Onrustig in park Paardenveld: Meerdere arrestaties en politie gebruikt wapenstok | De Utrechtse Internet Courant Onrustig in park Paardenveld: Meerdere arrestaties en politie gebruikt wapenstok | De Utrechtse Internet Courant

Onrustig in park Paardenveld: Meerdere arrestaties en politie gebruikt wapenstok

Onrustig in park Paardenveld: Meerdere arrestaties en politie gebruikt wapenstok
Een fragment van een van de filmpjes die rondgaan op sociale media
Het was korte tijd erg onrustig in park Paardenveld aan de singel. Volgens de politie kwamen er meerdere meldingen binnen van overlast. De gearriveerde agenten moesten de wapenstok trekken en er vielen enkele klappen. Er werden meerdere arrestaties verricht.

Het was korte tijd erg onrustig in park Paardenveld aan de singel. Volgens de politie kwamen er meerdere meldingen binnen van overlast. De gearriveerde agenten moesten de wapenstok trekken en er vielen enkele klappen. Er werden meerdere arrestaties verricht.

Update: De politie en de eigenaar van Roost aan de Singel vertellen wat er gebeurde voorafgaand aan de videobeelden.

De onrust begon iets na 20.00 uur. Het park naast de singel en bij horecazaak Roost aan de Singel is bij warme temperaturen een druk bezochte plek. Ook vanavond zaten er tientallen mensen. Er werd gezwommen en gedronken.

De politie laat weten dat er meerdere meldingen binnenkwamen van overlast. Volgens een getuige zou er een conflict zijn geweest tussen studenten en medewerkers van de horecazaak.

Toen de politie arriveerde sloeg de vlam snel in de pan. Op videobeelden die DUIC heeft toegestuurd gekregen is te zien dat meerdere agenten de wapenstok trekken en deze gebruiken.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat een groep aanwezigen niet wilde vertrekken. Daarom werd er met ‘hardere hand’ ingegrepen. Op de beelden is te zien dat het kort onrustig was. Er vielen klappen en er zijn in ieder geval drie arrestaties verricht.

37 Reacties

Reageren
 1. Peter

  Stop nog maar mensen op elkaars lip. Ga door met jullie beleid of zet jullie niet bestaande beleid hierop voort gemeente Utrecht.

  Ik ben 2 jaar geleden wegverhuisd en wat een verademing is het buiten Utrecht. Wat zijn mensen in Utrecht toch een partij opgefokt.

  Dit hoor ik trouwens van iedereen die wegverhuisd is.

  Utrecht is een opgefokte stad met te veel mensen op elkaars lip. Slechte energie.

 2. Massegast

  Koning Alcohol was de drijvende kracht, vermoed ik

 3. Jelle

  @Peter Och het is hier hartstikke gezellig in het mooie Utrecht, mede omdat al die zuurpruimen de stad verlaten.

  On topic: Gisteravond was ik aanwezig bij ROOST, en de politie kwam met zoveel mankracht omdat een groep aangeschoten/dronken studenten overlast begon te veroorzaken.

  De politie is heel erg geduldig geweest, maar op gegeven moment was de maat blijkbaar vol. Snap ik als je een horde dronken studenten hebt met glazen bierflesjes in de hand: escalatie voorkomen en de groep wegvegen.

  Verder was het heel gezellig hoor gisteravond, je hebt wat gemist Peter!

 4. NietHuilen

  @Peter; blijkbaar mis je Utrecht zo erg dat je op De UTRECHTSE Internet Courant je keuze om buiten Utrecht te wonen nog wilt verdedigen! Well done! 😀

 5. Ahmed

  Gewoon luisteren naar de politie dan is er niks aan de hand.

 6. Gerard Brugmans

  @Jelle, jij hoort duidelijk ook bij de actiegroep ‘meedoen, mond houden of vertrekken’ die alles en iedereen die iets zegt over het utrechtse pretparksyndroom wegzet als zuurpruim. Klinkt natuurlijk hartstikke stoer en je verdient er vast punten mee bij je feestvrienden!
  @Duic: mogen we in een vervolgbericht nog even weten welke eerbiedwaardige studentenvereniging verantwoordelijk was voor dat zooitje ongeregeld dat de belastingbetaler daar bij ROOST op kosten heeft gejaagd?

 7. Zonnewende

  Dank Jelle voor je toelichting.

  Blijft verbazingwekkend dat mensen zo opgefokt raken zodra er politie komt.

  En ja, alcohol laat mensen dingen doen die ze normaal niet zouden doen. Jammer dat sommige mensen niet weten wanneer ze moeten stoppen.

 8. Bernhard

  Goedzo. Welkom in Utrecht, kleuters! En gedraag je voortaan.

