Kinepolis verrast over ontwikkeling 't Hoogt en City bioscoop - De Utrechtse Internet Courant Kinepolis verrast over ontwikkeling 't Hoogt en City bioscoop - De Utrechtse Internet Courant

Kinepolis verrast over ontwikkeling ‘t Hoogt en City bioscoop

Kinepolis verrast over ontwikkeling ‘t Hoogt en City bioscoop
Archiefbeeld City bioscoop Voorstraat
Kinepolis Nederland is verrast door de berichtgeving vanuit filmtheater ‘t Hoogt over hun plannen om te verhuizen naar de City bioscoop. Dat laat de huidige huurder van de City bioscoop desgevraagd aan DUIC weten.

Kinepolis Nederland is verrast door de berichtgeving vanuit filmtheater ‘t Hoogt over hun plannen om te verhuizen naar de City bioscoop. Dat laat de huidige huurder van de City bioscoop desgevraagd aan DUIC weten.

Naast de megabioscoop op het Jaarbeursterrein is Kinepolis ook de huurder van de bioscoop aan de Voorstraat. ‘t Hoogt bracht vanmiddag naar buiten al vergevorderde plannen te hebben gemaakt met eigenaar Bark Vastgoed. Zo zijn er al indelingstekeningen gemaakt. “We staan te popelen op de ietwat vermoeide, statige dame om te toveren tot een bruisend jong ding dat het neusje van de zalm laat zien op het gebied van vernieuwende film”, aldus ‘t Hoogt directeur Rianne Brouwers.

“We zijn verrast door deze berichtgeving”, vertelt Saskia Hagen, woordvoerder bij Kinepolis. “Aangezien we momenteel in gesprek zijn met de eigenaar van City over de verdere plannen voor de bioscoop onder de vleugels van Kinepolis. Het blijft onze intentie om de exploitatie van City voort te zetten.”

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Thijs

  Bark Vastgoed is toch gewoon feitelijk Wolff (Bark, Wolff, snapt u)? Zou toch raar zijn als ze er bij Kinepolis (ook Wolff) niets van weten?

 2. Marco Knol

  Wat Thijs zegt. Google maar eens op Bark vastgoed.

 3. Ricard

  Dus naast Stelling en ‘t Hoogt heeft ook Kinepolis plannen voor deze City Bios? Flink dringen daar…

 4. Frits

  Zou ‘t Hoogt haar ontvangen subsidie niet beter kunnen steken in filmvertoningen dan verhuizingen?

 5. Een beetje kritisch maar

  Typisch ‘t Hoog weer dit…..

  Inmiddels is zelfs cultureel Utrecht zo langzaam aan klaar met ‘t Hoogt; en daar moet je in zo’n insiders-sector toch wel je best voor doen.

  Niet te filmen dit. Hahaha

  Stelling is degene die met de plannen voor behoud en redding van de City op de proppen komt, omdat hij kansen ziet. Hij biedt aan of hij in dit nieuwe onderkomen niet het programma van ‘t Hoogt kan aanbieden. ‘t Hoogt ziet helemaal niks in deze plannen, want men wil voor de veel te dure en niet nodig zijnde (veel te veel stoelen) Kade gaan (de Kade die een bedrijfsplan van drijfzand had).

  Stelling heeft daar al gesprekken met Wolff/ Kinepolis over gehad zelfs. Stelling kon voorlopig even niets, omdat Kinepolis zelf plannen had voor de City.

  En nu gaat ‘t Hoogt achter de rug van iedereen om met Wolff vastgoed, dus niet de bioscooptak van Wolff/ Kinepolis, plannetjes maken en openlijk presenteren, alleen maar om de gemeente en de nieuwe commissie te overtuigen om hun subsidie te behouden (“we hebben wel plannen en ene locatie”), achter de rug van de hoofdhuurder met plannen voor de toekomst om.

  Overigens kan de huidige hoofdhuurder nu gewoon naar de rechter stappen en dan is het, in een normale wereld, bye bye met ‘t Hoogt.

  Wel weer de slidderende aal-tactiek die we gewend zijn van ‘t Hoogt. Het is daar vriendjes- en achterkamertjespolitiek alom wat daar de klok slaat. Ik ben klaar met ‘t Hoogt in zijn huidige vorm.

  Laat de bestaande filminstituties in de stad in verschillende zalen maar, het wel nodige programma, van ‘t Hoogt aanbieden, maar dan zonder een onnodig dure subsidie verslindende organisatie en locatie. Laat Stelling, met wellicht een kleine lage subsidie, het programma maar in stand houden en een nieuwe solide organisatie op poten zetten zonder insiders. Laat Stelling samen met Kinepolis aub de nieuwe City runnen. Dan hebben ik; en velen met mij, er wel veel vertrouwen in.

  Toevallig worden deze plannen gepresenteerd net nu een nieuwe commissie is aangesteld die de subsidieaanvraag (veel te veel geld voor een kleine organisatie met een heel klein publiek bereik) van ‘t Hoogt moet gaan beoordelen. Een commissie gerund door de madamme van de Nederlandse film(-festival)-wereld die heel veel lijntje heeft lopen bij ‘t Hoogt. ‘t Hoogt dat moet verhuizen, omdat men al vele jaren door die gemeente gematst wordt en een veel te lage huurprijs betaald voor de huidige locatie en omdat het gebouw echt niet toekomstbestendig is als filmhuis (en de gemeente andere plannen heeft met dit pand, dat men dus als symbolische tegemoetkoming al die jaren voor weinig geld heeft gegund aan ‘t Hoogt). Zelfs daarmee kon de organisatie zichzelf niet bedruipen en moest men keer op keer een onevenredig grote graai uit de subisidiepot doen.

