Jan van Zanen stopt als burgemeester van Utrecht en gaat naar Den Haag Jan van Zanen stopt als burgemeester van Utrecht en gaat naar Den Haag

Jan van Zanen stopt als burgemeester van Utrecht en gaat naar Den Haag

Jan van Zanen stopt als burgemeester van Utrecht en gaat naar Den Haag
Foto: Robert Oosterbroek
Burgemeester Jan van Zanen stopt in Utrecht om dezelfde functie te gaan vervullen in Den Haag. Dat is zojuist bekend geworden.

Burgemeester Jan van Zanen stopt in Utrecht om dezelfde functie te gaan vervullen in Den Haag. Dat is zojuist bekend geworden.

Jan van Zanen is sinds 2014 burgemeester van Utrecht en is begin dit jaar juist begonnen aan zijn tweede termijn. Hij zei toen: “Ook de komende jaren zet ik mij graag voor Utrecht in. De stad van mijn dromen.” Nu blijkt er vroegtijdig een einde te komen aan zijn carrière in de Domstad.

Donderdagavond is Van Zanen voorgedragen als nieuwe burgemeester van Den Haag. Dat gebeurde in de Hofstad tijdens een besloten raadsvergadering. Er waren in totaal 23 sollicitanten op de functie. Op 1 juli begint Van Zanen in Den Haag.

Reactie Jan van Zanen

Van Zanen heeft tijdens de gemeenteraad in Utrecht donderdagavond direct gereageerd op zijn vertrek: “Ik ben zeer vereerd dat ik ben voorgedragen om burgemeester van Den Haag te worden. […] Ik verheug me erop. Tegelijk is er een andere kant, ik vertrek uit de stad waar ik het langst heb gewoond en gewerkt en waar mijn beide kinderen zijn geboren. Waar ik elke dag met liefde werk en mij hartstochtelijk voor inzet. Dat zal ik ook blijven doen tot 1 juli. En toch, ik ben nu 58, ik heb 35 jaar gewerkt in allerlei functies in de lokale politiek […] daarvan heb ik 27 jaar alles gegeven voor de stad Utrecht. U staat er goed voor, de stad staat er goed voor […] en u heeft inwoners die steeds openlijker trots zijn op hun stad. Ik ga ook in Den Haag mijn passie volgen, het dienen van de lokale publieke zaak.”

De wethouders hebben samen schriftelijk gereageerd: “De wethouders van de gemeente Utrecht hebben zojuist kennisgenomen van de voordracht van burgemeester Jan van Zanen als burgemeester van Den Haag en feliciteren hem van harte. Als burgemeester heeft hij diepe indruk gemaakt in Utrecht. Met Jan van Zanen krijgt Den Haag een hele betrokken burgemeester die hart heeft voor alle inwoners en ondernemers in de stad.”

Van Zanen heeft een lange geschiedenis in Utrecht, hij was vanaf 1990 gemeenteraadslid in Utrecht, waarna hij in 1998 wethouder financiën, economische zaken, openbare ruimte en monumenten werd. In de periode 2003 -2008 was hij landelijk voorzitter van de VVD. Van juli 2005 tot en met december 2013 was Van Zanen burgemeester van Amstelveen. Sinds 1 januari 2014 is hij burgemeester van Utrecht.

Burgemeester Jan van Zanen toen hij in 2014 geïnstalleerd werd. Foto: Robert Oosterbroek

82 Reacties

Reageren
 1. Carolien

  Nou, ook niet leuk

 2. Erik

  Ik begrijp deze move totaal niet! Iemand die nog geen 5 maanden geleden het volgende laat optekenen :“Ook de komende jaren zet ik mij graag voor Utrecht in. De stad van mijn dromen.” Het blijkt maar weer dat a) de politiek onbetrouwbaar is/blijft en b) de meeste dromen bedrog zijn.

