Kroon’s Club Lunch: Diner 66 | De Utrechtse Internet Courant Kroon’s Club Lunch: Diner 66 | De Utrechtse Internet Courant

Kroon’s Club Lunch: Diner 66

Kroon’s Club Lunch: Diner 66

Club Lunch

Wie gaat lunchen verwacht in een lunchroom minimaal een omelet, een broodje kroket en een Club Sandwich op de kaart aan te treffen. En juist de Club Sandwich (CS voor kenners) is vaak de weerspiegeling van de creativiteit van de kok. De CS wordt daarom wel beschouwd als het ultieme onderscheidende element in de vergelijking tussen restaurants met een fatsoenlijke lunchkaart.

DUIC stuurt elke week een culinaire verslaggever op pad die op zoek gaat naar de beste Club Sandwich in Utrecht. Niet alleen de CS wordt beoordeeld, maar ook de omgeving waarin deze gegeten wordt. Drankjes die erbij gedronken worden zijn een koffie verkeerd, Cola Light en een (liefst verse) jus.

Historie

De originele CS werd voor het eerst geserveerd in 1894 in het Saratago Club House in New York. Deze moeder aller Club Sandwiches bestond uit 3 lagen getoaste witte boterhammen, met daartussen: kalkoenfilet, bacon, (gekookt) ei, sla en tomaat. Naast de CS lag er friet op het bord.

Deze week: Diner 66, Jaarbeursplein 31

 • Omgeving: Aan de achterkant van Hoog Catharijne midden op busstation Jaarbeursplein is Diner 66 gesitueerd. tegenover de ingang van het Beatrixtheater. Bereikbaarheid is hier vanuit alle aanvoerwegen mogelijk. Kom je Hoog Catharijne uit dan loop je tegen Diner 66 aan.
 • Atmosfeer: De Amerikaanse diner sfeer komt hier goed naar voren. Leuke ‘boots’ om in te zitten. De leren bekleding plakt helaas wel een beetje en het doet ook wat ouderwets aan. Zo hangt er bijvoorbeeld nog een werkende muntjestelefoon en zitten er authentieke scheuren in de leren bekleding. Het uitzicht wordt belemmerd door het Beatrixtheater en Hoog Catharijne in aanbouw. De muziek is aanstekelijk. Van Elvis tot Roy Orbison.
 • Bediening: Een lichtelijk ongeïnteresseerde, geïrriteerde jongeman die verplicht een bestelling komt opnemen en deze vervolgens door zijn collega laat inschenken. Ik begrijp hem wel moet ik zeggen omdat de omgevingsfactoren waarin hij werkt niet optimaal meewerken aan een eventuele glimlach op je gezicht.
 • Publiek: Een ouder stel voor een kopje koffie, de stamgast met een biertje en een verdwaald gezin voor een warme chocomelk.
 • Toiletten: Voordat de diner wordt betreden kom je langs de toiletten die zich aan de buitenkant van het gebouwtje bevinden. Verder dan het eerste halletje op de mannentoilet ben ik niet gekomen omdat ik het vermoeden had dat dit toilet ook wel eens voor andere doeleinden zou kunnen worden gebruikt. Schoon en fris was het allerminst.
 • Drankjes: De koffie verkeerd wordt geserveerd in een theeglas en is lauwwarm, de Cola Light wordt een Pepsi Light en de verse jus wordt een flesje jus van het merk Appelsientje.
 • Opvallend: De verse krant is een gratis Spits van het station. De vele spelfouten op de dranken menukaart zorgen voor een hilarisch spel over wie de meeste fouten eruit kan halen. De website van Diner 66 werkt verre van optimaal. De site maakt duidelijk dat Diner 66 al ruim 17 jaar een begrip is in Utrecht en ze er klaar staan voor gastvrijheid en kwaliteit. De duiven boven de ingang van Diner 66 heten je overigens van harte welkom bij binnenkomst en koeren je vrolijk vaarwel bij vertrek.

De Clubsandwich

Onder de CS bij Diner 66 staat: ,,Laat u eens verrassen”. Hier hou ik wel van. Voor mij betekent dit dat de chef zelf iets heeft bedacht om de CS tot een culinair hoogtepunt te brengen. Tevens daarbij laat ik me graag verrassen. De CS zie ik uit de verte al aankomen. Hij bestaat uit maar liefst drie lagen met vier getoaste sneetjes witbrood. Naast de CS liggen een aantal tortillachips en een kleine salade.

