Nieuwe coronamaatregelen in Utrecht; niet iedere horecaondernemer sloot al om 20.00 uur de deuren Nieuwe coronamaatregelen in Utrecht; niet iedere horecaondernemer sloot al om 20.00 uur de deuren

Nieuwe coronamaatregelen in Utrecht; niet iedere horecaondernemer sloot al om 20.00 uur de deuren

Nieuwe coronamaatregelen in Utrecht; niet iedere horecaondernemer sloot al om 20.00 uur de deuren
Vanwege de nieuwe coronamaatregelen moesten de Utrechtse horecazaken zaterdagavond al om 20.00 uur de deuren sluiten. De meeste ondernemers werkten hieraan mee, maar sommigen hielden uit protest de deuren toch iets langer open.

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen moesten de Utrechtse horecazaken zaterdagavond al om 20.00 uur de deuren sluiten. De meeste ondernemers werkten hieraan mee, maar sommigen hielden uit protest de deuren toch iets langer open.

Vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen had het demissionaire kabinet vrijdag strengere maatregelen afgekondigd. Zo werd onder meer bepaald dat niet-essentiële winkels vanaf zaterdag om 18.00 uur de deuren moesten sluiten, en essentiële winkels en horeca twee uur later dicht moesten.

Ome Willem

Café Ome Willem uit Wijk C, dat normaliter pas om 20.00 uur opengaat, had vrijdagmiddag op sociale media al laten weten het niet eens te zijn met de nieuwe maatregelen. “Wij zijn dan ook voornemens om zaterdag 13-11-2021 sowieso open te blijven tot 00.00 uur met een geldige QR-code. Wij van Café Ome Willem zijn er wel klaar mee om dit beleid te blijven volgen!”

Uiteindelijk besloten de ondernemers van Café Ome Willem om geen gasten toe te laten. Op sociale media lieten ze zaterdagavond weten geen zin te hebben in een bekeuring. “Wij zijn vanavond wel aanwezig met de verlichting en muziek aan maar zonder gasten. Dit dan als statement.”

Ook andere horecazaken wilden een statement maken. Zo zaten onder meer bij Café ‘t College aan de Mariastraat en BijMoov aan de Zadelstraat ook na 20.00 uur nog gasten. Toen beide zaken iets voor 21.00 uur een bezoek kregen van handhavers besloten zij wel de deuren te sluiten.

Tekst loopt door onder afbeeldingen

Briefing

Burgemeester Sharon Dijksma was zaterdagavond bij de briefing van de handhavers. Zij noemde het handhaven van de nieuwe coronamaatregelen een ‘lastige taak’ waarbij de ambtenaren steeds vaker te maken krijgen met ‘onbegrip en agressie’.

“Dat is ontoelaatbaar en onbegrijpelijk. […] Help onze mensen gewoon om hun werk te doen. Toon begrip. Blijf beleefd, ook al ben je het niet met het beleid eens. Zij doen hun werk namens ons allemaal.”

De huidige coronamaatregelen gelden tot zaterdag 4 december. Een dag eerder, op vrijdag 3 december, wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

48 Reacties

Reageren
 1. buurtbewoner

  De huidige coronamaatregelen gelden tot zaterdag 4 december. Een dag eerder, op vrijdag 3 december, wordt de situatie opnieuw verlengd.

 2. Esrin W.

  Grappig bericht dit. Op onder andere nu.nl werden al snel wat krampachtig de bekende “feel good” artikelen op de voorpagina geplaatste dat in de grote steden iedereen braaf om 20.00 dicht was. Ik was gisteren zélf in de stad en zag al dat dat bij lange na niet het geval was. Goed dat dit hier bevestigd wordt.

 3. C in de Horeca

  Maximum 2.8% van de besmettingen gebeuren in de Horeca. Meer dan 60% in de huis situatie.

  Onzinig symbolpolitiek.

  En de kerken? En de ongevaccineerd? Voor hun geen aanpassingen in de maatregelen.

 4. RABE

  Ik snap de horeca wel. Ze doen hun best met maatregelen voor veiligheid en ze worden steeds harder aangepakt. Wat is er mis op een terras met beperkt aantal stoelen??? In de buitenlucht??? Hier moet toch nog eens goed over worden nagedacht in den Haag.

