Honderden deelnemers lopen verkeerde route tijdens marathon Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Honderden deelnemers lopen verkeerde route tijdens marathon Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Honderden deelnemers lopen verkeerde route tijdens marathon Utrecht

Honderden deelnemers lopen verkeerde route tijdens marathon Utrecht
De Croeselaan lag niet op de route. Foto: Bas van Setten
Honderden deelnemers hebben tijdens de marathon van Utrecht een verkeerde afslag genomen waardoor de renners buiten het parcours kwamen. Het ging mis rondom de Croeselaan, Balijelaan en de Vondellaan. Ze werden door een verkeersregelaar de verkeerde kant opgestuurd.

Honderden deelnemers hebben tijdens de marathon van Utrecht een verkeerde afslag genomen waardoor de renners buiten het parcours kwamen. Het ging mis rondom de Croeselaan, Balijelaan en de Vondellaan. Ze werden door een verkeersregelaar de verkeerde kant opgestuurd.

Update: bekijk hier hoe het meerdere keren fout ging tijdens de Utrecht Marathon

Doordat de vele deelnemers de verkeerde route liepen kwamen andere weggebruikers in de knel. De politie probeert de renners en het overige verkeer, zoals het openbaar vervoer nu in goede banen te leiden.

Niet alleen bij de Croeselaan ging het mis. Op Twitter verschijnen meerdere berichten dat renners de verkeerde route lopen. Ook bij de Bleekstraat en de Westerkade zouden er dingen misgaan.

Reactie organisatie
Veel mensen beklagen zich over de misstanden van het parcours. De organisatie heeft gereageerd op de fout. “Helaas zijn de deelnemers van de kwart marathon de verkeerde kant op gestuurd waardoor zij op het parcours van de halve marathon terecht zijn gekomen”, is te lezen op de website van de Utrecht Marathon.

“De organisatie betreurt dit ten zeerste en biedt haar welgemeende excuses aan de lopers van de kwart Utrecht Marathon. De uitslag van de kwart Utrecht Marathon zal om deze reden niet gepubliceerd worden”, aldus de organisatie die aangeeft dat ze gaan uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.

21 Reacties

Reageren
 1. Jan

  Oei, wat ontzettend gênant dit. You had one job!

 2. Willemradio

  Ja de communicatie was ook weer “geweldig” rond dit evenement, zelfs de deelnemers weten niet hoe of wat te doen.

 3. w

  daar gaat je wereldrecord!

 4. Rustzoeker

  Misschien verklaart dit het gigantische geloei uit geluidsboxen dat vanmorgen vele kilometers ver in Amelisweerd en Rhijnauwen te horen was. Zouden we er niet eens over na moeten denken of we dit soort in verschillende opzichten ontwrichtende massamanifestaties nog in de stad willen hebben?

 5. bee

  wat een zooitje weer.

 6. Herman

  Voortaan lekker op lage weide ofzo lopen. Heeft niemand er last van en verkeerd lopen kan daar niet.

 7. JdV

  Ik heb het al eerder gezegd en ik herhaal het nog een keer. Om voor een klein groepje mensen een hele binnenstad af te zetten is waanzin. Of het nou een skateparade is, een wielerwedstrijd of een marathon, doe dat lekker in de frisse lucht van het buitengebied waar er ruimte is en de overlast minimaal.
  Dit soort amateuristsche evenementen (wederom in de fout, net zoals in 2012) moet vooral geen overlast opleveren voor de bewoners. Laat de deelnemers ( voor het overgrote deel van buiten) maar gewoon hun ding doen op plekken die minimaal overlast opleveren. Voor de bewoners die graag deelnemers willen steunen of willen toeschouwen: stap lekker op de fiets en ga kijken. Komt u ook uw elitereservaat nog een keer uit.

