Nieuwe fietstunnel bij Kanaalweg in Utrecht gaat open Nieuwe fietstunnel bij Kanaalweg in Utrecht gaat open

Nieuwe fietstunnel bij Kanaalweg in Utrecht gaat open

Nieuwe fietstunnel bij Kanaalweg in Utrecht gaat open
Foto: Gemeente Utrecht
De nieuwe fietstunnel bij de Nelson Mandelabrug en bij de Kanaalweg gaat morgen om 09.00 uur open. Ook de Kanaalweg is dan weer toegankelijk voor fietsers.

De nieuwe fietstunnel bij de Nelson Mandelabrug en bij de Kanaalweg gaat morgen om 09.00 uur open. Ook de Kanaalweg is dan weer toegankelijk voor fietsers.

Fietsers wachten al lang op de opening van de Kanaalweg. De weg was sinds 2 september 2019 dicht. Er moest ruimte worden gemaakt voor het aanleggen van busbaan Dichterswijk en de fietstunnel ter hoogte van de Nelson Mandelabrug. Toen de weg in september vorig jaar dichtging was de route juist net weer geopend na een vorige sluiting van 11 maanden.

De Kanaalweg is een belangrijke hoofdfietsroute met veel gebruikers. Fietsers kunnen vanaf dinsdagochtend de tunnel gebruiken. Het werk ter plekke is overigens nog niet klaar. Zo gaat het fietspad op de Kanaalweg, bovenlangs de tunnel, voor Villa Jongerius pas in het voorjaar 2021 weer open. Doorrijden kan wel via de gloednieuwe tunnel.

9 Reacties

Reageren
  1. JdV

    Mooie tunnel. Zelfde aannemer als de Stadsbaantunnel?

  2. wollie

    fijn, dit was geen fijn kruispunt om als fietser over te steken. goed gezien, gemeente!

  3. Edwin

    heeeel fijn!!!
    dat wordt een stuk fijner en rustiger en dus veiliger fietsen, zo!

  4. Katja

    Rustiger fietsen, vergeet het maar, er komt een hele woonwijk bij.

  5. Teunemans

    Wat mag dit gaan kosten?

  6. Frank

    Snel uitproberen, mensen. Want de volgende langdurige sluiting van het fietspad komt er al weer aan, namelijk voor de aanleg van een havendoorgang naar de nieuwe woonwijk Merwede.

  7. Jeroen

    @Teunemans, volgens mij mag je er gratis fietsen, heb geen tolpoortjes gezien.

  8. Sally

    @Katja Bedank liever de Fietsersbond die er jarenlang de gevaarlijke oversteek en afslagen aankaartte en in kaart bracht. En word lid.

  9. cas

    Eindelijk na 3 jaar afsluitingen en gezeur, maar wat zal er daarna komen??

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).