Filmtheater 't Hoogt wil naar City bioscoop aan de Voorstraat - De Utrechtse Internet Courant Filmtheater 't Hoogt wil naar City bioscoop aan de Voorstraat - De Utrechtse Internet Courant

Filmtheater ‘t Hoogt wil naar City bioscoop aan de Voorstraat

Filmtheater ‘t Hoogt wil naar City bioscoop aan de Voorstraat
Filmtheater ’t Hoogt wil volgend jaar naar de City bioscoop aan de Voorstraat verhuizen. Dat heeft de organisatie vandaag laten weten. 

Filmtheater ’t Hoogt wil volgend jaar naar de City bioscoop aan de Voorstraat verhuizen. Dat heeft de organisatie vandaag laten weten. 

Hiervoor heeft ‘t Hoogt een meerjarenplan gemaakt en is daarover in gesprek met de eigenaar van de City bioscoop. ’t Hoogt wil als Podium voor Beeldcultuur tegelijk een boetiekbioscoop voor kijkers en een speeltuin voor makers zijn.

De gesprekken tussen ‘t Hoogt en de eigenaar van de bioscoop, Bark Vastgoed, zijn op dit moment gaande en Manon Scholten, woordvoerder van ‘t Hoogt, laat weten er alle vertrouwen in te hebben dat het goed gaat komen. “De indelingstekeningen zijn inmiddels gemaakt. Na de zomer hopen we meer duidelijkheid te hebben over wanneer we zouden kunnen verhuizen.”

‘t Hoogt moet weg van de huidige locatie. Omdat de toekomstige locatie nog niet zeker is, krijgt het filmtheater de komende jaren nog geen subsidie. Er is vorige week een speciale commissie ingesteld die de toekomstplannen moet beoordelen en daarmee groen of rood licht geeft voor de subsidieaanvraag voor de komende drie jaar.

CITY

“Wij gaan de makers van de stad een plek bieden om elkaar te treffen, aan producties te werken en die ook bij ons te vertonen”, vertelt Rianne Brouwers, directeur van Filmtheater ’t Hoogt. “Wij zijn onderdeel van de stad, werken voor de stad en doen dat ook graag samen met de stad. Daarom gaan we als CITY ook de samenwerking met culturele en maatschappelijke organisaties verder uitbouwen.”

De nieuwe CITY moet een podium voor educatie en crossovers van film met andere ontwikkelingen in media en game design worden. Daarnaast wordt het nieuwe City op alle gebieden toegankelijker dan het oude ’t Hoogt. Brouwers: ”Op onze huidige locatie zijn wij slecht toegankelijk voor mindervaliden en hebben we te weinig ruimte voor onze ambities.”

Stelling

Er is ook nog een andere kaper op de kust voor de City Bioscoop. Jos Stelling, eigenaar van het Springhaver Theater en het Louis Hartloopercomplex, presenteerde in 2015 al eens een uitgebreid plan voor de toekomst van de City Bioscoop. Hij laat nu weten kennis te hebben genomen van de plannen en zegt het met belangstelling te volgen.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
 1. Willem

  Beetje het idee van Jos Stellig kapen! Wat zijn het toch een enorme droeftoeters bij ‘t Hoogt!
  Hou er astublieft mee op, niemand zit meer te wachten op subsidievretend ‘t Hoogt.

 2. Barend

  Stelling of ‘t Hoogt. In ieder geval zou het fantastisch zijn als dit monument van modernistische architectuur weer in oude luister wordt hersteld. Door wie dan ook.

 3. Marco Knol

  Het lijkt me echter toch niet de bedoeling om dit monument te vernachelen met een glazen pui als voorgevel zoals in het AD gemeld wordt. Dat zou wat mij betreft wel zonde zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).