 5. Janah

  In een land waar de individuele rechten de burgerplichten verre overstijgen en “handhaven” een vies woord is, zal de corona nog lang huishouden…

 6. Bram Ladeise

  Bij deze cafés hebben ze het beleid dat je je consumpties moet afrekenen. Ik ben het niet eens hiermee. Dus uit protest betaal ik hier dus niet meer.

 7. Moniek

  Maar gauw ophouden met coronasteun. Van gemeentewege lastig doen bij vergunningaanvragen. Op de zwarte lijst.

 8. Bedanktvoordebanaan

  Horeca zou voor nog geen 3% van besmettingen zorgen.
  Meer dan de helft van de besmettingen die te herleiden zijn gebeuren in huishoudens. En dat is precies waar mensen naartoe gaan als ze niet in de kroeg kunnen zitten.
  Deze specifieke regel lijkt me daarom ineffectief, maar komt wel mooi voor rekening van de horeca met omzetverlies en steeds groter tekort aan werknemers (steeds minder mensen kiezen ervoor om in zo’n hoogst onzekere sector te werken) als gevolg, zonder dat er duidelijkheid is gegeven over compensatie.

  Jammer dat er niet meer ondernemingen zijn die durven op te staan tegen duidelijk idioot beleid.

 9. Kluk kluk

  Die café bazen wisten dat ze eerst een waarschuwing zouden krijgen
  Zodra ze weten dat ze een boete krijgen, of 100 procent sluiting
  Gaan ze echt om 20 uur dicht
  Zonde geld, en je moet toch dicht

 10. woutvr

  Nounou, heldhaftig hoor.

 11. Moniek

  @C in de horeca
  Die mensen die in de thuissituatie besmet raken, hebben het virus toch echt ergens opgelopen. Dat kan op allerlei plaatsen zijn gebeurd, ook in de horeca. Alleen door een flinke serie maatregelen te nemen kan het virus worden ingedamd. De huidige maatregelen zullen over drie weken niet voldoende zijn gebleken, dat kan ik u nu al voorspellen. De scholen b.v. zouden ook meteen dicht moeten. 2G zou verplicht moeten worden gesteld, minimaal. In Oostenrijk is men wat dat betreft beter bezig.

 12. Pee

  Gewoon alles weer laten lopen zoals voor corona .
  Dan kunnen de mensen zien dat die maatregelen niets uithalen .

 13. Nina

  @ C in de Horeca

  En hoe denkt u dat het virus thuis komt bij mensen? Het waait niet vanzelf naar binnen nl.

 14. Scherpschutter

  @Moniek

  Correct. Er is zo weinig zorgcapaciteit dat over 3 weken de boel vermoedelijk al overbelast raakt.

  Tijd dat de obese 60+’ers en ernstig zieke 70+’ers er eens ééntje voor het team gaan nemen door zichzelf te isoleren tot het voorjaar.

  Het is duidelijk dat deze groep onvoldoende doet om zichzelf te beschermen nu blijkt dat de vaccins onvoldoende werken en daar ervaren miljoenen mensen (waaronder deze horeca ondernemers) dagelijks grote hinder van, totaal onnodig….

 15. JdV

  1e keer waarschuwing. 2e x is 4000 boete. Gewoon bij 3e keer 16.000, 4e keer 64.000 enzovoorys. Horekaffers hebben zich gewoon aan wet-en regelgeving te houden. Punt.

 16. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Ik ben voor het handhaven van de regels, maar volgens mij is Duic nu een beetje aan het besmeuren van de cafés die gewoon het niet eens zijn met deze gedwongen regels.
  Blijkbaar adveteren ze niet op jullie site.

 17. Hans

  Janah heeft het wat mij betreft volkomen bij het rechte eind:
  “ In een land waar de individuele rechten de burgerplichten verre overstijgen en “handhaven” een vies woord is, zal de corona nog lang huishouden…”

  Zo is het maar net.

  Als we nog lang door willen sukkelen op deze hobbelige weg moet vooral iedereen met een deelbelang blijven ageren tegen maatregelen die het virus moeten indammen. Virussen komen ergens vandaan, ze komen niet door de brievenbus. De horeca snapt dit niet.

  Ik vrees dus dat we nog wel even door blijven modderen. We mogen wel wat meer leren van de discipline die de Italianen en de Portugezen kunnen opbrengen in dit verband. Maar dat zit er waarschijnlijk niet in zolang de horeca probeert om stemming te maken tegen verstandige maatregelen.

  Gelukkig kan ik thuis ook nog wel koffie zetten, lekker koken en een fles wijn opentrekken. Zolang de horeca de wet blijft overtreden mijd ik ‘m als de spreekwoordelijke pest.