 3. Robert

  Spijtig! Mooie stap voor hem, maar het leek me een capabel burgervader en bij een korte ontmoeting ooit ook zeer sympathiek. Benieuwd, en een beetje bevreesd, wat de opvolging gaat zijn.

 4. Yvoni

  Hij moet natuurlijk zijn eigen keuzes maken, maar het is wel wat opportunistisch – altijd maar zeggen dat Utrecht zijn stad is, maar nu wel vertrekken naar Den Haag in een gelijkwaardige functie. Het is ook niet dat ie hogerop gaat. Dit geeft niet veel vertrouwen in de overheid.

 5. Guus

  Ik vind dit wel verraad van Jan van Zanen,enkele weken terug was hij nog zeer blij verheugd met herbenoeming als burgemeester van Utrecht

 6. Frank

  Hij was de afgelopen 6 jaar een uitstekende burgemeester. In Den Haag hebben ze een stabiele VVD’er nodig met een schoon blazoen, daar zijn er niet veel van dus dit is een logische keus. Vraag is wat wij nu terugkrijgen. Aangezien GL en D66 grootste zijn in Utrecht vrees ik dat we het in die hoek moeten zoeken. En wie wil er al heel lang burgemeester van een grote stad worden: meneertje Pechtold…..

 7. George Knight

  Burgemeester Van Zanen heeft met dubbele tong gesproken. Dat is niet goed voor zijn geloofwaardigheid. Enfin, dat maakt de weg vrij voor een D66’er. Driemaal raden wie.

 8. Joris

  Wat heb ik mij vergist in hem, echt kansloos dat je vertrekt op het moment dat de hele stad in de fik staat vanwege de grootste crisis ooit.

 9. Mark

  jammer zeg. Ik snap ook Den Haag niet als carrieremove. Het is niet echt een stap omhoog. Het is bij lange na geen Amsterdam of Rotterdam. Ik zou zeggen, wacht tot de termijn van Halsema erop zit.

 10. Laval

  Nou nou wat een moeizame reacties. De meeste mensen veranderen van baan op zijn tijd. Soms heb je nieuwe uitdaging nodig, dat werkt verfrissend. Dat heeft niets met onbetrouwbaarheid te maken. Misschien wel goed voor Utrecht, een nieuwe wind.

 11. Maarten

  Wat een gemis voor de stad!

 12. John

  Ja maar wie volgt hem op en wie neemt nu tijdelijk waar. Hoe werkt dit en waarom kan ik helemaal nergens het antwoord hierop vinden en waarom heeft niemand het hierover?

 13. Dick

  Wie volgt hem op?

 14. Inez

  Ik denk dat hij wel meer gaat verdienen in Den Haag…

 15. Stadsie

  Onze burgervader zou zichzelf toch nooit laten voordragen om Utrecht vrijwillig te ruilen voor Den Haag? Wat vreselijk om in crisistijd onze stad, amper bijgekomen, te moeten verlaten.

 16. Jochem

  Jan bedankt!

 17. Sjoerd

  Zeker een stap omhoog. Ik ben gek op Utrecht, begrijp mij niet verkeerd. Maar in de Hofstad zetelt de regering en het heeft groot internationaal allure. De start van de Tour kan niet opboksen tegen, ik noem maar wat, het internationaal gerechtshof.
  Bekijk het eens van de andere kant, we hebben een goede burgermeester gehad met hart voor de zaak, hij is nu ergens anders harder nodig.

 18. Co

  Heel jammer.
  We zullen het moeten doen zonder “Ik ben Jan en ik werk bij de gemeente”.
  Hoe dan ook, veel succes in Den Haag.
  Maar we zullen je wel missen!

 19. Kees

  Hij gaat natuurlijk weg omdat de Vuelta door de Coronacrisis niet in Utrecht zal starten dit jaar.
  Nu wordt het natuurlijk tijd voor een GroenLinks burgemeester in Utrecht.
  Ik nomineer Annemiek Rijckenberg.

