Mogelijk meerdere coronabesmettingen tijdens feest bij roeivereniging Triton Mogelijk meerdere coronabesmettingen tijdens feest bij roeivereniging Triton

Mogelijk meerdere coronabesmettingen tijdens feest bij roeivereniging Triton

Mogelijk meerdere coronabesmettingen tijdens feest bij roeivereniging Triton
Clubgebouw U.S.R. Triton
Na een feest bij de Utrechtse roeivereniging U.S.R. Triton zijn mogelijk meerdere leden besmet geraakt met het coronavirus. Uit voorzorg is daarom onder meer bepaald om twee aankomende evenementen te schrappen.

Na een feest bij de Utrechtse roeivereniging U.S.R. Triton zijn mogelijk meerdere leden besmet geraakt met het coronavirus. Uit voorzorg is daarom onder meer bepaald om twee aankomende evenementen te schrappen.

Afgelopen woensdagnacht organiseerde Triton een feest in hun pand aan de Verlengde Hoogravenseweg. Uit het bron- en contactonderzoek van de GGD is gebleken dat er die avond mogelijk meerdere mensen zijn besmet.

Triton benadrukt dat er gebruik is gemaakt van Testen voor Toegang, waarbij feestgangers een negatieve coronatest moesten laten zien voordat zij naar binnen mochten.

Testen

Aan leden van de roeivereniging is gevraagd om het bestuur in te lichten wanneer zij positief worden getest op corona. Ook hebben alle aanwezigen van het feest het dringende advies gekregen zich op de vijfde dag na het evenement te laten testen.

Tot slot heeft het bestuur van Triton in samenspraak met de GGD besloten twee aankomende evenementen uit voorzorg te annuleren. “Het bestuur blijft in nauw contact staan met de GGD en neemt hun adviezen te allen tijde ter harte”, is te lezen in een reactie van de Utrechtse roeivereniging.

10 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Overal in het land gaan studenten weer voorop in het aanjagen van de pandemie. En natuurlijk snapt echt helemaal niemand hoe dat nou toch weer zo kon gebeuren. In Amsterdam wordt een vaccinatielocatie gesloten omdat er een festival moet plaatsvinden. De horeca sjoemelt nog wat extra omzet bij elkaar omdat de gemeentes toch niet handhaven. Welke politicus heeft het lef om toe te geven dat we er echt een enorme puinhoop van aan het maken zijn met al deze voortijdige versoepelingen?

 2. JdV

  Prima gelegenheid om deze elitaire ruim-baan-eis vereniging op te heffen lijkt me.

 3. Uuutje

  Volgens mij was “testen voor toegang” verplicht bij evenementen, OF de coronomaatregelen handhaven, zoals 1,5 meter, mondkapjes bij wandelen op geen afstand, en een zittend evenement. Hetgeen hier overduidelijk niet gebeurd is.

  De samenleving betaald de prijs wel weer voor dit lakse gedrag.

 4. Koel Hoofd

  @Baliekluiver
  Niet een…
  Intussen kachelt het demissionaire kabinet gewoon door want de strijd om het pluche is belangrijker dan regeren.

 5. berend

  Wat zijn mensen toch dom.

 6. jan

  Wat maakt het uit zolang de zieke huisbezetting laag is. Die was al niet extreem hoog in de ergste piek dus waar kijken we naar mensen … Het is voorbij we zijn straks grotendeels gevaccineerd. Het leven gaat verder en de dood en ziekte hoort daar ook bij.

 7. Scherpschutter

  Bovenstaande heren, waar maken jullie je nou druk over?

  U heeft alle vrijheid om uzelf als kluizenaar op te sluiten op zolder en zo alle risico op een besmetting te vermijden. U bepaalt uw eigen lot, net zoals ieder ander individu. Niemand anders.

  Wie nu besmet raakt met corona heeft dat 100% aan eigen keuzes te danken. Ik stel voor dat u deze keuzes respecteert.

 8. BdV

  @Scherpschutter, ja, wie besmet raakt heeft dat vaak aan zichzelf te danken. Helaas sluiten degenen die besmet zijn zich blijkbaar niet altijd op als kluizenaar op zolder, waarmee ze ongevraagd ook het lot van andere individuen bepalen.

 9. Robin

  @Uutje, lees het artikel nog eens goed, er staat: “Triton benadrukt dat er gebruik is gemaakt van Testen voor Toegang, waarbij feestgangers een negatieve coronatest moesten laten zien voordat zij naar binnen mochten.”

 10. Uuutje

  @ Robin, denk eens goed na. Staat er iets over hoe goed de controles erop geweest zijn?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).