 18. Moniek

  @Scherpschutter
  Het staat u vrij te geloven wat u wilt, maar u simplificeert en verdraait de situatie.

 19. Koel Hoofd

  Gezien de veldslag in Leeuwarden en de chaos in Breda heeft Utrecht wel geleerd van de WakuWaku achterlijkheid en heeft men braaf onder protest de wet toegepast.
  Onze strenge burgermoeder doet het hier heel goed, in tegenstelling tot de burgerpapa’s Buma in het noorden en Depla in het zuiden snapt zij wel hoe je recalcitrante kleine k-kinderen moet opvoeden… Hulde

 20. Bert

  Handhavers doen hun “werk” helemaal niet namens ons allemaal. Helemaal niet sinds dit zelfde college het toestaat dat die handhavers hun persoonlijke overtuigingen uit te dragen tijdens werk.

 21. RABE

  Scherpschutter niet alle mensen kunnen wat doen aan overgewicht en dus obese worden genoemd. Hier kan een onderliggend probleem van de gezondheid zijn.

 22. Don

  Als je toch openblijft nodig wat mensen uit wiens operatie is uitgesteld. Zo langzamerhand kots misselijk van de horeca die het niet willen begrijpen. Respectloos naar zorg medewerkers mensen wiens operatie is uitgesteld en zij die naasten hebben verloren. Elke keer als de horeca open mag gaan knallen de besmettingscijfers en maar gillen dat het niet aan hun ligt.

 23. Cor

  Ah, Scherpschutter die wars is van enige vorm van solidariteit en zich waar mogelijk uitspreekt tegen het concept samenleving, wilt nu ineens dat bepaalde mensen er “een voor het team nemen”. Zo werkt het dus niet.

 24. Napoleon B.

  Voor het eest sinds tijden: ééns met @scherpschutter!

 25. Scherpschutter

  @RABE

  Dat maakt verder niet uit. Feit is dat er vrijwel alleen obese 60+’ers en ernstig zieke 70+’ers in de ziekenhuizen liggen. Hoe die mensen obees zijn geworden is irrelevant. Relevant is de vraag hoe we voorkomen dat obesen het krakkemikkige zorgstelseltje blokkeren. Dat kan maar op twee manieren;

  1) De zorgcapaciteit fors opschroeven.
  2) De obese 60+’ers en ernstig zieke 70+’ers isoleren tot het voorjaar.

  Werkelijk iedere andere maatregel is volkomen flauwekul.

  @Cor

  Cor, de man die overal solidariteit preekt, komt nu met de opmerking dat solidariteit eigenlijk niet bestaat/werkt…? Het werd tijd dat u het doorkreeg. De mens is een rationeel-egoistisch wezen.

 26. Justin

  Zorgcapaciteit opschroeven is onzin. Met exponentiële groei van covid-19 patiënten kun je dan aan de gang blijven met capaciteit opschroeven.

 27. Hans

  Daar waar Scherpschutter zijn mensvisie ten beste geeft – die man heeft ook werkelijk overal verstand van! – spreekt hij in werkelijkheid over zichzelf. Welke van de tweeslag het meest op hem van toepassing moge zijn, te weten ‘rationeel’ dan wel ‘egoïstisch’ laten wij gaarne over aan des mans eigen fantasie.

 28. Mark

  @Justin, inderdaad. De rest van ons bestaan van lockdown naar lockdown leven is een veel beter idee. Daar krijg je veel gelukkige mensen van en totaal geen spanningen in de samenleving.

  Wat je nu ziet is dat veel jongeren krampachtig thuisfeestjes proberen te organiseren. Nieuwe groepjes op facebook, discord en telegram. Er zijn een hoop mensen het niet met mij eens, maar ik en vele andere conformeren zich niet meer aan de maatregelen. Dit heeft simpelweg te lang geduurd. Vervelend voor de ouderen en de zwakken, maar we moeten door als samenleving.

 29. JdV

  @Mark: Vervelend voor de antivaxxers en wappies, maar we moeten door als samenleving. Derhalve geen extra IC plekken voor niet-gevaccineerde covid-patienten, nonconformisme heeft consequenties.

 30. Binnenstadbewoner

  @ Mark: stoer hoor, maar eigenlijk zeg je gewoon zoek het maar uit in die ziekenhuizen. Dat er bijv. vandaag een all time high is qua ziekenhuisopnamen en besmettingen interesseert je dan ook niks. Mark gaat over lijken.

