Leerlingen St. Gregorius College zingen ‘Wilders rot op’ | De Utrechtse Internet Courant Leerlingen St. Gregorius College zingen ‘Wilders rot op’ | De Utrechtse Internet Courant

Leerlingen St. Gregorius College zingen ‘Wilders rot op’

Leerlingen St. Gregorius College zingen ‘Wilders rot op’
Geert Wilders voor het stadhuis in Utrecht. Foto: Robert Oosterbroek
Leerlingen van het St. Gregorius College in Utrecht zingen tijdens wat lijkt op een dramavoorstelling ‘Wilders rot op’. De voorstelling wordt begeleid door stichting DOX, naar eigen zeggen een dynamisch Utrechts gezelschap van zelfstandige en veelzijdige kunstenaars, die hun kennis overdragen aan een nieuwe generatie.

Leerlingen van het St. Gregorius College in Utrecht zingen tijdens wat lijkt op een dramavoorstelling ‘Wilders rot op’. De voorstelling wordt begeleid door stichting DOX, naar eigen zeggen een dynamisch Utrechts gezelschap van zelfstandige en veelzijdige kunstenaars, die hun kennis overdragen aan een nieuwe generatie.

Café Weltschmerz, een digitaal tv-kanaal dat voornamelijk lange interviews uitzendt, bracht het nieuws via Twitter. Volgens Weltschmerz heeft het St. Gregorius College een video opname verboden. Hieronder de tweet waarin de video te zien is, en het nieuws bekend werd gemaakt.

31 Reacties

Reageren
 1. Mike

  Ze doen hetzelfde als wilders. Beide niks met politiek te maken

 2. LeidscheRijner

  Tja als allochtoon zou ik dit ook zingen, volgens mij zijn het ook voornamelijk leerlingen van allochtone afkomst, geholpen door gesubsidieerde moraalridders.
  Het zou beter zijn om te leren te begrijpen waarom mensen op de PVV stemmen, daar kun je veel van leren.

 3. Willem

  @LeidscheRijner: leg mij, witte autochtone man uit Utrecht, aub uit waarom mensen op de PVV stemmen want ik snap daar niks van.

 4. Petra

  DUIC waarom doen jullie mee aan dit soort debiele sensatieverspreiding. Het Gregorius is een fantastische school met een geweldig docententeam. Dit draagt toch niet bij aan goed onderwijs in de stad Utrecht? Dit vind ik echt een misser van het meestal zo leuke DUIC.

 5. JdV

  Prima. Geen problemen mee. Zolang er ook niets gezegd gaat worden als er in plaats van Wilders de naam van Mark Rutte, Willem Alexander of Jesse Klaver gebruikt gaat worden.
  Tenslotte zijn wij allen gelijk voor de wet, en mag je dus ook vragen of Rutte, Alexander of Klaver willen oprotten. Ik had er ook nog de naam van een prominente PvdA’er bij willen zetten masr geperk me maar tot partijen met meer dan 10 zetels. Danwel leden van het huis van Oranje.

 6. Reactionaire rechtse zak.

  En dit is het nieuwe Utrechts normaal?
  Kinderen gesubsidieerd laten indoctrineren door ‘n stel wannabe kunstenaars en vervolgens ach en wee roepen als er weer een politieke moord gepleegd is.

 7. Frits

  Ten eerste zegt het natuurlijk helemaal niets. We zien 12 seconden van een DRAM voorstelling. Niet echt dus. Nep. Iemand die een verkrachter speelt in een film is in het edht geen verkrachter en waarschijnlijk keurt hij verkrachting ook niet goed.

  Ten tweede als het toch geen drama is, dan hebben we nog zoiets als vrijheid van meningsuiting. Wilders weet daar zelf ook heel goed gebruik vam te maken. Of, om imln de woorden van dat Weltschmerz te blijven: “deet subsidie indroctinerende Wilders verspreid nepnieuws over zijn politieke tegenstanders”.

