La Place moet met foodcafé en groot terras terugkeren oude V&D-pand | De Utrechtse Internet Courant La Place moet met foodcafé en groot terras terugkeren oude V&D-pand | De Utrechtse Internet Courant

La Place moet met foodcafé en groot terras terugkeren oude V&D-pand

La Place moet met foodcafé en groot terras terugkeren oude V&D-pand
Toekomstbeeld van het vernieuwde V&D-pand aan de Rijnkade.
Dat supermarktketen Jumbo een grote foodmarkt wil openen in het voormalige V&D-pand in Hoog Catharijne was al langer bekend. Uit de vergunningsaanvraag blijkt nu ook dat er plannen zijn voor een La Place met cafégedeelte en een groot terras.

Er zijn plannen voor een La Place met cafégedeelte en een groot terras in het voormalige V&D-pand in Hoog Catharijne, dat blijkt uit de vergunningsaanvraag. Dat supermarktketen Jumbo een grote foodmarkt wil openen in het pand was al langer bekend. 

Het grote pand wordt op dit moment flink gemoderniseerd en krijgt ook een opening aan de Rijnkade langs de nog uit te graven Catharijnesingel. De V&D vertrok in februari 2016 uit Hoog Catharijne na een faillissement en staat sindsdien grotendeels leeg. De Primark en Hudson’s Bay kondigden eerder al zich te gaan vestigen in het pand.

Jumbo Foodmarkt wil de 1700 vierkante meter op de benedenverdieping van het pand betrekken. Uit de vergunningsaanvraag wordt nu duidelijk dat er ook een La Place met een cafégedeelte moet komen. Ook is op de tekening een groot terras te zien met 110 stoelen.

Waarschijnlijk moet het terras aan de kant van de Rijnkade komen, langs de Catharijnesingel. De supermarktketen wil zelf geen verdere toelichting geven op de vergunningsaanvraag of de precieze invulling van het concept. Wanneer de Jumbo Foodmarkt, Primark en Hudson’s Bay opengaan is nog niet bekend.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Dit wordt mooiste plekje van de nieuwe Singel rond HC.

 2. V&D

  Op de foto lijkt het alsof het gebouw een mooie opengewerkte gevel krijgt. In werkelijkheid is het helaas een lelijke zwarte massieve doos met dichtgeplakte ramen geworden. Bah.

 3. BdV

  @V&D “wordt op dit moment flink gemoderniseerd” toch?

 4. Wouter

  Van wie moet La Place dat? 🙂

 5. chris

  Leuk, meer HORECA, precies wat Utrecht centrum nodig heeft!! Ik ben heel erg benieuwd wat de plannen van gemeente Utrecht zal worden voor de binnenstad met de volgende crisis, aangezien nu elke leegstaande pand krijgt een HORECA vergunning van een soort of de andere.

  Omdat er zijn duizenden meer zitplaats erbij gekomen is de de boter voor de gemiddelde HORECA ondernemer nu al heel erg dun uitgesmeerd en de economie loopt op dit moment goed. Ik vrees voor de toekomst!

 6. @UtrechtseSjoerd

  De aanvraag voor het terras van de Jumbo kan niet anders dan worden afgewezen omdat de Rijnkade geen ontwikkellocatie voor de Horeca is.

  https://online.ibabs.eu/ibabsapi/publicdownload.aspx?site=Utrecht&id=143ebf32-03fb-4c35-a2c9-6ec21993b7dc

 7. Herman

  Alle klagers over “teveel” Horeca, stel dat er geen horeca zal zijn wat zou er dan in al die leegkomende panden komen?
  Winkels komen e recht niet meer, alternatie fis leegstand, laten we dan maar blij zijn met horeca, die houden de stad levendig!

 8. cico

  Normaliter ben ik allergisch voor jubelende berichten over nieuwe horeca. Maar La Place is nooit overlast gevend geweest en zal het ook niet worden.
  Het ligt intern in dat winkelcentrum, veroorzaakt geen zwerfafval, geluidsoverlast, kotsplakken, claimt geen publieke ruimte met een zee aan terrasstoelen, statafels en reclameborden, het komt niet in de plaats van een unieke winkel en er zat daar toch niks.

 9. woutvr

  Ben persoonlijk niet zo voor grote bedrijven die zo nodig veel moeten verdienen (op consumenten) en ook geen fan van HC, maar dit vind ik echt een strak plan. Hulde! En hoop echt dat dit doorgaat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).