. Voor die zaak is hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 49 voorwaardelijk.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
  1. Luuk Upuuk

    Die hoger beroep rechter die hem op 1 maart vrijliet, zal vanacht wel lekker geslapen hebben.

  2. Lombokker

    Ik ben weliswaar een leek op dit gebied, maar ik krijg toch de indruk dat de werkwijze bij justitie efficiënter kan. Die diefstal en inbraak hadden volgens mij ook in één enkele zitting kunnen worden afgehandeld, in plaats van op twee verschillende dagen.
    Ook vind ik het ook niet handig om op 1 maart iemand voorlopig in vrijheid te stellen, als je weet dat hij een paar dagen later moet voorkomen voor een tweetal andere zaken waar hij gevangenisstraf voor kan krijgen.
    Als er met alle zaken zo gewerkt wordt, dan is het niet zo gek dat de rechtbanken omkomen in het werk en grote achterstanden hebben. Dat is betrekkelijk eenvoudig op te lossen door de werkprocessen beter, en vooral slimmer, in te richten. Er zijn volop deskundigen te vinden die daarbij kunnen helpen.
    Daarnaast mogen er wat mij betreft beperkingen worden gesteld aan de eindeloze reeks bezwaar- en beroepsprocedures die ons rechtsstelsel kent. In hoger beroep gaan is min of meer standaard geworden, steeds vaker wordt dat de rechtbank gewraakt, en zelfs in de meest simpele zaken komt de advocaat tegenwoordig met allerlei eisen voor bijvoorbeeld extra onderzoek of getuigenverhoor. Ook dit is een oorzaak van de achterstanden en hoge werkdruk.

  3. BdV

    Inderdaad Lombokker, zoals het nu gaat zou het me niet verbazen als iemand die een levenslange gevangenisstraf uitzit, twee weken moet zitten, waarvan een week voorwaardelijk.

  4. Fredrik Bastiaan

    Grappig. Achteraf heb ik ook altijd gelijk en weet ik precies wat we wel en niet hadden moeten doen. Je kan moeilijk heel Nederland bij voorbaar achter tralies zetten

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).