 8. Bill

  Als dit over Klaver zou worden gezongen is het land in rep en roer en dit moet maar kunnen…?!! Vrijheid van politiek in Nederland holt achteruit door dit soort idiotie. Lijkt mij dat de schoolleiding van het Gregorius ter verantwoording moet worden geroepen.

 9. Gymnasiast

  Ben blij dat ik niet bij deze school heb gestudeerd; zou veel meer politiek-correct geïndoctrineerd worden en ik zou ook met meer allochtonen om moeten gaan, vooral met een veel lagere I.Q.

 10. Gijs

  Ik herinner me goed hoe links de schoolboeken vroeger al waren (‘93-‘98). Dit is drie bruggen verder. Maar het verbaast me niet.

 11. Cico

  Elders las ik dat het ging om een theaterweek, waarbij de DOX workshopbegeleiders het thema ‘opstand’ behandelden. Amerikaanse verkiezingen en de Nederlandse politiek waren belangrijke onderwerpen. Kinderen gingen daarmee aan de slag om theater te maken.

  Een filmpje van 12 seconden is totaal niet representatief. Er is niet gevraagd naar een context, maar direct met hashtags naar Baudet en Wilders op Twitter geknald. Die laatste roept direct dat kinderen linksom worden gehersenspoeld, dat roept hij immers al jaren. Misschien moeten die kinderen zelf eens zeggen wat ze van die week vonden.

 12. Frits

  Volgens Metro is het filmpje een jaar oud. De leerlingen hadden een dramaproject waarbij verschillende kanten van de verkiezingen werden toegelicht. Storm in een glas water. Dat Cafe Weltschmerz laat alleen het stukje zien dat ze goed uitkomt. Uiteindelijk is dit “Café” degene die indoctrineert.

 13. Frits

  @Willem,
  Waarom mensen PVV stemmen? LeidscheRijner heeft wel een punt. PVV-stemmers houden van iemand die heel veel zegt en heel weinig doet. Links lullen, rechts vullen, dat soort werk.

  Geen enkele PVV-stemmer heeft door dat Wilders helemaal niets doet voor “de gewone man”. Het is allemaal een dekmantel om te verhullen dat de PVV eigenlijk maar drie standpunten heeft: islam, islam en islam. Zo stemde de PVV tegen een motie die gemeenten de mogelijkheid bood AirB&B verhuur meer te reguleren – Henk en Ingrid zijn kennelijk mensen die hun sociale huurwoning verhuren. Verhogingen van het eigen risico zorgverzekering werden eerder steeds door PVV gesteund. Maar PVV was dan wél tegen een motie om sporten voor ouderen te stimuleren.

  Verder is het een partij die voortdurend, willens en wetens, nepnieuws verspreid. Daar is de PVV-aanhang dol op.

  Goed te weten dus waarom mensen PVV stemmen: mensen kijken niet verder dan de buitenkant.

  Het is geen toeval dat Wilders in eigen persoon een holocaustontkenner binnen had gehaald die alle Surinamers en Antillianen wil deporteren. Ik weet niet wat erger is: Wilders die dit niet had gezien (staat gewoon op de Facebookpagina van deze man) of Wilders die het eigenlijk wel prima vindt, als iemand zulke ideeën heeft.

 14. Nina

  Benieuwd wat de uitleg van deze “kunstenaars” is.

  Veel pedagogische kennis zit er in ieder geval niet achter. Die kinderen worden gewoon geslachtofferd om een politiek standpunt te verwoorden. Blijkbaar vonden leraren op het Gregorius dit ok? Zorgwekkend!

