Grote boom langs singel in Utrecht valt om Grote boom langs singel in Utrecht valt om

Grote boom langs singel in Utrecht valt om

Grote boom langs singel in Utrecht valt om
Een grote boom langs de Catharijnesingel in Utrecht is donderdag omgevallen. Hoe het kon gebeuren dat de boom ineens omviel is niet bekend.

Een grote boom langs de Catharijnesingel in Utrecht is donderdag omgevallen. Hoe het kon gebeuren dat de boom ineens omviel is niet bekend.

Nadat de boom omviel is de omgeving afgezet. Een deel van het voetpad langs de singel was daarvoor afgesloten. Medewerkers zijn na het omvallen snel begonnen om de boom in stukken te zagen. Dat is inmiddels gebeurd.

27 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Ik mis in dit artikel de standaard herplant belofte die nooit nagekomen wordt.

 2. Wim

  Vorig jaar februari is er een monumentale boom omgewaaid. Nooit vervangen. Zal met deze ook wel niet gebeuren. En zo wordt de singel daar kaler en kaler.

 3. Koel Hoofd

  Hoe het kon gebeuren?
  Nou, die boom ziet er in het hart van de stam anders niet zo gezond uit en dat doet beetje wind de rest. Dat is de natuur.

 4. GeenStijl@Utrecht

  Biomassacentrale 😁😁😁😁

 5. Willem

  Kijk, een omvallende boom in een bos is geen probleem. In de stad is dag iets anders: de kans op gewonden of doden is aanzienlijk groter.
  Ergo: weg ermee.

 6. jodelientje

  Nou nou wat erg. Kan gebeuren he. Stond ie niet goed geworteld..

 7. Utrechtvoorutrecht

  @Willem Vallende dakpannen zorgen waarschijnlijk vaker voor gewonden in de stad. Wég ermee! En auto’s zorgen zéker voor meer gewonden in de stad (en erbuiten). Dus weg ermee. Overal rubberen stoeptegels en rubberen dakpannen. Auto’s vervangen door skelters met een dikke rubberen rand.

 8. willem

  @UtrechtvoorUtrecht: helemaal eens dat auto’s uit de stad geweerd dienen te worden. Wat verder je punt is, is met geheel onduidelijk.
  Overigens zie ik dat die boom van binnen er niet gezond uit ziet. Is ie recentelijk nog gecontroleerd?

 9. Johan

  @ Baliekluiver
  Inderdaad het Zocherpark zit vol met plekken waar de laatste jaren bomen verdwenen en niet herplant zijn. Wat ergerlijk dat er zo slecht met ons erfgoed wordt omgegaan.

 10. Leon

  En dat terwijl er hier altijd betweters zijn die klagen als er uit voorzorg bomen worden gekapt. Blijkt dat toch nog ergens goed voor.

 11. Hijskraan

  Dat krijg je, als je aldaar met zware hijskranen aan een multiplex houten vlot gaat lopen hannesen als stel universitair opgeleiden.

 12. Binnenstadbewoner

  @ Wim: de singel wordt juist steeds groener. Juist langs dat stukje nieuwe pad aan de singel waar deze boom is omgewaaid, zijn ontzettend veel nieuwe bomen geplant. Deze vallen nu niet zo op omdat ze nog jong zijn en omdat het winter is maar kunnen ook tot kolossen uitgroeien.

 13. Betweter

  Nee, Leon. Over uit voorzorg kappen wordt niet geklaagd.
  Er wordt wél over geklaagd dat er dan niets terugkomt.

 14. Nina

  Het gebeurt steeds vaker dat bomen omwaaien. Gevaarlijk. Misschien durven we niet meer preventief te kappen en herplanten, omdat dit te gevoelig ligt?

 15. JdV

  @willem: doen we. Als jij voortaan taxi, politie, ambulance of brandweer belt sturen we naar jou paard en wagen. Afgesproken.

 16. Wim

  Binnenstadbewoner. Dit is echt kletskoek. Ja, waar de singel weer is uitgegraven staat nieuwe aanplant. Maar aan de rest van de singel verdwijnen met enige regelmaat monumentale bomen waar geen vervangende herplant voor plaatsvindt. Ik kan je zo 10 plaatsen aanwijzen waar dat het geval is.

  Bovendien kijk je niet goed. Die nieuwe bomen op dat nieuwe stukje worden geen kolossen. Dat zijn vooral afgetopte sierbomen. Ook zijn het er niet ‘ontzettend veel’. De boomdichtheid op het nieuwe stuk is veel geringer dan langs de rest van de singel, Paardenveld uitgezonderd.

 17. Willem

  Ach jdv toch, hulpdiensten komen toch nu ook al in autovrije zone’s… maw: wat een enorme onzinreactie weer van je!

 18. Rob Huibers

  Voor liefhebbers van het Nederlands en studenten journalistiek moet dit stukje smullen zijn. Want stel dat je je afvraagt wat voor boom er is ‘omgevallen’, krijg je dan een antwoord?
  Zeker! Het was een grote.
  En ook de vraag naar de oorzaak wordt op een afdoende manier beantwoord: die is onbekend. Nu weet heel Utrecht dat het gisteren bij vlagen flink waaide en ziet de kern van de stam er niet echt fris uit. Een plus een is twee.
  Over eventuele schade en over wat de bewoners van de woningen tegenover de boom van incident hebben gemerkt had ik als lezer van Duic beslist iets willen lezen. Volgende keer even aanbellen Duic!
  Tenslotte vind ik het kostelijk om te lezen wie de rotzooi hebben opgeruimd: dat hebben ‘medewerkers’ gedaan. Die zijn daar snel mee begonnen en waarschijnlijk zijn ze al klaar, want ‘dat is inmiddels gebeurd’.

 19. Binnenstadbewoner

  @ wim zeker geen kletskoek. Ik loop hier vrijwel dagelijks. De singels worden steeds groener. Hoe meer je erop let, hoe meer jonge bomen je ziet.

 20. Vrolijk rechts

  @JvD.Kunne we jou dan naar Mars sturen?Geen bomen, geen OV echt ect

 21. Wim

  Volhouden Binnenstadbewoner, tegen beter weten in.

 22. Johan

  @ Wim

  Ja Binnenstadbewoner ziet bijvoorbeeld op de kop van het bolwerk Manenburg één nieuw sprietje staan. Hoera, jong boompje!
  Maar hij heeft niet in de gaten dat op die plek de afgelopen jaren vier monumentale bomen zijn verdwenen en niet vervangen.

 23. Binnenstadbewoner

  @ Wim: als u de feiten niet onder wilt zien, houdt het op.

 24. Wim

  @ Binnenstadbewoner
  De feiten zijn dat ik op 10 plaatsen verdwenen bomen kan aanwijzen die niet zijn vervangen. Uw nieuwe boompje zijn die vervanging niet. Ik maak graag een keer een wandeling met u om het erover te hebben en het
  u te laten zien.

 25. Ray

  Wat een geweldige discussie zeg poehpoeh

 26. Binnenstadbewoner

  @ wim : bomen worden niet altijd op dezelfde plek vervangen vanwege lichtconcurrentie. Dit kun je nalezen op de site van gemeente Utrecht.

  Verder wordt er voor een grote boom meestal een jonge boom voor teruggeplaatst. Een kolos voor een spriet dus.

 27. JR

  @Binnenstadbewoner
  Haha. Ja die 25 verdwenen kastanjes van de Neude zijn zeker vervangen door 25 boompjes in Leidsche Rijn. De binnenstad wordt steeds groener ja..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).