 8. Henk de Vries

  Ook bij de reguliere oversteekplaatsen ging het gigantisch mis. Enorme file doordat het niet aangekondigd noch aangegeven was. De verkeersregelaar liet alleen auto’s door als er in de verste verte geen hardloper te bekennen was (ipv druppelen) de file stond uiteindelijk tot aan de A2.
  Ik ben een groot voorstander van dit soort sportevenementen, maar dit was gewoon een puinhoop. De ‘organisatie’ moet zich schamen.

 9. Koel Hoofd

  Wat was er mis met het oude paar ‘rondjes om de kerk’? Lekker simpel om te organiseren en lekker simpel om te hollen, gewoon een lekker simpele traditie. Was dit weer een megalomane actie van de gemeente om Utrecht ‘goed op de kaart’ te zetten? We hebben weer eens de landelijke pers gehaald met de zoveelste blamage van extreme simpelheid. Gelukkig is nu de organisatie daarvoor verantwoordelijk ipv de gemeente, Want het begint gewoon gênant te worden om hier te wonen, in de meest simpele gemeente van heel Nederland waar kennelijk alles mis moet gaan. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

 10. Fred Renkema

  Hahaha. Shit happens.

 11. Joop

  Ik heb even de parcourskaartjes (https://www.utrechtmarathon.com/info/parcoursen/) er bij gepakt. Het lijkt mij dat het is misgegaan bij Ledig Erf. Daar moesten de kwart marathon lopers gesplitst worden en over de Oostesrkade gaan ipv de Westerkade. Blijkbaar zijn ze nog kilometers doorgelopen op het (halve)marathon parcours. Aan de foto’s op de Croeselaan te zien werd de fout pas ontdekt in de buurt van de Veilinghavenkade. En zijn ze deelnemers inderdaad als kuddedieren terug proberen te raken op het kwart marathon parcours. Ik kan me niet voorstellen dat deze lopers niet wisten dat ze niet op het parcours aan het lopen waren. En toch kozen ze er voor om midden om straat te gaan lopen… Maar ik moest dus ook direct terug denken aan dat fiasco in 2012, gelukkig waren het niet de marathon lopers, dat kom je mentaal niet meer te boven.

 12. Jolanda

  Afgelopen week als omwonende vragen gesteld aan organisatie over parcours. Geen enkele reactie ontvangen, echt waardeloze organisatie. Ik zou volgend jaar een andere organisatie inhuren!

 13. Duurloper

  Doordat we (ja, ik heb het gelopen) bij de Gansstraat al naar het halve marathon parcours gestuurd werden zijn zo’n 2000 mensen kilometers omgerend. Het was eigenlijk te verwachten: de drie routes (1/4, 1/2 en1/1 marathon) lagen als spaghetti door elkaar op de kaart. Blunder van Golazo Sports!!

 14. Harry

  Volgende keer gewoon in Leidsche Rijn. Elk jaar geeft dit gedoe onverantwoordelijk hoeveelheid overlast. En ook nog een op Moederdag ook.

  Marathons OK maar niet meer door de stad!

 15. Piet

  Voor amateurs door amateurs!

 16. wollie

  hmmm… het voormalig scheer en foppen-pand (tot 2016) heeft nog steeds de oorspronkelijke lichtbak erop zitten. is dat het trademark van nieuwe eigenaar sleeping beauties?

 17. Tonnetje Rond

  Niet maare Ton! Gewoon lopen!

 18. Marco

  We stonden op de Laan van Soestbergen te wachten langs de trace van de kwart marathon. We hebben geen enkele hardloper gezien. Het bleek dat iedereen op de Gansstraat gewoon door naar Ledig Erf ging …

 19. Tim

  Hoe is dit nou mogelijk? Iedereen weet toch van tevoren wat de route is? Ook de renners krijgen van tevoren toch wel een kaart ofzo? En langs de hele route zijn toch van tevoren hekken geplaatst? Dit is wel echt het toppunt van stommiteit.

 20. bawang putih

  maandagochtend…ik loop nog steeds door de stad, kan iemand mij even de weg naar de finish uitleggen?

 21. Jan

  iemmer graden Aus .

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).