Gökmen T. na aanslag gevonden door internetbankieren via mobiel | De Utrechtse Internet Courant Gökmen T. na aanslag gevonden door internetbankieren via mobiel | De Utrechtse Internet Courant

Gökmen T. na aanslag gevonden door internetbankieren via mobiel

Gökmen T. na aanslag gevonden door internetbankieren via mobiel
De verdachte van de aanslag in de tram op maandag 18 maart is gepakt nadat hij via een mobiele telefoon een geldbedrag overmaakte. Dat meldt de Telegraaf. De telefoon zou zijn geleend van een vriend.

De verdachte van de aanslag in de tram op maandag 18 maart is gepakt nadat hij via een mobiele telefoon een geldbedrag overmaakte. Dat meldt de Telegraaf. De telefoon zou zijn geleend van een vriend.

T. deed een overboeking kort na de aanslag met een mobiele telefoon van een vriend. Die telefoon kon worden opgespoord omdat recherche de transactie bestudeerde.

Een oud telefoonnummer leverde niets op, stellen bronnen tegen de Telegraaf en ook invallen hadden geen resultaat. Daarom werd besloten de bankgegevens live te bekijken. Er bleek geld te zijn overgemaakt met een mobiele telefoon, waarna het adres van T. kon worden achterhaald met speciale apparatuur.

6 Reacties

Reageren
  1. Dakhaes

    Er zal inmiddels wel ergens een criminele database zijn van de do’s and don’t’s
    Nu weten we dus dat politie mee kan kijken bij internet bankieren.

  2. Lombokker

    Niet erg handig om dit bekend te maken. Andere voortvluchtigen zullen het voortaan wel uit hun hoofd laten, dus aan dit opsporingsmiddel zullen ze niet veel meer hebben.

    @Dakhaes
    Ik denk dat ze alleen mee mogen kijken als daar speciaal toestemming voor is afgegeven door een officier van justie of onderzoeksrechter.

  3. Hadjememaar

    Ik heb diep respect voor het adequate handelen van de politie. Daar heeft een stille revolutie plaatsgevonden.

  4. Fred

    @ Lombokker
    Inderdaad, precies wat ik ook dacht.
    Goed, met een beetje logisch denken zou je dit wel kunnen bedenken, maar toch.
    Je maakt het jezelf voor toekomstige criminelen wel extra moeilijk ze op te sporen.
    Dat zie je dus erg vaak in de berichtgeving/media, dat ze graag (heel trots) bekend gaan maken hoe ze de dader/verdachte op wisten te sporen, zeer onhandig allemaal.

  5. Scherpschutter

    @Hadjememaar 19/3/2019 – 20:24

    Mag het ook, zeg?! Je hebt als burger anno 2019 geen gram privacy meer over, en je zou zelfs kunnen stellen dat het onschuldig tot schuldig bewezen principe defacto de deur is uitgeflikkerd. De absoluut minimale tegenprestatie die een overheid daarvoor dient te leveren is toch wel het snel arresteren van verdachten.

  6. Hadjememaar

    @Scherpschutter, het kan geen kwaad om af en toe gewoon blij te zijn met de prestaties van onze medeburgers in overheidsdienst. De politie heeft te kampen met bezuinigingen, falende IT projecten en nog niet zo lang geleden met met een verziekte “bedrijfscultuur”. De afgelopen twee jaar zie ik steeds meer voorbeelden dat onze agenten op straat heel erg goed zijn in de-escaleren en boeven vangen. Daar mag best wat van gezegd worden. Ik kan je aanraden om af en toe eens op zoek te gaan naar de lichtpuntjes in de maatschappij, dat is goed voor je bloeddruk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).