Jumbo wil vestiging openen in voormalig V&D-pand Hoog Catharijne | De Utrechtse Internet Courant Jumbo wil vestiging openen in voormalig V&D-pand Hoog Catharijne | De Utrechtse Internet Courant

Jumbo wil vestiging openen in voormalig V&D-pand Hoog Catharijne

Jumbo wil vestiging openen in voormalig V&D-pand Hoog Catharijne
Toekomstbeeld van het vernieuwde V&D-pand aan de Rijnkade met een doorgetrokken Catharijnesingel. Beeld: IEF Capital/BouwfondsIM (opdrachtgever) en Jan Bakersarchitecten BV. (architect).
Het supermarktconcern Jumbo is van plan een vestiging te openen in het voormalige pand van de V&D in Hoog Catharijne. Een woordvoerder bevestigt de berichtgeving van het AD, maar kan niet veel meer melden omdat nog niet alles concreet is.

Het supermarktconcern Jumbo is van plan een vestiging te openen in het voormalige pand van de V&D in Hoog Catharijne. Een woordvoerder bevestigt de berichtgeving van het AD, maar kan niet veel meer melden omdat nog niet alles concreet is.

De supermarkt verwacht in de loop van volgend jaar pas meer duidelijkheid te kunnen geven over de plannen. Zo is het niet duidelijk hoe groot de Jumbo op deze plek moet worden of welk concept van de winkel erin zal komen.

De V&D vertrok in februari 2016 uit het pand in Hoog Catharijne na een faillissement. De winkel zat sinds 1898 in Utrecht. Er werd vorig jaar al gesproken over de komst van een grote foodmarket in het voormalig pand van de V&D.

Dat zou dus een vestiging van de Jumbo Foodmarket moeten worden. Er is een ruimte van 1700 vierkante meter op de benedenverdieping van het pand. Op de bovenverdiepingen van het pand komt een Primark en een Hudson’s Bay.

Het pand wordt nog opgeknapt en krijgt ook een opening aan de Rijnkade aan de Catharijnesingel die momenteel wordt doorgetrokken.

9 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Oude tijden herleven, ooit zat er in dit pand een V&D supermarkt, dit werd later zelfs een Smulplein. Een eerste poging tot belevingssupermarkt, die te vroeg kwam.

  Het voormalige V&D pand wordt best mooi, straks met singel ervoor zal dat een heel andere levendige blik opleveren dan voorheen. Nu nog wat aan die lelijke parkeergarage tussen “V&D” en het SHV pand doen.

 2. JdV

  Prima dat HC een echte supermarkt met normale prijzen krijgt naast de AH (ben benieuwd hoe lang die daar nog blijft). Voor de binnenstadbewoners en bezoekers is het natuurlijk best handig om op de looproute van of naar het station ff de boodschappen te halen. De diverse kleine AH en Spar winkeltjes zijn schreeuwend duur en vooral voor de kleine gemaks boodschappen. De Boon op de Oudegracht en de AH op de Voorstraat liggen niet handig in combinatie met het van en naar het station komen. Ik zie goede kansen voor Jumbo, en een La Place is zeker ook welkom.

 3. Ceasar

  JdV, is het u ontgaan dat er binnenkort een AH op het stationsplein komt?

 4. w

  dus in de toekomst boodschappen doen met de boot, dat is handig

 5. MichielK

  Het lijkt er overigens op dat het inmiddels wel zeker is dat de Jumbo zich hier gaat vestigen en ook dat de formule FoodMarkt gaat worden (met een La Place). Ik liep er zojuist langs en dit nieuws wordt groot verkondigd op de bouwschutting.

  Goede ontwikkeling, zijn we eindelijk af van dat AH-monopolie in dat deel van de stad. Daarnaast is de FoodMarkt een mooi concept (getuige de winkel op het Brusselplein) en op die plek echt een aanwinst voor reizigers op weg van en naar Utrecht Centraal

 6. Ties

  De bovenste verdieping had een mooi uitzicht over de stad. Ideaal voor horeca lijkt mij.
  Ben benieuwd wat een van die andere winkels daarmee gaat doen. Het zou jammer zijn als dat niks is………..

 7. Corry

  De Jumbo uitmonstering; te groot te veel en te geel is jammer op die plaats.

 8. Harry

  Omdat Jumbo altijd juridisch planologisch bezwaar maakt tegen de komst van de concurrentie lijkt mij het niet meer dan normaal om tegen dit initiatief van Jumbo bezwaar te maken.

 9. R

  Nou het is zeker dat er een Jumbo foodmarket komt, over de hele lengte van de beneden verdieping word het al aangekondgd. Goede zaak tijd voor meer concurrentie voor Albert Heijn die toch vooral op zijn eigen kleintjes pas 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).