Op de eerste laag ligt een plakje kaas, een stukje bacon, sla en een cherry tomaatje. In de hoek, onder het plakje kaas is een klodder fritesaus verstopt. Deze klodder voegt helaas niet veel toe aan de CS, behalve dat deze nu makkelijker naar binnen glijdt. Op de tweede laag zit een plak ham en een gebakken ei. Natuurlijk fijn als er weer eens een gebakken ei op de CS te ontdekken is. Het is alleen jammer dat deze te lang in de pan gezeten heeft waardoor de randen zwart en hard zijn. Tot nu toe niet veel soeps dus. Het valt me ook op dat de twee helften van elkaar verschillen. Op de ene kant wel bacon, de andere kant niet. De ene kant een half cherry tomaatje, de andere kant 5. De ene kant wel een enorme klodder fritesaus, de andere kant niet.

Op de bovenste laag van deze CS ligt dan eindelijk de verrassing waar ik naar op zoek was. Een heerlijk stukje krokant, gefrituurde kipfilet. Maar ja als dit het enige ingrediënt is waar mijn hart een sprongetje van maakt is het wel weer erg zuur. Voor ook nog eens €9,90 is dit verre van de goedkoopste CS tot nu toe en mag ik wel wat meer verwachten. Als slechts 1 ingrediënt op deze CS het de moeite waard moet maken om bij Diner 66 de CS te bestellen zijn ze hier wel erg van hun route 66 afgedwaald.

www.diner66.net

Beoordeling

 

8 Reacties

Reageren
 1. Gerry Jöris

  Grappig dat u schrijft over de spelfouten in het menu. Heeft de redactie de spelfout in onderstaande zin niet ontdekt?

  Publiek: Een ouder stel voor een kopje koffie, de stamgast met een biertje en een verdwaalt gezin voor een warme chocomelk.
  Moet volgens mij zijn “verdwaald gezin”.

 2. Joris

  Beste Gerry,

  Dank voor uw opmerkzaamheid, het is aangepast.

 3. Marcel de Korte

  Ha ha; goeie, Gerry. Wat een blunder van de schrijver. Toch blijft duic.nl een leuke site 🙁

 4. Leo

  Sorry hoor. Wat een belachelijk stukje. Ik kom met enige regelmaat bij Diner 66 en wordt daar ontvangen als een vorst.
  Het eten is er goed, het personeel aardig en gemotiveerd en het toilet keurig. Erg jammer dat u dit etablissement zo onnodig en goedkoop afkraakt. Ga er eens rond de klok van zes langs, u zult zien dat deze tent vol zit en niet waarom maar daarom!

 5. Pedro Robbe

  Weet U dit neigt naar mijn mening naar het compleet afkraken van deze ondernemer !! niet meer en niet minder naar mijn mening

 6. Don

  De bevindingen van dit artikel staan zo ver van mijn eigen ervaring dat ik me bijna afvraag of het wel om dezelfde zaak gaat.
  Als ik in de buurt van Utrecht ben dan wip ik met een bepaalde regelmaat binnen en dat zou ik echt niet doen als het daar niet in orde zou zijn.
  Zeer vriendelijk en klantgericht personeel, prima eten en normale prijzen.
  Wat wil een mens nog meer.

 7. Miriam

  Uw beschrijving van Diner 66 staat haaks op mijn beleving van dit etablissement. Als vrouw vind ik de reinheid van toiletten erg belangrijk en de keren dat ik er ben geweest, op diverse tijdstippen, was het altijd keurig schoon. Ook de bediening was elke keer uiterst vriendelijk en behulpzaam en het eten, ook elke keer iets anders, was goed. Wanneer ik in Utrecht ben, ga ik er graag naartoe voor de gezellige sfeer en de uitstekende kwaliteit van het eten. En wat het uitzicht betreft; was uw gezelschap niet boeiend genoeg dan, als u naar buiten moest kijken?

 8. Dennis

  Ik weet niet welke knakworst dit schrijft, maar hij is er zeker niet geweest. Hij zuigt dit letterlijk uit zijn duim!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).