Nieuwe openbare toiletten (ook voor vrouwen) in binnenstad en parken Utrecht - De Utrechtse Internet Courant Nieuwe openbare toiletten (ook voor vrouwen) in binnenstad en parken Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe openbare toiletten (ook voor vrouwen) in binnenstad en parken Utrecht

Nieuwe openbare toiletten (ook voor vrouwen) in binnenstad en parken Utrecht
Vier Utrechtse parken krijgen permanente toiletvoorzieningen, ook komen er in de binnenstad vier verzinkbare toiletliften die geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen. Dat laat de gemeente Utrecht weten.

Vier Utrechtse parken krijgen permanente toiletvoorzieningen, ook komen er in de binnenstad vier verzinkbare toiletliften die geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen. Dat laat de gemeente Utrecht weten.

De eerste verzinkbare toiletlift wordt komend voorjaar geplaatst op de Mariaplaats, waarna er nog twee volgen op het Janskerkhof. De vierde toiletlift komt mogelijk op de Neude; hier wordt nog locatieonderzoek uitgevoerd.

“Met deze nieuwe sanitaire voorzieningen dragen we bij aan een gastvrije stad, waarbij we rekening houden met het zittend en staand toiletgebruik”, licht wethouder Kees Geldof toe. “In de binnenstad worden nu iedere donderdagavond tot maandagochtend plastic plaskruizen geplaatst. De verzinkbare toiletliften zijn een forse verbetering voor de uitstraling van de openbare ruimte.”

Openbare toiletten in stadsparken

In de Voorveldsepolder, Lepelenburg, Julianapark en Wilhelminapark komen permanente toiletvoorzieningen. Deze bevatten minimaal twee toiletten (waarvan één toilet voor mindervaliden) en twee urinoirs. Ook is de eenheid voorzien van een gelegenheid om baby’s te kunnen verschonen.

In het Julianapark wordt de bestaande sanitaire voorziening aangepast, zodat deze beter en langer toegankelijk wordt. Komend voorjaar verwacht de gemeente de nieuwe voorzieningen in het Julianapark en Voorveldsepolder op te leveren, vóór de start van het recreatieseizoen. De voorzieningen in Lepelenburg en Wilhelminapark komen in de loop van 2018 beschikbaar in verband met nog te doorlopen procedures. De gemeente gaat nog onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om ook toiletvoorzieningen te realiseren in het Griftpark en het Máximapark.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Goed initiatief. Ook Domplein, Mariaplaats, Smakkelaarsveld en Neude zouden goed dergelijke voorzieningen kunnen gebruiken.

 2. J

  @JdV

  Lees jij de artikelen wel, of ga je puur en alleen voor de eerste reactie?

 3. JdV

  @J. Het woordje Ook had niet in de tekst moeten staan.

 4. Isabelle

  Geweldig van de gemeente! De eerder gevoerde vrouwenactie heeft goed geholpen bij deze juiste besluitvorming.

  Fijn dat er geluisterd wordt, en ook ik als binnenstadbewoner ben heel blij met een extra ‘pitstop’ als ik naar huis loop.

 5. MGK

  Heel goed plan! Voorwaarde voor het slagen ervan is wel dat er ook budget is om meerdere malen per dag (elke 4 uur) de toiletten schoon te houden. Het plaatsen van toiletvoorzieningen is het makkelijkste deel van het plan, maar als ze niet echt goed schoon zijn is het allemaal een druppel op een gloeiende plaat of pis naar de zee dragen..

 6. H

  @JdV

  Voor mij is de vraag van J daarmee niet beantwoord.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).