  Jos en oppositie, kom er maar in. En een dringend verzoek aan de oppositie: ga nu eens echt je werk doen, huur een onafhankelijk onderzoeksbureau in en maak eens een einde aan deze vriendjespolitiek en laat eens het recht zegevieren, want van ‘t Hoogt en hun werkwijze klopt helemaal, maar dan ook echt helemaal niets.

 6. Felix Visser

  @Jos: geheel eens met ‘Een beetje kritisch maar…’ maar wat vind jij hiervan?

 7. Toine Goossens

  ´t Hoogt laat weer eens een vlieger op, lees mee:

  ´De gesprekken tussen ‘t Hoogt en de eigenaar van de bioscoop, Bark Vastgoed, zijn op dit moment gaande en Manon Scholten, woordvoerder van ‘t Hoogt, laat weten er alle vertrouwen in te hebben dat het goed gaat komen. “De indelingstekeningen zijn inmiddels gemaakt. Na de zomer hopen we meer duidelijkheid te hebben over wanneer we zouden kunnen verhuizen.”

  Na de zomer, dat is eind september. Dan heeft ´t Hoogt nog 6 maanden te gaan om:

  1. Een financier voor de verbouwingskosten en het te lijden aanloopverlies te vinden. De stichting heeft zelf namelijk niks te makken.
  2. De Utrechtse raad over de streep te trekken. Ik zie dat niet gebeuren. De raad zet zichzelf in het hemd als zij zou besluiten om groen licht voor een eenmalige gift van enkele miljoenen te doneren. Als de raad dat desondanks zou willen, maar dan in combinatie met een private investeerder, dan grijpt de gemeente rechtstreeks in, in de concurrentieverhoudingen tussen volledig private bioscopen. Dat is verboden overheids handelen.
  3. ´t Hoogt kan zichzelf binnen 6 maanden uitleveren aan een private investeerder. Dan houdt deze politieke stichting vanzelf op te bestaan.
  4. Een bedrijfsplan, een exploitatie- en investeringsbegroting op te stellen op basis waarvan investeerders en financiers een Go beslissing zullen nemen.
  Tot nu toe heeft deze stichting slechts wishful thinking dromen gepresenteerd. Van het, openbare, Artplexplan heb ik indertijd op DUIC gehakt gemaakt. Bij de Kade zal dat niet anders zijn geweest. Daar hebben de betrokken buitenstaanders er niet voor niets de stekker uit getrokken.

  Wie de doorlooptijd van de verschillende besluitvormingsprocessen van alle te betrekken partijen inventariseert die realiseert zich dat ´na de zomer´ weer een luchtballon is.

  Wellicht is het een noodgreep om de eigenaar van ´t Hoogt zoet te houden, zodat die maar weer eens over het hart strijkt en meer tijd toe staat en weer eens een deel van de huurschuld kwijtscheld. Ik zie dat niet meer gebeuren. Dat betekent dat het filmhuis volgend jaar dakloos is.

  Interessant lijkt mij ook wie de eigenaar van de naam ´t Hoogt is. Zo heet van oudsher het gebouwcomplex, dus heeft de eigenaar de oudste rechten op de naam. Moet de stichting ook nog eens op zoek naar een nieuwe naam.

  Ik doe alvast een voorzet: ………..Lost dreams……..

 8. Kees Truijens

  @Een beetje kritisch maar, @Toine Goossens

  Duidelijker dan jullie kun je het echt niet uitleggen. Toch ben ik er niet zo zeker van dat ‘t Hoogt nu eens aan het kortste eind zal trekken. Waarom alsmaar ‘t Hoogt dat met subsidies gaat strijken, terwijl andere partijen ongesubsidieerd voor een prima filmklimaat in Utrecht blijken te kunnen zorgen? Genoeg andere culturele initiatieven kunnen een steuntje in de rug gebruiken. Je zou er paranoid van worden…

 9. jos stelling

  Wat Kinepolis eigenlijk wil is een raadsel.
  In de City was en is (ook in de toekomst) weinig geld te verdienen en alleen door echte liefhebbers te redden.

 10. Dirk

  De Citybioscoop heeft een relatief lage huur, er zijn geen grote investeringen voor nodig om snel op te starten en geld te gaan verdienen en het ligt zo centraal dat je de hele stad kunt bedienen.

  Het is daardoor de perfecte jokerkaart die door jan en alleman getrokken wordt als de continuïteit van hun core business door omstandigheden bedreigd wordt (Steling & de Kade, ‘t Hoogt en de gemeenteraad/gemeente).

  Dit is ook waarom Kinepolis het aanhoudt: waarom zo’n opening in de markt laten ontstaan en het risico lopen dat hun aanbod bij de jaarbeurs direct beconcurreerd wordt als je het ook kostenneutraal aan kunt houden?

 11. jos stelling

  Dirk,

  Jokerkaart? Het gebouw is in slechte staat en er zijn behoorlijke investeringen nodig (waaronder het droogleggen van het water in de Drift) om het te restaureren en goed toegankelijk te maken. De City heeft sinds de jaren vijftig meermalen op het punt gestaan te worden gesloten (personeelsleden wisten het toen open te houden). Onze core business werd en wordt in geen enkel opzicht bedreigd. Een mooie nieuwe aangepaste bestemming voor de City heeft niets met geld of business te maken. Als je daar aan twijfelt moet je even bij jezelf te rade gaan. Dat Kinepolis wellicht ook zo denkt is erg jammer en dodelijk voor de City-toekomst. Er is soms in de wereld en in de stad meer dan geld.
  Fijn weekend vast.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).