Het Nieuwe Zandpad kostte de gemeente al 2,8 miljoen euro | De Utrechtse Internet Courant Het Nieuwe Zandpad kostte de gemeente al 2,8 miljoen euro | De Utrechtse Internet Courant

Het Nieuwe Zandpad kostte de gemeente al 2,8 miljoen euro

Het Nieuwe Zandpad kostte de gemeente al 2,8 miljoen euro
Impressie van Het Nieuwe Zandpad
Het project Het Nieuwe Zandpad heeft de gemeente sinds de sluiting van het oude Zandpad in 2013 2,8 miljoen gekost. Ongeveer 1 miljoen was om de grond bouwrijp te maken en de rest werd besteed aan plankosten.

Het project Het Nieuwe Zandpad heeft de gemeente sinds de sluiting van het oude Zandpad in 2013 2,8 miljoen gekost. Ongeveer 1 miljoen was om de grond bouwrijp te maken en de rest werd besteed aan plankosten.

Dat schrijft de gemeente na vragen van het CDA in Utrecht. Alle gemaakte kosten moeten worden terugverdiend uit huuropbrengsten voor de grond. Zolang er echter geen huurders voor de grond zijn kunnen de kosten nog niet worden verhaald.

De gemeente is al jaren op zoek naar kandidaten die de nieuwe prostitutiezone willen bouwen en exploiteren. Een maand geleden werd duidelijk dat er geen enkele kandidaat meer is voor het bouwen van het Nieuwe Zandpad. Alle gegadigden hebben zich teruggetrokken. Het project heeft al jaren te kampen met vertragingen en tegenslagen. Er wordt weer opnieuw gesproken met een aantal partijen.

Sander van Waveren van het CDA zei daarna: “We hebben het nu drie keer geprobeerd. Het kost veel tijd en geld. Het is wel klaar zo.” Van Waveren benadrukte dat iedereen nog steeds vrij staat om ergens een bordeel te beginnen, ‘onder toezicht van de gemeente, maar niet georganiseerd dóór de gemeente’.

In het nieuwe coalitieakkoord was te lezen dat ook het nieuwe college werk wil maken van Het Nieuwe Zandpad.

9 Reacties

Reageren
  1. BW

    Denk dat het type ondernemer wat hiervoor geschikt is gewoon niet dik gezaaid is. Een brave middenstander zal vast niet snel een bordeel gaan runnen als zijn (bijv.) tabakszaak al een paar jaar niet meer zo lekker loopt. Je krijgt dus toch meer de boefjes, maar die boefjes moeten wel clean genoeg zijn om de Bibob procedure goed te doorlopen. Kan me voorstellen dat dat lastig is.

  2. Alex

    Als de gemeente zelf die werkruimten had gebouwd waren ze minder geld kwijt geweest en was het al klaar geweest. Door het dwarsliggen van oa het cda lopen de kosten alleen maar verder op. En als de gemeente eigenaar van de werkruimten is word het makkelijker om toezicht te houden en foute exploitanten er gelijk uit te gooien. Bovendien zorgt de verhuur van die kamers voor de nodige inkomsten waarmee overschrijdingen bij andere gemeente projecten kunnen worden betaalt.

    En die Van Waveren heeft ongelijk, je kan nergens zomaar een bordeel beginnen. je krijgt te maken met gemeentelijke regels, bestemmingplannen, bibob en boze buurtbewoners. Het is nagenoeg onmogelijk om een bordeelvergunning te krijgen omdat gemeenten een uitsterfbeleid volgen. Door het gebrek aan legale werkplekken is de onvergunde prostitutie zo is gegroeid de afgelopen jaren.

  3. arbeider

    Met dank aan Wolfsen!

    Het een tweetje tussen de zoon van Wolfsen en dochter van de baas van het Waterschap.heeft miljoenen gekost.

    Prositutie moet je laten regelen door jongens van de gestampte pot met daarboven eigenaars die een blanco strafblad hebben. Net als clubs, cafe’s en disco’s portiers hebben staan die hun mannetje kunnen staan.

    Aan Sjakies ( zie film Flodder) hebben we niks Links.

  4. Joe

    Waarom moet prostitutie ook centraal geregeld worden op 1 centrale locatie? Juist dat levert (veel) overlast en gedoe op, zoals blijkt.

    Het is natuurlijk veel beter te doen wanneer er op sommige plekken in de stad 1 bordeel(tje) ligt. Het is ook makkelijk om 1 persoon die dat wil beginnen door de systemen te halen. De vakbond voor zelfstandige prostituees, die prostituees vertegenwoordigen die het werk ‘vrijwillig’ doen en niet verslaafd zijn willen dolgraag een eigen bordeel beginnen. Geef die mensen de ruimte, dat levert de minste overlast op voor iedereen. Geef max 5 van deze bordelen een vergunning verspreid over alle windrichtingen van de stad en je hebt geen overlast. Omwonenden kunnen ook niet heel erg dwars liggen, want het is legaal om een bordeel ergens te hebben, mits men een vergunning heeft.

  5. @UtrechtseSjoerd

    “Het project heeft al jaren te kampen met vertragingen en tegenslagen.”

    Verander dat maar in tegenwerkingen en nog meer tegenwerkingen. Wolfsen heeft hem gesloten, maar Van Zanen zorgt dat ie dicht blijft.

  6. Bernard Tomlow

    Joe en Alex slaan de spijker op de kop. Al in 2014 toonde Freya, het bedrijf van twee zelfstandige sekswerkers aan, dat met de nieuwe gemeentelijke regels en bevoegdheid om zonder bewijs ramen te sluiten, geen enkele exploitatie levensvatbaar was en is. En toen Freya na allerlei vertragingsakties in 2017 aan alle voorwaarden voldeed en de rechtbank de gemeente met een dwangsom veroordeelde om een vergunning aan Freya te verlenen kocht de gemeente de Hardebollenstraat, waardoor Freya niet op die plek kon beginnen. Feitelijk voert de gemeente al vijf jaar een sekswerkersverbodbwleud.. Het probleem ligt niet bij de ondernemers maar bij de gemeente die sekswerkers nu eindelijk een echte kans moet geven om hun bedrijf met normale afspraken. op te starten.De gemeenteraad is aan zet.
    Bernard Tomlow,
    Advocaat Freya

  7. Ted Janssen

    Investeren met risico dat de gemeente de volgende dag de boel kan sluiten. Dat doet niemand. Vooral als dit al eerder is gebeurt zonder wettelijk bewijs.

  8. Arnold

    Het project Het Nieuwe Zandpad heeft de gemeente sinds de sluiting van het oude Zandpad in 2013 2,8 miljoen gekost. Is ook bekend hoeveel alleen het sluiten van het oude Zandpad heeft gekost?

  9. Richard

    Wolfsen heeft gewoon een dealtje gemaakt met de project ontwikkelaar die daar tegenover een hele wijk heeft neergezet. Wie dat niet inziet mag lekker door blijven slapen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).