Kiss & Ride-plekken voor coffeeshop Croeselaan | De Utrechtse Internet Courant Kiss & Ride-plekken voor coffeeshop Croeselaan | De Utrechtse Internet Courant

Kiss & Ride-plekken voor coffeeshop Croeselaan

Kiss & Ride-plekken voor coffeeshop Croeselaan
Coffeeshop Hi/Lo aan de Croeselaan heeft 2 Kiss & Ride-plekken gekregen. De voorziening voor kort parkeren is bedoeld om parkeeroverlast in de wijk te verminderen en de klanten van de coffeeshop te voorzien van een makkelijke in- en uitstap.

Coffeeshop Hi/Lo aan de Croeselaan heeft 2 Kiss & Ride-plekken gekregen. De voorziening voor kort parkeren is bedoeld om parkeeroverlast in de wijk te verminderen en de klanten van de coffeeshop te voorzien van een makkelijke in- en uitstap.

Bij menig coffeeshop in Utrecht stoppen regelmatig klanten die alleen even langskomen om wat wiet of hasj te kopen en daar niet blijven. Een deel van deze klanten komt met de auto en die parkeren kort in de buurt van de coffeeshop om even wat te halen. Dit kan voor overlast zorgen en veel coffeeshops hebben dan ook het beleid dat ze niks verkopen aan foutparkeerders.

Bij coffeeshop Hi/Lo aan de Croeselaan hebben ze nu speciaal 2 Kiss & Ride-plekken ingericht voor klanten. Deze parkeervoorziening voor de deur van de zaak is bedoeld voor klanten om even kort te parkeren. De gemeente Utrecht laat weten dat het idee van de coffeeshop zelf komt.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten: “We hebben met de buurt bekeken of ze dit ook een goed idee vonden. Daarbij zijn er ook geen vaste parkeerplekken verloren gegaan want eerder zaten er in- en uitritten die vrijgehouden moesten worden. Die zijn nu niet meer in gebruik.”

14 Reacties

Reageren
 1. Walter

  Feitelijk is er niets veranderd aan de situatie. Er zaten niet gebruikte in- en uitritten welke al gebruikt werden voor kortparkeren voor bezoek aan de coffeeshop. Die 2 plekken zijn echter onvoldoende voor drukke tijden en er is met regelmaat overlast van de bezoekers in de wijk. Dit stukje Croeselaan is dan ook het minst prettige stukje van de hele straat en zou fors aan kwaliteit kunnen winnen als de coffeeshop wordt verplaatst naar een beter bereikbare (en goed te reguleren) locatie.

 2. JdV

  Aha, een nimby’tje van Walther. Dit stukje Croeselaan is never nooit een mooi stuk straat geweest dus naar mijn mening zit de coffeeshop daar perfect.

 3. katja

  Waarom de coffeeshops niet clusteren op de Lage Weide, 0,0 overlast.

 4. Angelique

  Dat is superonhandig Katja, niet iedereen komt met de auto.

 5. BW

  @JdV
  Aha, op DUIC wordt weer eens iemand voor ‘nimby’ versleten. JdV kan zelf waarschijnlijk haast niet wáchten tot een coffeeshop de deuren opent naast zijn eigen woning.

 6. Jasper

  Ik zou graag ook een Kiss & Ride bij de COOP verderop de Croeselaan willen hebben. Een deel van de klanten komt met de auto en die parkeren kort in de buurt van de COOP om even wat te halen…

 7. cas

  Ik zie die groene middenberm als een ideaal groot parkeerterrein.

 8. JdV

  @bw. Zeer onwaarschijnlijk dat ik daar op 7 hoog last van ga hebben. Dus laat maar komen. Maar dan ook een bij jou naast de deur, oke? Want jij bent geen nimby, dus geen probleem lijkt me.

 9. Geenstijl@Utrecht

  Mensen kom op zeg, leef en laten leven, ook coffeeshops horen erbij, of je het nu leuk vind of niet …………..goed idee, het is een begin.

 10. richard

  @BW, ik woonde op de straatweg ongeveer naast Malabatta.. sinds ze daar weg zijn is de controle afgenomen en het foutparkeren (en andere overlast) toegenomen… dus ja ik woon graag naast een shop

 11. sven

  @katja

  Goed idee! dan clusteren we alle supermarkten van Utrecht in Transwijk. Dat nooit iemand daar eerder aan heeft gedacht zeg.

 12. BW

  @JdV
  Je slaat de plank nogal mis. Het punt is juist dat het vrij normaal is dat je ergens bezwaar tegen maakt als je overlast verwacht. Zo zijn afgelopen jaar mensen voor nimby uitgemaakt toen het o.a. ging over een tippelzone, verslaafdenopvang etc. en nu dus weer bij een coffeeshop, terwijl het vrij normaal is dat je daar geen trek in hebt. Dus nee, bij mij liever geen coffeeshop, want ik ben wél een nimby. Net als iedereen, alleen niet iedereen zegt dat hardop. Kortom, de beschuldiging ‘nimby’ is nogal een dooddoener en vooral bedoeld om de rotzooi maar niet voor je eigen deur te krijgen. Dát is pas nimby.

  @Richard
  Als overlast bij jou juist is verdwenen door een coffeeshop dan feliciteer ik je van harte, het verandert alleen niet zoveel aan de strekking van mijn verhaal.

 13. Jeroen

  Je bent een NIMBY als je iets toejuicht zolang het maar niet bij jou om de hoek gebeurt. Als je dus coffeeshops wilt laten verplaatsen naar een ‘beter bereikbare’ plaats waar andere mensen er last van gaan hebben. Rivieren/Dichterswijk is ook mijn stukkie stad en ik kan niet zeggen dat de coffeeshop nou hetgeen is dat de straat daar minder prettig maakt. De gevels van de (in onbruik geraakte) winkels/toko en bedrijven zijn allemaal nogal gesloten en de kwaliteit van de openbare ruimte kan behoorlijk wat beter daar. Dat is wat het een beetje gribus maakt op dat stukje.

 14. BW

  @Jeroen
  Oorspronkelijk was dat inderdaad de definitie van nimby. Kan me vergissen, maar ik meen dat de definitie inmiddels is verruimd naar protest tegen alles wat mogelijk overlast zou kunnen veroorzaken. Zit even te googelen, je komt beide tegen. Volgens jouw definitie ben ik overigens geen nimby, want ik heb geen uitgesproken mening over coffeeshops. Maar wat de definitie ook is, ik stoor me vooral aan het feit dat de nimby-kaart op DUIC erg snel wordt getrokken wanneer iemand aangeeft geen trek te hebben in bijv. een tippelzone, een verslaafdenopvang of in dit geval een coffeeshop, terwijl natuurlijk helemaal niemand daar om staat te juichen. Behalve JdV dan, want die woont toch op 7 hoog… (over nimby gesproken).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).