  Ja en totdat jijzelf of je dierbare naasten corona krijgen of niet de zorg kunnen krijgen die je nodig hebt omdat er geen ruimte is vanwege corona en long covid. Dan is deze Mark ineens van de radar verdwenen.

 31. Mark

  @JdV en Binnenstadbewoner, “stoer hoor, maar eigenlijk zeg je gewoon zoek het maar uit in die ziekenhuizen.” Dat klopt, zo denk ik er inderdaad over. Als ik of dierbaren of anderen mensen hieraan overlijden, dan is dat heel treurig, maar de dood hoort bij het leven.

 32. Hans

  Hey Mark,

  Schutter heeft bij nader inzien misschien toch wel een ietsiepietsie beetje gelijk wat zijn opmerking over de aard van de mens betreft. Ik spits ‘m even toe op jouw uitlatingen, niet op jou persoon, want ik ken je verder niet. Louter op je uitspraak. Maar eerst citeer ik hem nog even:
  “(…) maar ik en vele andere conformeren zich niet meer aan de maatregelen. Dit heeft simpelweg te lang geduurd. Vervelend voor de ouderen en de zwakken, maar we moeten door als samenleving”.

  Is dat rationeel? Dacht het niet. Want: heel onverstandig. Is het egoïstisch? Tja, daar heeft het alle schijn van. Denk er als je wilt eens over na. ‘De ouderen en de zwakken’. Jij, ik, wij allemaal zijn mee verantwoordelijk voor hun lot tijdens deze donkere dagen voor kerstmis.

 33. Scherpschutter

  @Hans

  Wat in ieder geval niet rationeel is, is een complete samenleving vol gezonde mensen laten gijzelen door een overheid en volspuiten met vaccins, omdat er vrijwel alleen obese 60+’ers en ernstig zieke 70+’ers op de IC liggen….

  Wat zeer egoistisch is, is eisen dat de samenleving conformeert aan dit soort absurde eisen. En inderdaad Hans, hoewel de mens een rationeel-egoistisch wezen is, heeft het wezen ook de keuze om irrationeel-egoistisch te handelen.

  De enigen die verantwoordelijk zijn voor hun lot, zijn obese 60+’ers en ernstige zieke 70+’ers. Ze zullen er vrijwillig voor moeten kiezen tot het voorjaar aan de zijlijn te staan…Ze kunnen alleen zichzelf redden middels isolatie. Het vaccin doet het niet voor ze.

 34. Binnenstadbewoner

  @ Mark: OK dank voor de helderheid.

 35. buurtbewoner

  die Mark haha, wil koste wat kost terug naar normaal ten koste van mensenlevens, mensen die overlijden omdat mensen zoals jij schijt hebben aan maatregelen en ahgut o gut je geduld raakt op, t wordt hoogste tijd dat je ns meer moeite gaat doen slappeling! ga eens kijken in een ziekenhuis (waar ik werk) en je zal wit wegtrekken van schaamte!

 36. Ralf

  @ Justin, inderdaad. Dank voor uw bijdrage. Helaas ontbeert het gros van de schrijvers op dit en andere fora dat benul. Ik schaar de meeste van de berichten van het publiek en helaas ook aan tafel in discussie bij radio of tv (politici en opiniemakers) vooral onder de catagorie “een expressie van onbewust onbekwaam” denken te moeten deelnemen aan het debat.

 37. Koel Hoofd

  @buurtbewoner
  Sommige mensen zijn volkomen schaamteloos en vinden dat de hele wereld om hun persoontje draait.

 38. Binnenstadbewoner

  @ buurtbewoner, nee hoor Mark trekt niet wit weg van schaamte. Wat er in de ziekenhuizen gebeurd interesseert hem niks. In zijn visie heb je zelfs helemaal geen gezondheidszorg meer nodig.

 39. Hans

  Coronavaccins werken goed om te voorkomen dat mensen door COVID-19 in het ziekenhuis of op de IC intensive care voor COVID-19 worden opgenomen blijkt uit een nieuwe analyse van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. De vaccins beschermen bij volledig gevaccineerden voor 95% tegen ziekenhuisopnames, en voor 97% tegen IC-opname. De kans om als volledig gevaccineerd persoon met het coronavirus SARS severe acute respiratory syndrome-CoV coronavirus-2 in het ziekenhuis te worden opgenomen is 20 keer lager dan voor een niet-gevaccineerde. Voor de IC is die kans als volledig gevaccineerde zelfs 33 keer zo klein.

