Nieuwe start camping De Berekuil: 'Budget Camping Utrecht' - De Utrechtse Internet Courant Nieuwe start camping De Berekuil: 'Budget Camping Utrecht' - De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe start camping De Berekuil: ‘Budget Camping Utrecht’

Nieuwe start camping De Berekuil: ‘Budget Camping Utrecht’

‘Budget Camping Utrecht’. Dat is de nieuwe naam van Camping De Berekuil. De nieuwe eigenaar heeft grootste plannen met de voormalige probleemcamping. Zo komt er onder andere op het terrein een pannenkoekenrestaurant. 

De nieuwe eigenaar is Ton Oostveen. Hij is in onderhandeling met de gemeente over zijn plannen. Begin volgend jaar moeten de huidige bewoners verhuisd zijn, en het restaurant open. Het jaar erna moeten ook de vakantiewoningen klaar zijn.

De huidige chaleteigenaren krijgen een nieuwe plek. Ze worden allemaal samengebracht aan de noord-oostzijde van de camping. De randen aan het meer komen dan vrij en daar komen zo’n vijftig vakantiewoningen. Dat kan later nog uitgebreid worden tot 106 huisjes.

De veldjes voor trekkers met caravans, tenten en campers, blijven gewoon open.

Problemen

Camping de Berekuil kende veel problemen. Zo is er jaren gezocht naar een nieuwe eigenaar. Recentelijk werd de camping nog een gevaar voor de volksgezondheid genoemd. In april had de gemeente een boete van 200 euro per dag opgelegd aan de toenmalige eigenaar om zo de camping weer open te krijgen voor toeristen.

Daarnaast is er sprake geweest van illegale permanente bewoning en speelden er intimidaties en ruzies tussen bewoners en de campingbaas. Ook hadden de bewoners  een tijd lang geen gas wegens een conflict met de uitbater.

2 Reacties

Reageren
  1. ellen alzer

    Ik ben blij dat er iemand weer kansen ziet voor deze camping. Het is een mooie plek en ik hoop dat ook de natuur bij de nieuwe eigenaar in goede handen is. Succes

  2. Jan de waarheid

    Nu maar hopen dat de zgn Utrechtse ambtenaren weer geen roet in het eten gooien voor de heer Oosteveen.
    Immers,regels zijn regels hoe klein ook.
    Fijn dat er iemand is, die zijn nek wil uitsteken om er iets van te maken,sjapoo.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).