Kringloopmedewerker in Overvecht vindt flinke som bruiloftsgeld in ingeleverd boek Kringloopmedewerker in Overvecht vindt flinke som bruiloftsgeld in ingeleverd boek

Kringloopmedewerker in Overvecht vindt flinke som bruiloftsgeld in ingeleverd boek

Kringloopmedewerker in Overvecht vindt flinke som bruiloftsgeld in ingeleverd boek
Een kringloopmedewerker van Emmaus Domstad aan de Seinedreef in Overvecht moet vreemd hebben opgekeken toen ze in de winkel een stapel boeken oppakte. Uit een van de boeken viel iets op de grond, wat een goedgevulde envelop bleek te zijn. In de envelop zaten twintig briefjes van 50 euro, bedoeld voor een bruidspaar.

Een kringloopmedewerker van Emmaus Domstad aan de Seinedreef in Overvecht moet vreemd hebben opgekeken toen ze in de winkel een stapel boeken oppakte. Uit een van de boeken viel iets op de grond, wat een goedgevulde envelop bleek te zijn. In de envelop zaten twintig briefjes van 50 euro, bedoeld voor een bruidspaar.

De eigenaar van de envelop was nog niet gelijk achterhaald, omdat mensen die spullen komen brengen dat doen via de zij-ingang van de winkel. “Daar staat niet de hele tijd een medewerker om ze in ontvangst te nemen. Niemand van ons had gezien wie het boek ingeleverd had”, zegt coördinator van de kringloopwinkel Robert Schreuder.

Naast het geldbedrag van duizend euro zat in de envelop ook een brief. “Gelukkig maar, want daarmee konden we de eigenaar opsporen. Het bleek een brief van de mede-organisator van een bruiloft. Er werd geld ingezameld waarmee het bruidspaar een nieuwe auto kon kopen.”

De kringloopwinkel belde vervolgens direct de eigenaar, die zijn geluk niet op kon. Hij heeft het geld dezelfde dag opgehaald. “We gaan Emmaus zeker nog op gepaste wijze bedanken. Ik zal ze ook in mijn speech aan het bruidspaar noemen. Maar eerst focussen op de bruiloft, er mag nu niks meer misgaan”, zei hij tegen de kringloopmedewerkers.

Andere vondsten

Of zo’n vondst vaker gedaan wordt? “We vinden weleens vaker iets in ingeleverde boeken: boodschappenlijstjes, brieven, foto’s en ook weleens dingen die niet voor vreemde ogen bedoeld zijn”, zegt de medewerker die de gevulde envelop vond. Maar een vondst als deze deed ze nog nooit.

Ook andere medewerkers hebben weleens bijzondere dingen aangetroffen. “Ik heb weleens in een doos met kleren een gloednieuwe damestas van een duur designermerk gevonden, nog helemaal chique ingepakt in vloeipapier. Ik denk niet dat het de bedoeling was dat het bij de kringloopwinkel terechtkwam”, zegt een van hen.

13 Reacties

Reageren
 1. Lexus

  Complimenten voor de eerlijke vinder. Mijn geloof in de mensheid is weer een stukje gegroeid. Er lopen gelukkig niet alleen rationele egoïsten in de wereld rond.

 2. Chris

  wat een leuk nieuws! Heel aardig van de kringloopwinkel

 3. isabelle

  Heel lief van deze Kringloopwinkel!!

 4. Niels Bokhove

  Wonderlijk! Het boek mét geld was dus al vóór de bruiloft naar Emmaus gebracht. Het was dus net gekocht en gloednieuw! Wat een maffe vergissing.

 5. Tim

  Mooi verhaal, en vooral fijn dat het geld bij de eigenaar terecht is gekomen. Fijn om dit zo even te lezen tussen al dat negatieve corona nieuws

 6. mees kees

  Met alle voorgaande reageerders volledig eens! Hulde voor de medewerker-vinder van Emmaus. Eerlijk duurt nog steeds het langst en de vier wielen van die auto zijn alvast ‘binnen’. Hopelijk gaat dit echtpaar een lang en gelukkig leven (samen) tegemoet. De start is in ieder geval nogal gelukkig.

 7. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Zo zie je maar,er bestaan nog echt eerlijke mensen op deze wereld, mijn complimenten voor deze eerlijke vinder.

 8. dorien

  Zoiets gebeurt soms ook bij Dress for Success. In de kleding van donateurs worden behalve briefjes en zakdoeken ook wel eens bijzondere vondsten gedaan. En natuurlijk worden daarna (niet bij de zakdoeken) de eigenaars snel opgespoord. Laatst nog, iemand die heel blij was met een flinke som terugbezorgd geld!

 9. Cornelie

  Niels Bokhove, waar staat dat het een nieuw boek is. Ik heb het niet kunnen ontdekken.

 10. Zuilen030

  Vreemd, nu horen we niks van Scherpschutter?!

 11. Scherpschutter

  @Zuilen030

  Wat had u graag willen horen dan? Het is de normaalste zaak van de wereld om andersmans eigendommen te retourneren. Dat doen morele mensen die het verschil tussen mijn en dijn kennen nu eenmaal.

 12. Hoera

  @zuilen030
  Klopt, die heeft maar 1 – inmiddels grijsgedraaide – plaat opstaan en die past niet bij goed en leuk nieuws.

 13. Peet

  Complimenten

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).