Hoge Raad laat veroordeling voor moord op Utrechtse Laura Korsman (24) in stand Hoge Raad laat veroordeling voor moord op Utrechtse Laura Korsman (24) in stand

Hoge Raad laat veroordeling voor moord op Utrechtse Laura Korsman (24) in stand

Hoge Raad laat veroordeling voor moord op Utrechtse Laura Korsman (24) in stand
De Hoge Raad heeft besloten de veroordeling voor de moord op Laura Korsman uit Utrecht in stand te houden.

De Hoge Raad heeft besloten de veroordeling voor de moord op Laura Korsman uit Utrecht in stand te houden.

De nu 34-jarige Zamir M. vermoordde zijn 24-jarige ex-vriendin Laura Korsman in 2018 in haar huis aan de Bosboomstraat in Utrecht. Hij klom met een mes over Laura’s balkon naar binnen en bracht haar daar met messteken om het leven. Voor haar dood werd Korsman al langere tijd gestalkt door M.

Het Openbaar Ministerie eiste 18 jaar cel en tbs, maar de rechter veroordeelde M. tot 15 jaar cel en tbs. Hij besloot tegen de straf in hoger beroep te gaan, maar werd ook daarin veroordeeld tot 15 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. Vervolgens werd besloten om in cassatie te gaan bij Hoge Raad.

Ook de Hoge Raad heeft nu dus besloten om de veroordeling in stand te laten. Wel hoeft M. vier maanden minder celstraf uit te zitten, omdat de behandeling van de zaak lang op zich liet wachten.


Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
  1. JdV

    Heel goed. Deze kansenparel mag nooit meer vrij komen. Tot nooit meer, Zamir.

  2. Realist

    Blijft vreemd dat de privacy vd dader belangrijker is dan die van het slachtoffer.

  3. UTRECHTSE JANTJE

    Ja @ JdV ik ben het helemaal met je eens , alleen begrijp ik weer niet , dat voor zo’n wrede moord eerst maaar …18 jaar cel krijgt , en nadat hij in beroep ging maaar 15 jaar , en vervolgens nog eens aftrek van 4 maanden krijgt , omdat dit beroep …zolang duurde !! Dat beroep had hij zelf aangevraagd , dus waarom wordt hij daar , ook nog eens voor beloond , koste het nog niet genoeg , al die proces kosten !!! Slappe hap hoor die ,, Rechters ,, tegenwoordig ….. en ik betreur nu al die Verplegers , die deze moordenaar moeten gaan verplegen , ik zou zeggen opsluiten , en nooit meer loslaten ………………..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).