Meer dan 100 zienswijzen ingediend op nieuw horecakader - De Utrechtse Internet Courant Meer dan 100 zienswijzen ingediend op nieuw horecakader - De Utrechtse Internet Courant

Meer dan 100 zienswijzen ingediend op nieuw horecakader

Meer dan 100 zienswijzen ingediend op nieuw horecakader
Terras op de Neude. Foto: Jurjen Drenth
Tot 10 november was het mogelijk een zienswijze in te dienen op het concept Ontwikkelingskader Horeca Utrecht, de nieuwe plannen voor het lokale horecabeleid. Uiteindelijk zijn er meer dan honderd stukken ingeleverd, waarvan sommige ondertekend zijn door wel tien mensen, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Tot 10 november was het mogelijk een zienswijze in te dienen op het concept Ontwikkelingskader Horeca Utrecht, de nieuwe plannen voor het lokale horecabeleid. Uiteindelijk zijn er meer dan honderd stukken ingeleverd, waarvan sommige ondertekend zijn door wel tien mensen, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De inhoud van de zienswijzen is nog niet volledig bekend. De gemeente zal daarover in de loop van volgende week meer duidelijkheid kunnen geven. Ook werd in reactie op het nieuwe horecakader een petitie in het leven geroepen door Actiegroep Leefbaarheid Binnenstad Utrecht. Meer dan 1.400 mensen ondertekenden de petitie.

“De gemeente Utrecht is van plan de verschillende categorieën in de horeca (café, restaurant, bar/dancing) af te schaffen en horeca in winkels toe te staan. De horeca in de binnenstad krijgt hierdoor ruim baan en de leefbaarheid komt in de knel. Op elk moment ’s middags en ‘s nachts is/lijkt alles mogelijk. Geen goed voorbeeld van plezierig wonen en werken!”, zo luidt de website waar de petitie ondertekend kan worden.

 

12 Reacties

Reageren
 1. Utrecht huilt

  De binnenstad van utrecht gaat nog meer horeca worden
  Geen fijne horeca
  horecabazen die aan bieromzet denken
  Zuipen brallen bezopen,,tot laat in de nacht
  Binnenstadsbewoners , die er vaak al heel lang wonen worden de stad uitgepest
  Utrecht is binnen 5 jaar een kermisatractie gelijk amsterdam
  Overspoeld door zuiptoeristen
  Gruwel !
  De veroorzakers zitten in het stadhuis,,d66 groenlinks student en starter
  Auto de stad uit,,megazuipfestijn de stad binnen
  Onleefbaar

 2. Uitgeverij Koekwaus

  Poëtisch, Utrecht huilt, prachtig. Lucebert-achtig mooi en onbegrijpelijk.

 3. yoshua

  @Utrecht huilt,
  Misschien bent u in de jaren 80 voor het laatst in de binnenstad geweest.
  De horeca die de laatste jaren erbij zijn gekomen zijn eigenlijk allemaal dag horeca zaken zoals koffietentjes en broodjeszaken.
  Die verkopen geen bier midden in de nacht.

 4. Bier Tent

  @ yoshua

  Misschien bent u de laatste jaren ziende blind en horende doof door de stad gedwaald, maar het stikt van de kroegen en restaurantjes die er de laatste jaren zijn bijgekomen.

 5. Kim B.

  Om over het toegenomen aantal openluchtfestivals midden in de stad tot diep in de nacht maar te zwijgen.

 6. Chubby Factchecker

  Bier Tent: noem eens drie kroegen die er de laatste jaren bijgekomen zijn? Ubica kan ik alvast weggeven, maar verder kan ik echt niet verzinnen waar jij allemaal nieuwe kroegen ziet opduiken.

  Havana (was tot laat open) is een restaurant geworden, Boothill saloon is net dicht, Carafon (was tot laat open) is een cocktailbar geworden… “het stikt van de kroegen en restaurantjes die er de laatste jaren zijn bijgekomen.” Feiten of loos geklets?

 7. Bier Tent

  Ha Chubby.

  Je gaf de voorzet zelf al. Volgende voorbeeld. Drieharingstraat. Aardig artikel in AD deze week, hoe die begin deze eeuw doodse Staffhorststraat was en nu een horecafuik. Next please.

 8. Chubby Factchecker

  Next please? Ok: je hebt 0 kroegen genoemd die er de laatste jaren bij zijn gekomen, het lukt je dus niet om er 1 of 2 te noemen.

  In de Drieharingstraat zitten al meer dan 20 jaar restaurants, en in ieder geval sinds 2004 Club Poema niet te vergeten, met je “doodse Staffhorststraat aan het begin van deze eeuw”.

  Maar nee, het stikt van de restaurants en kroegen die erbij zijn gekomen de laatste jaren.

  Ik neem aan dat je daarmee voor de optie loos geklets kiest. Helder.

 9. Bier Tent

  @ Chubje

  Met nepnieuws-verspreiders is het moeilijk praten.

  Nog even over de Drieharingstraat: “Nu was dat precies de ambitie van de mannen die in 2008 (!!) lieten weten dat ze van de Drieharingstraat een restaurantstraat wilden maken”. (Quote: AD, 14 november jl). Voorbeeld: De Markt in de voormalige Staffhorst platenzaak, die begin jaren 2000 Ear&Eye heette.

  En vooruit dan, nog eentje, speciaal voor jou, Twijnstraat: Smakers, Zies.

 10. Chubby

  @Tent

  Het stikt van de kroegen die er de laatste jaren bij zijn gekomen. Je plaatst 3 berichten en kan er 0 noemen. En beticht anderen van fake news. Onvoorstelbaar toch? Dacht ik ook.

 11. Bier Tent

  lezen gaat je ook al niet best af, chub. “Restaurants en kroegen”.

 12. CC

  Houd op met er omheen kletsen en noem nou gewoon één kroeg man 😉

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).