  Laat je dus niks wijs maken door bepaalde trollen hier op dit forum.

 40. Nina

  De corona-ontkenners die ik tegen ben gekomen, zijn over het algemeen vrij eenvoudig met feitenkennis aan het twijfelen te brengen.

  Het is bedroevend wat deze mensen beweren en denken te weten.

  Ik kom er alleen nog niet goed achter waarom:

  – vertrouwensissues (de regering heeft het slecht met ons allen voor)
  – paranoia (we worden ziek gemaakt door de vaccins)
  – makkelijk beïnvloedbaar (nemen ongefundeerde uitspraken op sociale media over)
  – zelfoverschatting (denken het beter te weten dan de experts)
  – domheid (de cijfers worden verkeerd geïnterpreteerd)

 41. JdV

  @Hans: Aanvullend daarop is de kans dat een volledig gevaccineerde anderen besmet ook vele malen lager dan de kans dat een ongevaccineerde dit doet.
  En als uitsmijter het feit dat hersteld zijn van Covid maar niet gevaccineerd zijn betekent dat je de volgende keer wederom (ernstige) covd klachten kan krijgen bij een besmetting omdat natuurlijke immuniteit niet opgaat.
  Tijd voor een vaccinatieverplichting dus.

 42. Hans

  @ Nina: goeie analyse. Een puntje misschien toe te voegen: angst die onderdrukt wordt door ontkenning.

 43. Scherpschutter

  @JdV

  Wat verstaat u exact onder verplicht vaccineren? Ongevaccineerden desnoods thuis op laten halen door arrestatieteams om ze -indien nodig- vast te binden en met geweld een spuit in de arm te jassen of…? Waar ligt uw grens precies? Daar ben ik wel even benieuwd naar.

  Waar ik ook benieuwd naar ben is of u in de gaten heeft dat vrijwel alle volwassenen in Nederland al gevaccineerd zijn. Alleen de minderjarigen zijn nog niet gevaccineerd. Kinderen.

 44. Hans

  Vaccinatiecijfers 1 tot en met 7 november 2021
  Tot en met zondag 7 november zijn in Nederland naar schatting ruim 24,1 miljoen vaccinaties toegediend. Daarvan zijn ruim 13 miljoen eerste vaccinaties en ruim 11 miljoen tweede vaccinaties. Naar schatting heeft nu 87,9% van alle 18-plussers minimaal één vaccinatie ontvangen en is 84,4% volledig gevaccineerd. Van alle 12-plussers heeft naar schatting nu 85,9% minimaal één vaccinatie ontvangen en is 82,4% volledig gevaccineerd.

  Bron: RIVM

 45. Scherpschutter

  @Hans

  Ofwel, de laatste 12.1% van de 18+’ers vaccineren gaat helaas het verschil niet meer maken….Zelfs bij 100% vaccinatiegraad zullen er nog altijd veel te veel obese 60+’ers en ernstig zieke 70+’ers met corona op de IC blijven belanden voor dit krakkemikkige zorgstelseltje. Dat is een doodsimpel rekensommetje dat iedereen op een bierviltje kan maken….

  Ergens ook wel logisch zonder rekenwerk natuurlijk dat we er met vaccins alleen niet zouden komen, want een vaccin is ook maar een vaccin. Geen wondermiddel dat versleten lijven, degererende cellen, verstopte aderen of niet langer functionerende afweersystemen kan repareren. Ieder jaar zal er ‘verse’ aanwas zijn van ernstig zieke- en sterk verouderde lijven die hoe dan ook het levenseinde naderen en niet te redden zijn met vaccins, simpelweg omdat het lijf op is. Dat is de natuur…. Deze extreem kwetsbare groep (de groep voor wie corona het laatste zetje is) is alleen te redden door ze het virus absoluut niet op te laten lopen….

  Oplossingen?

