‘Moeilijk is leuk’ bij groeiende Utrecht Summer School | De Utrechtse Internet Courant ‘Moeilijk is leuk’ bij groeiende Utrecht Summer School | De Utrechtse Internet Courant

‘Moeilijk is leuk’ bij groeiende Utrecht Summer School

‘Moeilijk is leuk’ bij groeiende Utrecht Summer School

Steeds meer studenten volgen college tijdens hun zomervakantie. De Utrecht Summer School verwelkomt deze zomer meer dan 2500 studenten uit binnen- en vooral buitenland, zo blijkt uit een persbericht. Dat zijn er 500 meer dan vorig jaar; in deze tijd van financiële crisis is dat een opmerkelijke tendens. De studenten volgen in Utrecht één of meer van de 150 cursussen. Daarmee is de Utrecht Summer School inmiddels de grootste in Europa.

In de zomermaanden juli en augustus gaan 2500 studenten uit de hele wereld niet op vakantie, maar nemen ze plaats in de collegebanken in Utrecht. De 26e editie van de Utrecht Summer School start op 2 juli. Vanwege de grote toename van studenten zoekt de Utrecht Summer School nu al naar locaties rondom Utrecht om studenten in de toekomst te huisvesten. “Als we de toename van studenten willen bijbenen, is Utrecht gewoon te klein”, zegt Jeroen Torenbeek, directeur van de Summerschool. De cursussen richten zich vooral op laatstejaars bachelorstudenten en masterstudenten. Aan het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht bijvoorbeeld duiken studenten in het onderzoek over infectieziekten en kankeronderzoek (Life Sciences). En aan de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht (UU) bestuderen studenten vraagstukken over migratie en duurzaamheid. Naast deze maatschappelijke thema’s kunnen studenten zich verdiepen in recht, economie, sociale wetenschappen, kunst, cultuur, talen, en exacte wetenschappen.

Ook de Business School van Hogeschool Utrecht floreert juist in deze tijden. De Business School trekt met haar cursussen ‘Doing Business in Europe’ en ‘European Business Skills’ vooral veel studenten uit Azië en de Verenigde Staten. Om deze studenten een echt Europese ervaring te bezorgen, worden die cursussen gedeeltelijk ook in andere landen gegeven, bijvoorbeeld Italië. Omdat studenten steeds vaker over de landsgrenzen kijken voor studie en werk, zijn de interculturele competenties die in deze cursussen aan bod komen van groot belang.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).