Intocht Sinterklaas in Utrecht groot feest; maar waarom was de boot zo laat? | De Utrechtse Internet Courant Intocht Sinterklaas in Utrecht groot feest; maar waarom was de boot zo laat? | De Utrechtse Internet Courant

Intocht Sinterklaas in Utrecht groot feest; maar waarom was de boot zo laat?

Intocht Sinterklaas in Utrecht groot feest; maar waarom was de boot zo laat?
De intocht van Sinterklaas in Utrecht was een groot feest. Duizenden kinderen stonden langs de route om een glimp van de goedheiligman op te vangen. Toch was er ook kritiek. Zo vertrok de boot van Sinterklaas ruim 45 minuten later, met veel verkleumde kinderen tot gevolg.

De intocht van Sinterklaas in Utrecht was een groot feest. Duizenden kinderen stonden langs de route om een glimp van de goedheiligman op te vangen. Toch was er ook kritiek. Zo vertrok de boot van Sinterklaas ruim 45 minuten later, met veel verkleumde kinderen tot gevolg.

De organisatie van de intocht zegt dat er inderdaad vertraging was ontstaan. “Die vertraging had verschillende redenen. Het begon met een technisch probleem met de boot van de Sint en vervolgens ontstond er een probleem met een van de Pietenboten.” Daarnaast stond de Oranjebrug ook vol met mensen, waardoor het aanzienlijk langer duurde om de brug te openen. “Dit leidde tot ongeveer 45 minuten vertraging. Dit vonden – en vinden – we natuurlijk erg vervelend”, aldus Jasper Benus van de organisatie.

De kritiek van bezoekers dat het feest minder uitgebreid was dan voorgaande jaren onderschrijft Benus niet: “Sterker nog, er waren meer Pieten op de been dan vorig jaar, meer acts – verspreid door de stad – en ruim 150 kinderen verdeeld over verschillende kinderkoren. Ook waren er meer abseilacts en activiteiten op het Domplein te doen.”

Ondanks de vertraging is de organisatie er daarom trots op dat de activiteiten ervoor zorgden dat ze heel veel kinderen een grote glimlach op hun gezicht hebben kunnen bezorgen. Met name het ‘slotspektakel op het Domplein’ vindt Benus zeer geslaagd, met een eigen ‘Als ik Boven Op De Dom Sta-Sintlied’.

Bezoekers kunnen hun ervaringen en opmerkingen nog kwijt bij een publieksonderzoek.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Bij het eerste bericht over de Sinterklaas intocht hier op DUIC wordt in een reactie voorgesteld om voortaan meer aandacht te geven aan St. Maarten als ‘opvolger’ van Sinterklaas die om uiteenlopende redenen zijn beste tijd nu wel heeft gehad. Volgens mij is dat een uitstekend idee, zeker gelet op de veel beter geslaagde en zeer sfeervolle St. Maartenoptocht van dit jaar!

 2. Ihsan

  Wat Sint Maarten ook leuk maakt is het sociale karakter van het feest, niet enkel voor de kinderen maar ook voor de volwassenen die het in buurtverband moeten organiseren. De kinderen zitten niet thuis thuis te wachten op hun cadeau, maar moeten er echt iets voor doen (en daar misschien zelfs wat angsten voor overwinnen). Bij Sint Maarten krijgen kinderen een beetje autonomie toebedeeld doordat zij in het donker zelf op stap mogen, en zij hun eigen kleding, lampion en liedjes mogen kiezen/maken/schrijven. Het is een heel lief feest, wat veel potentie heeft. Ik hoop dat Sinterklaas ooit ook weer zo’n mooi feest kan zijn voor iedereen, maar voorlopig is het zeker de moeite waard om Sint Maarten verder uit te bouwen.

 3. herman

  Wel heel naief om te denken dat je het Sinterklaasfeest kan vervangen door St. Maarten. Wel heel verantwoord hoor, de betrokken ouders die dit willen gaat het vast lukken…..

 4. Luuk Upuuk

  Ik denk dat het vereren van een kindervriend in priesterkledij, gezien de vele schandalen in de RK kerk wereldwijd, maar eens herzien moet worden. Zijn we gelijk van die pietendiscussie af. St. Maarten of zelfs Santaclaus kan dan een goed alternatief zijn.

 5. Fabian

  Maar Gerard ook Sint Maarten ontwricht de gehele binnenstad toch? Laat Utrecht toch eens een voorbeeld aan Amsterdam nemen.

  Wat is er gebeurd met jouw standaard reactie?

 6. cas

  Mensen die bang zijn voor de pietendiscussie of zoeken naar alternatieven hebben bij voorbaat al verloren.
  Heb je die groepen gezien waar de media zijn hele programmering mee vult..?? Link en rechts zijn het zeer sneue mensen die hooguit uit 20 man bestaat plus wat zure azijnpissers die overal meelopen als het ze maar wat aandacht oplevert.

 7. JoJo

  De intocht van de Sint bij het ledig erf vond ik dit jaar minder leuk, vorig jaar was er een pieten orkest en iedereen zong sint liedjes mee. Nu een trommel pietenbandje, kort , en een man met een doedelzak, die een sinterklaas liedje kon, en dat slecht , en verder Schotse tunes speelde. Verleden jaar waren daar meer poeten aktief om de ook toen lange wacht tijd door te komen. Kado’s werden over het water aan touwen door de lucht getrokken, er was meer te beleven. Maar het ergste vond ik dat er niets gezongen werd. Mogen we volgend jaar op het Ledig Erf ook weer een pieten orkest die de liedjes ecnt helemaal kunnen spelen?

 8. Arjen

  Prachtige foto van die Utrechtse piet bovenaan dit artikel, wie heeft die gemaakt?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).