 15. Gerard

  Ik stem al jaren PVV omdat ik de islam verafschuw. Dit doe ik omdat de islam racistisch is. Vrouwen zijn verplicht hoofddoeken te dragen en worden als minderwaardig gezien en ook zo behandeld, Homo’s en lesbiennes zien de islam het liefst niet levend op deze planeet, Ik ben van mening dat alle mensen gelijk zijn maar het belachelijke is wel dat het onderwijs daar kennelijk anders over denkt. Door het politiek correct denken steunen ze indirect het discrimineren van andersdenkenden

 16. Bert

  Als de politie en burgermeesters helpen met aangifte doen vanwege uitspraken in het politieke debat, dan kan een zwaar gesubsidieerde theatergroep die les geeft en dit soort uitspraken doet er ook nog wel bij.

  Al vraag ik me af wat er was gebeurt als eenzelfde filmpje was uitgelukt met teksten als “alle buitenlanders het land uit”….

 17. wimutrecht

  Er is nog hoop voor de toekomst. Gelukkig zijn hier kinderen die begrijpen en leren van het verleden . Alleen had de tekst van het lied nog een toevoeging met ook Baudet eruit moeten krijgen.

 18. PD

  En die school wordt door Gemeente Utrecht ook ruim gubsidieerd voor extra cultuuronderwijs. Lijkt me interessant om uit te zoeken of DOX hier niet gewoon (indirect) door de gemeente is betaald om dit soort populisme onder de jeugdige zieltjes te verspreiden.

 19. Luuk Upuuk

  Gerard, u heeft perfect verwoord welk volk op de PVV stemt: dom volk. Islam is niet racistisch want het overstijgt alle rassen (kijk maar in Nigeria, Somalie, Indonesie, Pakistan, Albanie, Bosnie). Islam is net als christendom, jodendom, boedisme en hindoeisme een geestelijke stroming voor mensen die in hun onzekerheid een filosofie met een leider gaan aanhangen. Net als fascisme dus Gerard, want dat is de PVV eigenlijk, Vrijheid voor ons, maar niet voor hun!

 20. Democraat

  De PVV en hun aanhangers hebben last van erg selectieve en hypocriete verontwaardiging. Wilders beledigt al jaren een hele bevolkingsgroep en andersdenkenden en dan van zo’n filmpje in de gordijnen hangen? Houdt toch op zeg! Wat een gezwets. By the way, ik stem al jaren VVD.

 21. Ihsan

  Wel eens van vrijheid van meningsuiting gehoord? Deal with it! Wilders roept al jaren dat mensen moeten oprotten, en zelfs onze premier zegt het. Maar als burgers het terug zeggen zou dat niet mogen? Jullie mogen wel een wat dikkere huid ontwikkelen, sneeuwvlokjes.

 22. Sjaak

  @Ishan: +1

 23. ACTK

  Ach mijn hemel. Nieuws proberen te maken van iets dat geen nieuws is. Om ieder artikeltje rond Wilders kun je wel weer een paar advertenties kwijt…
  Kom mensen, jullie kunnen beter…

 24. Jacob

  Vrijeheid van meningsuiting? Sure. Maar individuen reduceren tot een ‘angry mob’, dat komt meestal uit de hoofden van extremisten.

 25. Danny

  @Willem
  Kom als witte autochtone man uit Utrecht eens verder dan alleen Oog in al, Wittevrouwen of Oudwijk. Kom eens een weekje bij mij in Kanaleneiland wonen en je weet wel beter.

 26. Huilie

  1) de PVV wordt zelfs gesubisdieerd> hypocrisie noemt men dat.

  2) Heeft het opzoeken van de media (dat is ongetwijfeld gebeurd via dat marginale internetplatform) door de PVV misschien iets te maken met een rookgordijn, om de terechte mediastorm te overvleugelen, die is ontstaan nadat men willens en wetens een holocaustontkenner als lijsttrekker in Rotterdam had gepresenteerd? En misschien probeert men ook wel de negatieve reacties over het meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht een beetje te overschaduwen?

