Kraakpand op de Croeselaan onthuld tijdens Woonprotest in Utrecht Kraakpand op de Croeselaan onthuld tijdens Woonprotest in Utrecht

Kraakpand op de Croeselaan onthuld tijdens Woonprotest in Utrecht

Kraakpand op de Croeselaan onthuld tijdens Woonprotest in Utrecht
Het kraakpand op de Croeselaan
Tijdens het Woonprotest in Utrecht heeft een groep krakers bekendgemaakt vrijdag 19 november een woning aan de Croeselaan gekraakt te hebben. Er zijn honderden mensen afgekomen op de demonstratie in de stad. De kraakactie is onderdeel van het woonprotest.

Tijdens het Woonprotest in Utrecht heeft een groep krakers bekendgemaakt vrijdag 19 november een woning aan de Croeselaan gekraakt te hebben. Er zijn honderden mensen afgekomen op de demonstratie in de stad. De kraakactie is onderdeel van het woonprotest.

De afgelopen weken zijn in meerdere steden demonstraties gehouden waarbij aandacht wordt gevraagd voor de wooncrisis in Nederland. Op zondag is er ook zo’n protest in Utrecht. De krakers hebben tijdens het protest de aanwezige demonstranten uitgenodigd om bij het nieuwe kraakpand op de Croeselaan op bezoek te komen. Buiten bij het kraakpand wordt koffie en thee uitgedeeld.

De krakers laten in een verklaring weten: “Hoewel het kraken sinds het kraakverbod in 2010 is gecriminaliseerd, is kraken nog steeds mogelijk. Het is een legitieme vorm van directe actie die de leegstand van woningen aankaart en deze leegstand direct omzet in huisvesting.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

Volgens de krakers stond het gebouw aan de Croeselaan al geruime tijd leeg. Er zouden wel plannen zijn met het pand maar de woning zou ‘verre van bewoonbaar zijn’.  In de verklaring wijzen de krakers ook naar de sloop van sociale huurwoningen op de Croeselaan. Ze noemen het schrijnend dat een deel van de lokale politici deze huizen willen slopen en dat in dezelfde straat panden ook leeg staan.

6 Reacties

Reageren
 1. Doe iets

  Groot gelijk. Leegstand EN woningnood!? Zakkenvullers die profiteren over de rug van de burgers.

 2. Nina

  @ Doe iets

  Het pand is eigendom van iemand en deze mensen willen er nu kosteloos verblijven. Dat is echt niet in de haak. Ook niet bij woningnood.

  Er zijn bovendien plannen om het om te bouwen tot woningen, want het pand is nu onbewoonbaar. Dat het al enige tijd leeg staat, heeft waarschijnlijk te maken met de wachttijd voor een aannemer.

  Wie gaat de kosten betalen waar de eigenaar mee wordt opgezadeld door de wijzigingen (lees: vernielingen) door de krakers?

  Tevens worden de mensen gedupeerd die hier na de verbouwing willen gaan wonen. Zij moeten nu langer wachten op hun woning.

 3. Wim

  Deze krakers die gewoon dieven zijn hebben hun verstand verloren met de onzin die ze uitkramen, met name verwijzen naar de afbraak van de huurwoningen welke vervangen worden.

 4. Scherpschutter

  Zijn de inbrekers intussen verwijderd en gearresteerd?

 5. Linda

  Mooi!! Weer wat reuring in de tent, de Leegstandswet is een lachertje, er zijn nog geen boetes uitgedeeld voor het leeg laten staan van panden. Krakers, mijn zegen hebben jullie!

 6. Cohen

  @Nina @wim
  Waarschijnlijk is het “eigendom” van de banken en aangezien we die al sinds 2008 subsidiëren is het eigenlijk vrij onduidelijk van al dat vastgoed momenteel is. Wel is duidelijk dat de volgende generatie dik betaalt (via inflatie) voor al dat geleen zonder rente. Dus ze staan best redelijk in hun recht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).