  OF de IC capaciteit dient enorm te worden opgeschroefd om de jaarlijkse ‘verse’ aanwas van extreem zwakken aan te kunnen BOVENOP de normale zorgbehoefte, OF de obese 60+’ers en zieke 70+’ers zullen tot eind maart in strikte (vrijwillige) zelfisolatie moeten om ten koste van alles besmetting te voorkomen…OF we blijven jaar op jaar in bizarre restrictiemaatschappij leven waarbij we iedereen doelloos lekprikken zonder enig uitzicht op vrijheid. Meer smaken zijn er echt niet…

  Persoonlijk ben ik voorstander voor een model waarbij de IC capaciteit snel fors wordt verhoogd. Dit moest op middellangetermijn (5-10 jaar) toch gebeuren door bevolkingsgroei en demografische vergrijzing, dus pak dit nu vast op. Het is ook met afstand de goedkoopste oplossing en meest vrijheidsvriendelijke oplossing…Dit zou je kunnen combineren met gewichtsverliesprogramma’s voor obesen en vriendelijke zelfisolatiecampagnes voor zieke 70+’ers.

  Het is een zware en ongemakkelijke waarheid, maar de vaccins gaan ons niet redden….U zult het vroeg of laat moeten accepteren. De sleutel naar vrijheid ligt elders.

 46. Hans

  Lange tekst Scherpschutter. Geen zin om dat allemaal te lezen. Ik wil je wel zeggen dat ik het van harte met je eens ben dat we in Nederland op geen enkele manier een verplichting tot vaccineren moeten opleggen / invoeren. Dat jaagt tegenstellingen aan, zet mensen tegen elkaar op, creëert kampen. Dat moeten we niet willen. Want dat brengt enkel ellende. Laat iedereen in godsnaam vrij in het bepalen van zijn of haar keuze. En laten we vooral met zijn allen proberen een beetje nuchter te blijven denken over dit virus. In de praktijk komt dat erop neer dat we, – gevaccineerd of niet – elkaar moeten respecteren en een beetje afstand houden tot de materie, figuurlijk, helpt al. En die 1,5 m moeten we er ook maar even in houden. Dat helpt tegen de overdracht, net als ventilatie. Want de nieuwe variant, waar het vaccin nog steeds effectief werkt tegen ernstig ziek worden helpt niet in voldoende mate tegen overdracht – zo begrijp ik van hen die ervoor doorgeleerd hebben. Gevaccineerden dragen het virus ook over. Die moeten dat weten en zich dat aantrekken om anderen, die om welke reden dan ook niet gevaccineerd zijn, te beschermen tegen ziek worden. Kortom: nooit verplichten tot vaccineren, ook geen 2 G wat mij betreft, wel het hoofd koel, verstand gebruiken en elkaar een beetje ontzien. En last but not least: afstappen van het idee dat ‘gevaccineerden’ beloond moeten worden met meer vrijheden en ‘ongevaccineerden’ verdienen straf en inperking. Wat een onzin. Een beetje meer solidariteit alsjeblieft zou niet misstaan, want we zitten met zijn allen in hetzelfde schuitje.

 47. Nina

  @ Hans
  Idd kan ontkenning om angst te onderdrukken ook zeker een reden zijn.

  @ Scherpschutter
  Waarom je blijft ontkennen dat Covid-19 een vreselijk virus is met dagelijks te betreuren doden (wereldwijd totaal meer dan 5 miljoen doden) en overbelasting van ons zorgpersoneel is mij een raadsel. Mss kun je één van de redenen die ik en Hans noteerden toepassen op jezelf en delen met ons?

  Het is hoog tijd voor boostervaccins. Janssen beschermt bijv. nog maar 17% na een aantal maanden en ook Astra Zeneca werkt niet meer optimaal. Ouderen en kwetsbaren zijn meer dan 6 maanden geleden geënt en ook dan neemt de bescherming van het vaccin af. Deze bescherming is met een boostervaccin weer op peil te brengen. Herhaalprikken zijn bijv. ook nodig ingeval van difterie, polio, kinkhoest, bof, mazelen, rode hond.

  Verder enten andere landen inmiddels ook kinderen in de basisschoolleeftijd. In ons land zie je de besmettingscijfers momenteel juist in die leeftijdsgroep exploderen.

  Heel goed verklaarbaar dus.

 48. Nina

  En omdat je als je auto kapot is ook naar een expert gaat in een garage, hieronder de uitleg over (booster) vaccins door de expert;

  https://www.bd.nl/brabant/werken-die-vaccins-nu-al-niet-meer-viroloog-en-microbioloog-jean-luc-murk-legt-uit~ae8c2e4e/?referrer=https%3A%2F%2Flive.ad.nl%2Flive%2F6191fb7afd57ba6f934299f2%3Ftheme%3Dad%26order%3D%26steps%3D20

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).