NoiZ in Utrecht gaat weer open; nachtopvang verandert in 24-uursopvang NoiZ in Utrecht gaat weer open; nachtopvang verandert in 24-uursopvang

NoiZ in Utrecht gaat weer open; nachtopvang verandert in 24-uursopvang

NoiZ in Utrecht gaat weer open; nachtopvang verandert in 24-uursopvang
Archiefbeeld NoiZ
De Nachtopvang in Zelfbeheer (NoiZ) aan de Keulsekade gaat dinsdag weer open na een grondige verbouwing. De locatie is nu ingericht als 24-uursopvang voor 45 personen.

De Nachtopvang in Zelfbeheer (NoiZ) aan de Keulsekade gaat dinsdag weer open na een grondige verbouwing. De locatie is nu ingericht als 24-uursopvang voor 45 personen.

Wethouder Maarten van Ooijen, beheerders Frank en Rudi en bestuurder Jules van Dam (van De Tussenvoorziening openen de NoiZ aan de Keulsekade na twee jaar opknappen. De NoiZ is grondig verbouwd door de gemeente Utrecht.

Voorheen moesten mensen die in de nachtopvang sliepen, ’s ochtends weer de straat op. Nu hoeft dat niet meer. Wethouder Van Ooijen: “In Utrecht willen we dat mensen 24 uur op een opvanglocatie kunnen verblijven, liefst op een eigen kamer. Hiermee hebben zij een vaste plek en daarmee meer rust om te werken aan herstel.”

Zelfbeheer

NoiZ in Utrecht is de enige opvanglocatie die door dak- en thuislozen wordt beheerd, vertelt Jules van Dam. “In het ruim 25-jarig bestaan is de NoiZ nog geen dag dicht geweest. Dat vind ik fantastisch. Het is de schoonste opvang van Nederland, de maaltijden zijn prima, het onderlinge afstemmen gaat goed, het rooster dat telkens weer door daklozen zelf gevuld moet worden en ook gevuld wordt. Hulde.”

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Het zal nooit veranderen: regeren blijft vooruitkijken. Er is weer eens een serieuze economische crisis aan het groeien. De Gemeente doet er daarom verstandig aan sterker op dit soort opvang in te zetten. Het NoiZ komt op mij positief en krachtig over.

 2. Kees Bangma

  Dankzij de NOIZ heb ik jaren geleden mijn woning kunnen krijgen. Ik heb er toendertijd met veel plezier gewerkt. Dat was nog in het noodgebouw tegenover het Tolsteeg politiebureau.
  Goed dat het nu een vierentwintigsuur opvang gaat worden. Ik wens alle medewerkers veel succes. En, petje af voor de Tussenvoorziening die dit alles mogelijk hebben gemaakt.

 3. Danny83

  Ik heb in de NoiZ geslapen tijdens de winteropvang en toen voelde ik me alsof ik in een warm bad terecht kwam volgende dag al een baantje in de keuken en het was er heerlijk schoon gezellig en niemand viel je lastig uitermate positieve ervaring dankjewel

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).