 20. Jolanda

  Tja, de weg vrij voor kereltje Pechtold in pretpark Utrecht.

 21. Bill

  De meest capabele burgervader van de afgelopen decennia voor onze stad. Ik ben bang voor wat er nu uit de hoge hoed komt, maar vrees het ergste met GL en D66 aan het roer…

 22. Storm

  Paar maanden geleden zei van Zanen
  Utrecht is mijn stad
  Ik blijf hier
  Ik hoor in Utrecht
  Dan neem je Utrecht goed in de maling

  Ps als pechtold aub maar wegblijft uit Utrecht

 23. GeenStijl@Utrecht😉

  Wélke baantjes jager gaan we nu wéér krijgen, zgn met het hart voor de stad Utrecht.
  Begrijp dit totáál niét méér, nu is den Haag zijn stad naar het hart.

 24. Gerard Brugmans

  Ik ms hem nu al. Deze ervaren VVD’er zorgde voor een zekere balans in het utrechtse stadsbestuur, en we moeten maar afwachten of dat zo blijft. Beste Jan van Zanen, dank voor alles wat u voor onze stad geeft gedaan en veel succes in Den Haag!

 25. De count

  Frank, ook mijn grootste angst. Mooi voor van Zanen, slecht voor Utrecht.

 26. Katja

  Jammer, een zeer betrokken burgemeester, heb hem een paar keer gesproken. Topvent. We moeten maar afwachten welke mislukte politicus hier wordt gedumpt. Gemeenteraad, tijd voor Henk Westbroek !

 27. Yoshua

  Jan is een fijne man, hij zal het goed doen in Den Haag.

  Utrecht moet nu eindelijk eens een echt linkse burgemeester/moeder krijgen.
  Het is al 50 jaar VVD uitgezonderd twee PVDA burgemeesters.

  GroenLinks is al jaren de grootste in onze stad ondanks dat de meeste linkse mensen niet eens de moeite neemt om te gaan stemmen.

  Nu kunnen we het nieuwe normaal creëren met een stad zonder autobezit en een uitstoot vrije stad.

  GroenLinks is echt de enige optie om onze stad beter te kunnen maken.
  Hoe fijn zou het zijn om in Beijing aan de Vecht te wonen?

 28. Bakfiets

  Deze man had alles wat je van een burgemeester wilt zien. Heel capabel, meelevend en stabiel. Ik snap dat Den Haag hem graag ziet komen, Amsterdam heeft liggen slapen.

  Zorgwekkend is inderdaad de opvolging met het huidige bestuur van GL en D66. Ik hoop van harte dat ze een professional zoeken buiten deze 2 partijen…

 29. Michiel

  Ben geen VVD-fan, maar deze man was top! Zeer jammer voor Utrecht. Maar begrijpelijk dat hij ook eens ergens anders heen wil.

 30. Danny

  Okee tijd voor een burgermeester met daadkracht. Misschien wil iemand van Leefbaar Rotterdam de oversteek maken?

 31. JdV

  Goh. Wat was iedereen het met mij oneens hier toen ik riep dat we een andere burgemeester moesten krijgen. En wat leuk om nu te zien dar dat nu alsnog zal gebeuren. Nog leuker dat mensen nu door de mooie woorden heenkijken en eindeljjk zien waar hij werkelijk voor staat. Den Haag, veel plezier. Jullie mogen hem hebben. Sterkte.

 32. JdV

  Kan iemand dan wel ff een mailtje sturen naar Frankrijk, Italie en Spanje? Dat ze weten dat ze vanaf nu starten in 070, niet in 030? Heerlijk. Opgeruimd staat netjes.

 33. woutvr

  Gefeliciteerd, Jan van Zanen. Een mooie sprong. En wij? Het wordt weer tijd voor een linkse burgemeester.