  3) Het was een theaterproject waarin groepen jongeren verschillende extreme meningen lieten horen. Hier stonden dus ook meningen aan de andere zijde van het politiek spectrum tegenover, misschien wel pro-PVV, maar daar zijn geen filmpjes van of die worden expres niet getoond door de PVV (of gelekt aan dat marginale internetplatform).

  4) Scholieren mogen gewoon een mening hebben, ook onder begeleiding van een gesubsidieerd theatergezelschap. Dat is juist vrijheid, dat scholieren leren hun eigen mening te onderbouwen. Kennelijk mag je volgens de PVV in Nederland alleen nog maar pro-PVV meningen hebben.
  Als je zo erg schopt als beweging zijnde, kan je terugschopacties, van o.a. scholieren verwachten.

  5)huilie, huilie, huilie, van een partij die massaal zijn aanhang ziet verdwijnen………

 27. Kees

  @ Danny

  Ik woon als witte man met veel plezier in Kanaleneiland (zonder problemen). Is er iets mis met mij? Of zijn mensen als jij vooral “zwartkijkers”.

 28. jeroen

  Jammer dat men niet door heeft dat indoctrinatie in geen enkele onderwijsinstelling getolereerd moet worden. Kinderen dienen gestimuleerd te worden om zelfstandig na te denken en om kritische en mondige burgers te worden. Leg mij eens uit waarom een gesubsidieerde club daar voor nodig is? Zijn de onderwijzers niet bekwaam genoeg om dat voor elkaar te krijgen? De PVV is niet de enigste met een relatief extreem programma. Ik hoor alleen geen berichten over liederen over DENK, SGP, SP of GL die door jongeren in een vergelijkbare leeftijd worden gezongen. Blijkbaar wordt er dus toegewerkt naar een eenzijdig beeld, dat alleen is is verkeerd.

 29. cas

  @ Luuk, totdat je in Saoedi Arabië komt, waar de islam de wet is en geen ruimte overlaat voor andere geloven…. of vrijheden die niet binnen het beperkte denkgebied van de Islam past.

 30. De Hond

  @ jeroen

  Hou eens op met met het vesprreiden van fakenews.

  Er was hier geen sprake van indoctrinatie, maar er was sprake van een theaterproject waarin zeer uiteenlopende meningen gepresenteerd werden, met als thema revolutie. Over die andere opvoeringen die hebben plaats gehad, waarin andere meningen en standpunten tot uiting kwamen, wordt geen melding gemaakt.

  Daarnaast, misschien is “Wilders rot op” we; gewoon de mening van de jongeren. Hoezo ga je ervan uit dat ze deze mening is aangeleerd of ingeprent? Mogen deze jongeren hun mening niet uiten van jou binnen de muren van een schoolgebouw? Hoezo mag dat niet?

  Het zegt genoeg dat PVV’ers aan een interplatform beelden van slechts 1 van de opvoeringen lekken. Beelden die ze wel erg goed uitkomt, na het nieuws van het presenteren van een holocuastontkenner als lijsttrekker in Rotterdam en de vele negatieve reacties op het nieuws over het meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in ons eigen Utrecht.

  Het was een theatergezelschap dat het project begeleide, helemaal geen linkse club. Theatergezelschappen krijgen in de regel subsidie; zo hebben we dat afgesproken. Wilders krijgt zelf ook subidsie. Hij verkondigt zelf ook extreme meningen op of over de grens in een gesubsidieerd gebouw, de tweede kamer. Hij heeft meermaals aantoonbaar gelogen in de tweede kamer.

 31. den

  En Wilders is weer in het nieuws. Wederom poppenkast van de voorman van een partij die dubieuze lieden naar zich toe blijft trekken. Deze Wilders moet zijn politieke carrière wel voortzetten, want op enige andere functie in de samenleving is deze man niet welkom. Een opportunistische uitvreter van onze belasting centen. Maar dat laatste geldt voor meer politici.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).