Luchtalarm gaat niet af in Utrecht: veiligheidsregio was te druk met incidenten Luchtalarm gaat niet af in Utrecht: veiligheidsregio was te druk met incidenten

Luchtalarm gaat niet af in Utrecht: veiligheidsregio was te druk met incidenten

Luchtalarm gaat niet af in Utrecht: veiligheidsregio was te druk met incidenten
De maandelijkse test van het luchtalarm in Utrecht is maandag niet goed gegaan, het alarm is namelijk helemaal niet afgegaan. De Veiligheidsregio Utrecht laat weten dat er te veel actuele incidenten waren, waardoor men geen tijd had om het luchtalarm aan te zetten.

De maandelijkse test van het luchtalarm in Utrecht is maandag niet goed gegaan, het alarm is namelijk helemaal niet afgegaan. De Veiligheidsregio Utrecht laat weten dat er te veel actuele incidenten waren, waardoor men geen tijd had om het luchtalarm aan te zetten.

Elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur wordt het luchtalarm getest. Alleen deze keer bleef het stil. De Veiligheidsregio Utrecht laat weten: “Vanwege zorgvuldigheid verloopt dit proces handmatig. Rond 12.00 uur vonden er meerdere incidenten tegelijkertijd plaats, die op dat moment de prioriteit van onze centralisten hadden. De focus lag op de incidentenbestrijding.”

12 Reacties

Reageren
 1. Luuk Upuuk

  Dit is toch een klucht! Ik hoor dat ding sowieso nooit als ik binnen ben. Het advies om naar binnen te gaan als dat ding afgaat is leuk, maar als ik dat ding binnen niet hoor, weet ik niet dat ik binnen moet blijven en niet naar buiten mag.

 2. Reactionaire rechtse zak.

  Misschien is het dan ‘n idee om je als ongekozen veiligheidsregio niet met elke kat in de boom of demonstratie te bemoeien maar je tot je oorspronkelijke taak te beperken, te weten: coördinatie rampenbestrijding.

 3. Cico

  “Luchtalarm gaat niet af in Utrecht: veiligheidsregio was te druk met incidenten”

  Deze titel past naadloos in de traditie van Herman Finkers “de cursus omgaan met teleurstellingen is tot nader order uitgesteld”

 4. S

  @lu: gewoon lekker hele tijd binnen blijven! En mocht je buiten zijn en dat ding horen, snel naar binnen!

  Heet zo’n ding eigenlijk wel een luchtalarm?!?!

 5. Scherpschutter

  Zet dat stupide ding uit de Koude Oorlog gewoon uit. Die prehistorische idioterie, wat heeft het nog voor een nut in de tijd van het internet, anders dan burgers angst aanjagen?

  Als waarschuwingstool is het lachwekkend en bovendien leven in een wereld waarin houders van staatsmacht beschikken over hypersonische raketten….Tegen de tijd dat dat alarm is opgestart liggen Parijs, Madrid en Amsterdam al in as.

 6. rmn

  @Scherpschutter

  Mijn god. De rabiate onzin die jij hier dagelijks mag debiteren. Niet te doen.

 7. Nina

  @ Scherpschutter

  Prima die toeters. Niet iedereen zit de hele dag op het beeldscherm van zijn mobiel te staren (ook omdat de batterij weleens leeg is bijv. of omdat mensen gewoon aan het werk zijn).

  Verder kan de stroom uitvallen en het mobiele netwerk/wifi eruit liggen. Vandaar dat er ook geadviseerd wordt in het noodpakket een radio met FM/AM frequentie op batterijen te hebben (die in een auto volstaat ook), zodat je bij een toeteralarm altijd kunt horen op die radio wat er aan de hand is.

 8. Marcel

  Ik vraag me altijd af naar welke schuilkelder ik moet als het alarm afgaat…

 9. Klaasjan

  De koude oorlog is al enkele jaren geleden opnieuw begonnen, dacht ik.

 10. Bert

  Maar als er dus een keer daadwerkelijk pleuris uitbreekt, zijn ze niet te druk?

  Geruststellend.

 11. Bart van Dam

  @nina. Denk je dat de sirene niet stroom gebruikt en dat daar nog een oud mannetje aan een slinger staat te draaien?

 12. HenQ

  @rmn waarom zo’n pavlovreactie over zijn reactie op die archaische meuk uit de jaren 50? Want het is toch ook zo? Een EBS (Emergency Broadcast System) op je mobiel of apparaat is stukken practischer en sneller.
  Die luchtalarmen zijn eigenlijk alleen maar nostaligisch van aard en nobody bats an eye wanneer ze afgaan. Heeft dus nul effect.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).