 34. Bernhard

  Alle seinen op groen voor kereltje Pechtold.

 35. Bill

  Linkse burgemeester?? Juist niet!! Door een centrum/rechtse burgervader houd je de balans in de gemeentelijke politiek.

 36. Bromsnor

  Bromsnor vindt Jan van Zanen een toffe peer. Den Haag heeft hem harder nodig dan wij.

 37. HArry

  Zou mooi zijn als Pechtold komt. Zijn we gelijk van die idiote windmolens en biomassa centrales af.

 38. Alex

  Zeer jammer. Meest capabele burgemeester van minimaal de afgelopen 30 jaar. Grote vrees voor de opvolging. Ik wens hem succes, en dank voor de afgelopen jaren. En toch, Utrecht is zoveel mooier als Den Haag..

 39. Joas

  Wat is er jammer aan dat hij gaat? Het is veel praten en weinig wol met deze VVD’er. Een corpsbal eerste klas die bewijst een hypocriete politicus te zijn zoals zovelen. En geen ruggegraat. Precies zoals ik hem had ingeschat.

  Hoezo opteer je voor een tweede termijn met je volle verstand en beloof je dat je jezelf de komende ‘jaren’ gaat inzetten als je niet heel veel later deze move doet? Kennelijk was hij dan stiekem toch wel een beetje klaar in Utrecht. Waarom dan voor een tweede termijn gaan?

  En źeg nu eerlijk. Wordt het college en gemeenteapparaat nu zo goed aangestuurd in Utrecht? De harde criminaliteit groeit welig en het gemeentebestuur is niet de baas. Dat is de vastgoedsector.

  Is deze ex-wethouder uut de jaren negentig niet gewoon grotendeels verantwoordelijk voor het beleid waar zo vele reaguurders nu zoveel kritiek hebben, namelijk de belabberde zorg voor de openbare ruimte als geheel en de uitverkoop van de stad? Beleid waar deze VVD’er dus invloed op heeft gehad. Planvorming van jaren terugg komt nu tot stand immers.

  Nou Jan, doei.

 40. Don

  Bespaar deze mooie stad een groen links of d66 burgemeester.

 41. Wim

  Jan met de dubbele tong.

 42. TvdM

  Ik vind de reacties hier wel spreken van zeer veel wantrouwen eerlijk gezegd. Blijkbaar vinden veel mensen Van Zanen een zeer capabele bestuurder, en het staat vast dat ze in Den Haag momenteel wat puinhopen moeten opruimen. Dan kunnen we toch blij zijn voor onze Haagse landgenoten dat ze Van Zanen krijgen?

  Ik snap dat hij onlangs nog gezegd heeft dat hij in Utrecht zou blijven, maar soms moet je nou eenmaal je woorden inslikken. Als hij gevraagd wordt om te helpen en hij is daar harder nodig, prima.

  Hoewel ik D66’er ben zit ik niet te wachten op Pechtold; Hij is capabel maar wel te polariserend denk ik. Geen idee wie dan wel trouwens.

 43. Lombokker

  Zo werkt dat in de baantjescarrousel van het partijkartel (en nee, ik ben geen fan van Baudet).

  Er wordt geschoven met poppetjes, jullie een plekje hier, wij een plekje daar. Wie hem gaat opvolgen is ook al afgesproken. Dat wordt Pechtold, en daar ben ik helemaal niet blij mee. Weten we nog welke partij voor een gekozen burgemeester was?

 44. Erwin

  Goede gelegenheid om nu een GL-burgemeester te krijgen!
  En wat zijn dat overigens voor pejoratieve aanduidingen wanneer het Pechtold betreft? Fatsoen lijkt nulpunt genaderd.

