Kijkdag faillissementsveiling Staffhorst: hopen op een koopje | De Utrechtse Internet Courant Kijkdag faillissementsveiling Staffhorst: hopen op een koopje | De Utrechtse Internet Courant

Kijkdag faillissementsveiling Staffhorst: hopen op een koopje

Kijkdag faillissementsveiling Staffhorst: hopen op een koopje

Vele nieuwsgierigen waren vandaag voor de laatste keer naar de Staffhorstwinkel op Paardenveld gekomen. Het bedrijf dat sinds 1937 in Utrecht zat en meerdere vestigingen had is in september failliet gegaan.

De vele overgebleven muziekinstrumenten worden geveild, en vandaag was de kijkdag. Volgens het veilinghuis komen er ongeveer 800 mensen een kijkje nemen naar de vele soorten muziekinstrumenten. Sommigen kwamen voor piano’s, anderen voor gitaren en weer anderen voor de violen.

Arthur Siegmund komt uit Utrecht en hoorde via zijn moeder van de veiling: “Ik zou wel heel graag een piano willen kopen, ik hoop voor een mooi prijsje er een te kunnen bemachtigen.” Bento was speciaal gekomen voor de gitaren: “Ik wil al heel lang een telecaster gitaar hebben, en hier is een mooi exemplaar van G&L. Op internet zijn ze vrij kostbaar, maar misschien is het op deze manier voordeliger.” Keith kwam dan weer voor een Mandola: “Maar ik kijk natuurlijk ook naar de andere instrumenten. Gewoonlijk zijn de instrumenten heel duur en als je geluk hebt kan je ze hier voor een prikkie kopen.”

Staffhorst 02

Staffhorst 03

Staffhorst 04

Staffhorst 05

Staffhorst 06

 

 

 

 

 

 

(Foto: Robert Oosterbroek)

1 Reactie

Reageren
  1. TonKo

    Het is mogelijk, maar veel mensen vergeten dat er nog veilingkosten en BTW bij komen. Dit betekend dat als je € 100 biedt je ongeveer € 140 kwijt bent. Ik biedt regelmatig mee op dit soort veilingen en zie soms biedingen waarbij de prijs uiteindelijk hoger wordt dan in de winkel. Vooral als je het moet laten ophalen en afleveren omdat je zelf op die dag niet kunt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).