CDA Utrecht wil dat de gemeente stopt met het Nieuwe Zandpad | De Utrechtse Internet Courant CDA Utrecht wil dat de gemeente stopt met het Nieuwe Zandpad | De Utrechtse Internet Courant

CDA Utrecht wil dat de gemeente stopt met het Nieuwe Zandpad

CDA Utrecht wil dat de gemeente stopt met het Nieuwe Zandpad
Een voormalig prostitutieboot aan het Zandpad. Foto: DUIC
Sander van Waveren, fractievoorzitter van het CDA in Utrecht, is klaar met het Nieuwe Zandpad. Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat ook de laatste kandidaat voor het bouwen van de nieuwe prostitutiezone zich heeft teruggetrokken. Van Waveren heeft daarom om opheldering gevraagd bij het college.

Sander van Waveren, fractievoorzitter van het CDA in Utrecht, is klaar met het Nieuwe Zandpad. Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat ook de laatste kandidaat voor het bouwen van de nieuwe prostitutiezone zich heeft teruggetrokken. Van Waveren heeft daarom om opheldering gevraagd bij het college.

Van Waveren: “We hebben het nu drie keer geprobeerd. Het kost veel tijd en geld. Het is wel klaar zo.” Daarnaast vindt hij de rol van de gemeente in het proces te groot en vindt hij de locatie – tussen Zuilen en Overvecht in – niet geschikt. Van Waveren benadrukt dat iedereen nog steeds vrij staat om ergens een bordeel te beginnen, ‘onder toezicht van de gemeente, maar niet georganiseerd dóór de gemeente’.

Dinsdagochtend werd duidelijk dat er geen enkele kandidaat meer is voor het bouwen van het Nieuwe Zandpad. Alle gegadigden hebben zich teruggetrokken. Het project heeft al jaren te kampen met vertragingen en tegenslagen.

Volgens de fractievoorzitter is er geen enkele reden waarom de gemeente zich zou bemoeien met de prostitutie op het Zandpad. Van Waveren vraagt nu onder andere aan de het college: “Hoeveel mislukte procedures er nodig zijn voordat het college besluit te stoppen met dit project?”

6 Reacties

Reageren
 1. arbeider

  Een zeer domme uitspraak van het CDA.

  In een grote stad als Utrecht hoort er gewoon weer een alternatief te zijn voor het gesloten Zandpad. Dit voorkomt juist gefrustreerde mannen, en illegale “sexhuizen” die er nu zijn ontstaan.

  Wel is de Gemeente naief dat het denkt dat sexwerk gerund kan worden door laat ik het zo zeggen “brave burgers” , dat kan wel, maar zij moeten altijd beveiligers in dienst hebben die respect en ontzag heeft bij eventuele criminelen die denken hun voet tussen de deur te kunnen zetten. Deze denkwijze verbaasd mij zeer.

  Er moeten wel mannen van de gestampte pot komen, want dit is een ander wereldje dan het linkse College gewend is.

  Hopelijk draait de Gemeente en Bibob gauw bij, want het is een schande dat een stad als Utrecht zonder prosituees zit, op de Europalaan na.

 2. GeeWee

  Mee eens!

 3. Katja

  De kandidaten trokken zich terug omdat er een BIBOB procedure nodig was of ze wel bonafide waren. Daarop trokken ze zich schielijk terug. Zegt genoeg.

 4. mees kees

  http://www.non-nobis.nl/fair-seks-visie-op-raamprostitutie/
  Gemeente, stap af van je starre, zelf opgelegde condities (is gebleken kansloos) en ga weer met deze partij weer om de tafel zitten, wat geloof ik ook gaande is: https://www.ad.nl/utrecht/non-nobis-wil-zandpad-nog-bouwen-maar-politiek-moet-wel-de-regels-aanpassen~ab43c291/

 5. Tinderhoertje

  Raamprostitutie is zoo 2011.

 6. Alex

  Het is dus gewoon een centen kwestie, de bouwer wil zeker weten dat hij zijn geld terug verdiend, en de gemeente wil die garantie niet geven. En dat komt door die rare constructie welke de gemeente bedacht heeft. Zij verhuurd de grond aan de bouwer en bepaald vervolgens via vergunningen en de bibob wie daar mogen huren en voor welke prijs. Het financiële risico ligt vervolgens vervolgens bij de bouwer die wel huur aan de gemeente moet betalen maar niet zeker is van inkomsten.

  De snelste oplossing zou zijn dat de gemeente de werkruimten gaat bouwen en deze vervolgens aan exploitanten verhuurt. Op die manier kunnen foute exploitanten direct er uit gezet worden. En als je één laag er tussen uit haalt zal de huur voor de prostituees ook wat lager worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).