 45. Herman

  Jammer en van Zanen bedankt en Den Haag gefeliciteerd met een hele goede burgermeester,

  De Duic reageerders hebben wel behoefte aan de eerste PVV burgermeester van Nederland, mooi experiment om duidelijk te maken dat schreeuwen niet werkt. Wel constructief samenwerken zoals de VVD en Groen Links al jaren in Utrecht doen en wees eerlijk daar komt best veel goeds uit! Utrecht is steeds meer en meer klaar voor de toekomst.

 46. Scherpschutter

  Ik hoef geen nieuwe burgemeester. Wat heb ik eraan? Weg met die flauwekulpost.

 47. Rik

  Ik wil graag mijn dank uitspreken wat hij wel heeft gedaan in plaats van zeuren over wat hij niet gaat doen.
  Van Zanen bedankt voor de afgelopen jaren.

 48. Ertje

  Mooi om te zien dat zijn vertrek zoveel losmaakt. Zullen ze in Den Haag terecht blij mee zijn. Wij komen er ook wel weer bovenop. Is niet alsof de burgemeester Utrecht anders maakt. Andersom misschien wel. Ooit zouden we hebben kunnen kiezen dus wellicht weer een kans voor Henk?

 49. Hans

  Henk, heb je nog zin?

 50. maria

  mijn indruk van dhr van Zanen is altijd een dubbel gevoel geweest deze man is gelukkig wanneer hij in de belangstelling kan staan ik noemde hem altijd een -evenementen burgemeester- ! nou in Den Haag is hem op het lijf geschreven en Utrecht nu een goede keus maken. zoek het in een vrouw ( geen groen links of D’66 type) . in het verleden deden de dames het prima.

 51. Zuilen 030

  Jan; bedankt voor alle goede dingen, en dan vooral de tourstart en de begeleiding bij de tramaanslag, ik ga je missen.
  Het ga je goed, hopelijk zien we je nog wel eens bij FCU tegen de groen/gelen.

 52. HArry

  Tijd om zelf de burgervader te kiezen!
  Deze manier is nog uit de middeleeuwen

 53. Yttje Knol

  Jammer voor Utrecht dat Jan van Zanen vertrekt! Ik kan me goed indenken dat hij voor de klus in Den Haag is gevraagd en het siert hem dat hij het wil doen.
  Ik ken hem niet persoonlijk, maar heb ervaren hoe hij op cruciale momenten verbindend kan optreden.

 54. Pee

  Dat er mensen zijn die een groenlinks burgemeester willen gaat mij boven mijn pet.
  Groenlinks wat ,voor de camera zegt tegen biomassa te zijn maar achter de schermen biomassa lopen te promoten.
  Het is al bekend wie van zanen opvolgt alleen wij weten het nog niet .
  Ik geloof toch al niet als er een burgemeester zegt wat van zanen over utrecht heeft gezegd.

 55. BramD

  Ach, iemand die in een interview zegt dat het hoogtepunt in zijn carrière de start van de Tour deFrance is…

 56. Ton

  @ Harry. In de middeleeuwen hadden we gekozen schepenen. En in sommige steden gekozen burgemeesters. Meestal twee tegelijk, zeg maar duo-baan. Maar meer dan nu had een kleine bovenlaag uiteindelijk de macht.

 57. Herman

  @BramD, wat is er nu in de afgelopen 6 jaar in Utrecht gebeurd wat we over 25 jaar nog herinneren afgezien van de Tourstart?
  De SIngel weer rond misschien, maar dan is hij al weg.
  De tramaanslag is meer een dieptepunt.

  Dus ja, die Tourstart was opvallend, leuk en een echt hoogtepunt!
  En Utrecht mag blij zijn dat deze 6 jaar burgemeester van onze stad is geweest!

 58. Wim Vreeswijk

  Jan van Zanen beweerde dat Utrecht er voor stond (einde citaat) Dat vraag ik me af. Dat kunnen we pas stellen als we de balans gaan opmaken als de coronacrisis definitief bedwongen is want er komt een lawine aan faillissementen op ons af, ook in Utrecht.

