Hoog Catharijne vangt bot bij Raad van State, groen licht voor De Planeet | De Utrechtse Internet Courant Hoog Catharijne vangt bot bij Raad van State, groen licht voor De Planeet | De Utrechtse Internet Courant

Hoog Catharijne vangt bot bij Raad van State, groen licht voor De Planeet

Hoog Catharijne vangt bot bij Raad van State, groen licht voor De Planeet
De Planeet gezien vanaf de Lange Viestraat in 2016. Beeld: DUIC
Winkelcentrum De Planeet op de kop van de Lange Viestraat en de Oudegracht mag uitbreiden. Dat heeft de Raad van State woensdag besloten. 

Winkelcentrum De Planeet op de kop van de Lange Viestraat en de Oudegracht mag uitbreiden. Dat heeft de Raad van State woensdag besloten. 

Het kenmerkende blauwe pand kent nu twee etages met winkels en drie verdiepingen die worden gebruikt door de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Een ontwikkelaar wil dit nu uitbreiden naar vier etages met winkels waarbij de bovenste verdieping kan worden gebruikt als kantoor.

Hoog Catharijne B.V. en de eigenaar van Hoog Catharijne, vastgoedbedrijf Klepierre, hadden echter bezwaar tegen de plannen. Ze vrezen voor parkeeroverlast als gevolg van de extra winkels. Zij vinden dat er dan ook extra parkeerplekken moeten worden gerealiseerd.

Het toekomstbeeld voor De Planeet
Het toekomstbeeld voor De Planeet

Gekoppelde berichten

21 Reacties

Reageren
 1. cas

  Eindelijk een verstandige uitspraak. HC heeft overal dwarsgelegen en goede ontwikkelingen in het stationsgebied weten tegen te houden.
  Dus ze moeten niet huilen en de stad eens laten ontwikkelen zonder hun inmenging en geklaag.

 2. Hannah

  “HC en Klepierre vrezen voor parkeeroverlast als gevolg van de extra winkels…”

  Welnee, ze vrezen de extra winkels en ze vrezen vooral dat een grote partij als HudsonBay voor die fraaie nieuwe De Planeet gaat kiezen in plaats van vloeroppervlak te huren in de eigen WinkelSpookStad…

 3. TP

  Goed nieuws! Mooi ontwerp trouwnens, weg met die blauwe platen.

 4. Ted Danson

  De enigen die die rattige winkelcentrum-uitbaters kunnen dwarsbomen zijn ándere rattige winkelcentrum-uitbaters. Maak hier dus onmiddellijk Utrechts beleid van: de Klépierres van deze wereld allemaal tegen elkaar uitspelen.

 5. Herman

  Die rare Fransen van Kleppiere denken zeker dat ze de nieuwe zonnekoning zijn?

  Eerst Bijenkorf tegenhouden nu De Planeet (straks die Canadezen van Hudson Bay?) en ze hebben er ook voor gezorgd dat er geen trappen van de perrons naar de Moreelsebrug komen.

  Hoog tijd voor een ander Frans gebruik, nationaliseren die Kleppiere! Dan heeft het bestuur van Utrecht weer het roer in handen in onze stad.

 6. J. de Vries

  Mooi zo. HC was niks toen het van Corio was, en is nog steeds niks nu het Klepierre is. De planeet kan een fijn winkelcentrum worden met een mooie menselijke schaalgrootte in plaats van de doodse patatgoot die HC heet.
  Samen met de Bijenkorf zou dit een tweede upscale shopping area kunnen worden naast het Oudkerkhof. En parkeren lossen we op met het Plan van Berend (parkeerplaatsen op de Neude en 500 ondergrondse plekken extra).

 7. Berend

  Lijkt wel erg op de nieuwe Bijenkorf met al dat glas en die afgeronde hoek… Niet lelijk, wel saai.

 8. Rick

  Super! Mooi ontwerp (als dat definitief is), ook mooi in lijn met de nieuwe voorkant van de Bijenkorf. Laat maar komen die nieuwe planeet 😉

 9. a. van vliet

  Had het nog mooier gevonden als ze Galeries Modernes hadden teruggebracht: http://neon.pictura-hosting.nl/sfa/sfa_mrx_bld/thumbs/500×500/sfa/00/SFA_071/SFA001015835.jpg

 10. Rob H.

  Ik hoop alleen dat die render niet de werkelijkheid gaat worden, want het ontbreekt er, op straatniveau, volledig aan fietsers. En dat op een van de drukste fietsroutes van Utrecht…

 11. R_Utrecht

  @a. Van Vliet: dat is toch juist wat ze doen?

 12. Joost

  Tijd voor een boycot van HC. Ze liggen werkelijk overal dwars, al vele jaren lang bij alles wat er in de omgeving gebeurt (perrontrappen, Bijenkorf, Planeet).

 13. Karenlee

  Weg met dat afschuwelijk gedateerd en lelijk blauwe monster…

 14. Ron

  Een kantoor op de bovenste verdieping? Een restaurant of bar zou veel leuker zijn! Zeker nu de rooftopbar op de Neudeflat er niet komt.

 15. Piet

  A. Van Vliet, kijk nog eens goed.

 16. Vivant Omnes Virgines

  Zolang toko mitra er blijft vind ik alles best.

 17. BdV

  Ik heb wel genoeg van de klepperende manipulators van HC. Hoe meer concurrentie hoe beter. En dit gebouw is ook nog 100 keer zo fraai.

 18. martin

  het lijkt niet op de bijenkorf; dit is grotendeels het herstellen van het originele ontwerp van het gebouw. eerder retro, dus.

 19. Katja

  “Hoog Catharijne B.V. en de eigenaar van Hoog Catharijne, vastgoedbedrijf Klepierre, hadden echter bezwaar tegen de plannen. Ze vrezen voor parkeeroverlast als gevolg van de extra winkels.” Pardon ? Door HC is er JUIST parkeeroverlast ontstaan !

 20. Willem Pens

  a.vanvliet, ik ben denk ik de enige die ziet dat je het cynisch bedoelde.

 21. BdV

  @Katja: Misschien wel een idee om de leegstaande ruimte in HC in te richten als megaparkeergarage.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).