Het kabinet wil dat er meer en sneller getest kan gaan worden op het coronavirus. Minister Hugo de Jonge schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat daarvoor onder meer zeven ‘XL testlocaties’ voor worden geopend. Een van die extra grote teststraten komt waarschijnlijk in Utrecht.
Volgens de minister zijn er ‘intensieve gesprekken gestart’ met onder meer Utrecht. Andere steden waar zo’n extra grote teststraat zou moeten komen zijn Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen en Eindhoven. Op de XL testlocaties is zowel ruimte voor testen met de reguliere PCR-test, als met innovatieve sneltesten, zoals de antigeentest van het UMC Utrecht die onlangs werd goedgekeurd.
Naast de extra grote testlocaties, wil het kabinet 25 extra sneltestlocaties. Op die plekken wordt de antigeentest gebruikt die inmiddels beschikbaar is. Eind november openen de eerste locaties voor sneltesten, waarna de andere locaties snel moeten volgen.
Gekoppelde berichten
Eerste commerciële snelteststraat voor corona in Utrecht gaat open: uitslag binnen een kwartier
Bij de Utrechtse Stadsvrijheid opent dinsdag een snelteststraat voor corona. Het gaat om een commercieel…
5 Reacties
ReagerenEn worden dit betaalbare teststraten, vergeleken met de eerdere aanbieding van maar liefst 119,79 euro van enkele dagen geleden, want daar trappen we natuurlijk NIET in ?
Eind november open. Dan kunnen we weer massaal gaan testen, wat vervolgens leidt tot een sterke toename van het aantal “positieve tests”, met name vanwege de mindere betrouwbaarheid van deze sneltests. Vervolgens noemt men dit een 3de golf en kunnen er nog meer draconische maatregelen worden genomen.
Alsjeblieft niet, dan lopen het aantal bestemmingen nog verder op! Gezien het feit dat er beleid gemaakt wordt op absolute aantallen wordt het angstbeleid dan verder versterkt. Met desastreuze gevolgen voor economie. maatschappij en welzijn. Investeer liever in een paar extra bedden en vraag werkloos horeca/evenementen personeel of ze helpen bij het verzorgen van zieken.
Misschien kunnen we dan ook gelijk via de Tweede Kamer sociale dienstplicht gaan invoeren voor jongeren vanaf 18 jaar zodat deze ingezet kunnen gaan worden in de overvolle ziekenhuizen.
Bij uitzendbureau Randstad lijkt men hier al sinds het weekend van op de hoogte, gezien het hoge aantal vacatures voor een snelteststraat in de Jaarbeurs.