 59. ceeteewee

  Toch wel verbaasd. Een echte (VVD) politicus. Eerst van de Dom afroepen, dat Utrecht je stad is en ondertussen solliciteren in Den Haag. Als ik de commentaren zo lees, dan zit niemand hier op te wachten. Maar dat zal hem worst wezen. Nu begint in Utrecht het hele kartel circus weer. Iedereen mag solliciteren, maar in het diepste geheim zal de zaak worden beklonken. Met veel D66 stemmers in de stad acht ik de kans groot dat Pechtold het hier opnieuw gaat proberen. Utrechters kunnen hun hart vasthouden.

 60. Nina

  Fijn voor hem, erg jammer voor Utrecht.

 61. Bromsnor

  Bromsnor denkt dat we Scherpschutter maar burgemeester moeten maken. Die heeft overal een antwoord op 🙂

 62. pieter

  jammer jammer jammer een der beste ooit voor Utrecht!
  als er maar geen meneertje Pechtold komt,die wil al zo graag, lekker iedereen de maat nemen !!

 63. Nina

  @Erwin
  Nog een GL-burgemeester? In Utrecht?
  Nee, joh. Wat een armoe in Amsterdam.

 64. Paul

  @ sjoerd, hoe zo stapje omhoog de hof stad ? Utrecht staat voor vele uitdagingingen als snel groeiende stad !
  We kunnen dankbaar zijn dat Van Zanen zo lang burgemeester is geweest en heeft laten zien wat voor type Burgemeester Utrecht echt nodig heeft.
  Helaas heeft Utrecht na Opstelten Utrecht alleen middelmatige burgemeester gehad die zorgde voor weinig visie en betrokkenheid. Het zijn de periodes geweest waarin allerlei fundamentele keuzes zijn blijven liggen of onjuiste halve keuzes zijn gemaakt zoals het Zandpad.
  En dat baart me dan ook het meeste zorgen; Hoe zorgt onze stad ervoor dat we echt iemand van kaliber, die de media niet schuwt, en Haagse Gangen goed kent als burgemeester krijgen. Een zeer kundig oud politicus is denk het beste !

 65. Utrechter by import

  Toch: als je Den Haag prefereert boven Utrecht ken je Utrecht niet goed: topstadje!

 66. JorisL

  Een switch van FC Utrecht naar ADO is nou niet echt een promotie…

  We gaan deze burgervader missen! Bedankt!

 67. Teunemans

  Den Haag mag wel heel blij zijn met zo,n burgemeester, het is een kanjer👍

 68. Guy

  Wat zonde, zeer benieuwd wie het overneemt. Jan van Zanen heeft bijna 30 jaar een enorm stempel gezet op de stad en bijgedragen aan de vernieuwing en modernisering. Kan me voorstellen dat hij gewoon klaar is in Utrecht maar dit zijn grote schoenen om te vullen. Zeer benieuwd wie ervoor in de plek komt. Zou een kandidaat als Femke Halsema, met zeer beperkte bestuurlijke ervaring, maar vanwege een vrouwenquota, gebrek aan kandidaten en achtergrond als Haags politicus ZEER betreuren. De stad is nog volop in ontwikkeling en er is iemand nodig die kan aanpakken.

 69. Willy

  Aub geen Pechtold
  Utrecht verdiend beter!!!veel beter
  Henk Westbroek!!!
  Doen!!!

 70. wollie

  Stefania Liberakakis!

 71. Koel Hoofd

  Het staat iedereen vrij om voor deze post te solliciteren. Maar die functie gaat wel verder dan beetje lintjes knippen of de popie jopie uithangen, daar horen wij burgers weinig over. Maar beste medereaguurders klim lekker in de pen als je denkt dat je geschikt bent. Je moet alleen wel door de ballotage commissie komen. Dat is hier voornamelijk GL en D66, dus groen lullen en rechts vullen is wel een vereiste.

 72. Cico

  Ik had een goede indruk van de man, maar ik vind dit echt een huichelachtige actie. Hoe kan je zijn woorden nou serieus nemen als-ie een paar maanden ‘m smeert naar dat dorp in de duinen?

 73. Teringjantje

  De politiek in twee zinnen in een notendop : “Ook de komende jaren zet ik mij graag voor Utrecht in. De stad van mijn dromen.” – Op 1 juli begint Van Zanen in Den Haag.

 74. E westerhoffbeekink

  Helemaal met willy eens alstublieft geen pechthold of een groen kmer kandidaat dan gaat utrecht echt naar de afgrond hoop dat we utrechters daar voor bespaard worden een utrechtse in hard en nieren.

 75. Berk

  Pechtold zou een prima opvolger zijn!

 76. Ooginaller

  Jammer dat Van Zanen weggaat. Verliezen we een kundig burgemeester aan. Hopen dat we ook een goede terugkrijgen. Zeker geen zekerheid (zie Van Zanens voorganger, Aleid Wolfsen. Complete mislukking).

  Franc Weerwind zou wel een goede wezen. Zijn termijn in Almere zit er bijna op, heeft het daar volgens mij goed gedaan, net als in twee eerdere gemeentes. Van D66 huize en dat zou wel goed zijn. Al jaren groot in de grote steden, nog nooit een burgemeester in de grote steden gehad.

  Bruls (Nijmegen, CDA) zou t ook kunnen worden. Prima kerel, maar wel een nadeel dat Utrecht absoluut geen CDA-stad is. Met Pechtold zou ik persoonlijk prima kunnen leven, maar hij heeft denk ik een te uitgesproken politiek profiel heeft.

 77. GeenStijl@Utrecht😉

  Tijd voor echte Democratie,een gekozen burgemeester voor Utrecht, eentje zónder politieke dubbele agenda,maar die gaat voor Utrecht en zijn inwoners.

 78. Wim Vreeswijk

  Jan had gewoon zijn klus in Utrecht moeten afmaken, want Utrecht staat door corona nog een hoop ellende te wachten. Daarna had hij als een tevreden mens met pensioen kunnen gaan. In de 5 kandidaten die ik vandaag in het A.D. zag geloof ik overigens helemaal niet. Het lijkt me het beste als er een verkiezing komt en dat de meest populaire Utrechter, met voldoende kennis van zaken, het stokje overneemt van Jan van Zanen.

 79. Henk

  Nieuwe burgemeester?
  5 kandidaten,,,die echt geschikt zijn
  De Inwoners laten kiezen
  Ps,,mijn persoonlijke mening henk Westbroek
  En geeeeeen Pechtold !!!

 80. Stephan7

  Voor de mensen die doen alsof dit een stap op zij is, come on. Ik kom zelf ook Utrecht, maar Den Haag is toch praktisch de hoofdstad van het land. Het huist de regering, parlement, alle ministeries, alle buitenlandse ambassades. De koning&koningin wonen er. VN, internationale gerechtshoven etc. Van burgervader van 350.000 naar burgervader van 550.000. Hoe bedoel je geen stap omhoog.

 81. Stephan7

  Ik woon zelf met veel plezier in Utrecht, een super stad. Maar de mensen die hier roepen dat Den Haag geen stap omhoog is, come on. Het is praktisch de hoofdstad van het land. Het huist de regering, parlement, alle ministeries, alle buitenlandse ambassades. Verenigde Naties, internationale gerechtshoven, de koning&koningin resideren er etc. Van burgervader voor 350.000 burgers, naar een vader voor 550.000. Een mooie kans voor een fijne man. Het is hem gegund.

 82. Esther van der Ligt

  hij zegt in januari iets als: hier wil ik nooit meer weg en nog geen maand later soliciteert hij voor Den Haag! beetje raar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).