 9. G.H.

  Anne-Fleur zal zich de UIT-dagen nog lang heugen.
  Professioneel afgehandeld door de politie.

 10. JdV

  Prima aangepakt van de politie. Discussiëren doe je maar in je safe space. Aanwijzingen van de politie volg is gewoon op, en verder geen gezeur. Oppakken, vastzetten, dna afnemen en voor de rechter met dat domme volk.

 11. Herman

  Dit lijken studneten, oftewel de mensen die later allerlei belangrijke posities gaan innemen.
  Hebben nog veel te leren, om te beginnen respect voor de autoriteiten.

 12. BdV

  Zou het aan de schamele opvoeding liggen dat sommige mensen nogal snel doordraaien als ze er op worden gewezen dat hun gedrag niet geheel volgens wens is?
  Zoiets als: Snoepje? Pak maar. Nog een snoepje? Pak maar.
  Nog een snoepje? Nee –> onverwacht antwoord = extreme ADHD aanval.

 13. Peter

  Het is allang niet meer alleen alcohol maar eerder een combi met die chemische drugs (troep zoals Keta, etc) die mensen zo opfokt en zeer egocentrisch maakt

 14. Wim

  Deze dame kan het hopelijk in de toekomst vergeten om nog een verantwoordelijke functie te krijgen.

 15. cas

  @ gerard, als ROOST niet lekker door was gegaan met alcohol schenken aan deze mensen, hadden ze nooit in deze beschonken toestand kunnen komen.
  Dit incident wordt u ook mede mogelijke gemaakt door…

 16. Isabelle

  Goed gedaan politie. Al die prinsesjes en prinsjes stappen nu het echte leven in hè. Daar hoort ook bij dat je soms gewoon moet gehoorzamen.

 17. Cico

  De white privilige druipt er vanaf. Wat een shock, hoe durven die agenten ons dronken wangedrag corrigeren? “Dit is echt niet tsjilll bro”

 18. Cico

  keta is letterlijk een kalmeringsmiddel en ik lees iets over ‘extreme ADHD aanvallen’. Genoeg internet voor mij vandaag.

 19. Bernhard

  @Peter: Wat een gewauwel. “Chemische troep” – alle stoffen zijn chemische samenstellingen, zo ook alcohol, en water. Domme uitspraak. “Opgefokt door keta” Weet u überhaupt wat ketamine is en wat voor effecten het heeft? Misschien iets meer reageren vanuit het verstand en minder vanuit de onderbuik. En wellicht wat basiskennis opdoen over chemie en psychoactieve stoffen.

 20. Bernhard

  @cas: Onzin. Dat grasveldje aan de singel is vrij toegankelijk. Het merendeel van de bezoekers neemt zelf drank en versnaperingen mee. Wie zegt dat Roost hun überhaupt drank geschonken heeft?

 21. Ton

  Gut , gut wat zijn we opeens allemaal netjes en goed opgevoed……………………..

  Iets tegen studenten, waarvan het merendeel onze stad een goed imago geeft en bijdraagt in positieve vorm ?

  Zelf ooit jong geweest ?

  Alhoewel ik de voorgeschiedenis niet ken en/of gezien heb, vind ik het zeer laakbaar gedrag van de agent die het meisje aanhoudt. Wat mij betreft; geen respect voor vrouwen en onnodig /ongepast geweld .

  Ton Camue,(geboren & getogen Utrechter, 70 jaren jong en vader van 3 kinderen)
  ton.camue @gmail.com

 22. MJPD

  En daar staan je dan als “kersverse studente” op DUIC, RTVUtrecht, het AD, de Telegraaf, Geenstijl, voor eeuwig. Heeft al dat gefilm toch nog eng nut. Op “sociale” media is natuurlijk alleen ophef over het optreden van de politie.

  Hulde voor de politie!

 23. trol

  Inderdaad Cas, iedereen die op dat veldje zit, koopt de drankjes netjes bij Roost…..

 24. Binnenstadbewoner

  Sterke en getrainde agent met ‘back up’ vs. tenger, ongevaarlijk en ongewapend studentenmeisje. Agent die wapenstok gebruikt, bodyslam doet en dan nog knie in haar nek legt i.c.m. een armoverstrekking … . Hoe laf kun je zijn. Gevalletje verlies van zelfbeheersing.

  Zonder klap uit te delen of haar naar de grond te werken had hij heel gemakkelijk eerst 1 arm op haar rug kunnen draaien, handboei erom en dan tweede arm. Situatie opgelost.

 25. Japie

  @Cas

  Dergelijke flesjes drank kun je niet kopen bij Roost. Betreft mogelijk zelf meegebrachte alcohol.
  Als u iets als een feit presenteert, check het dan ook.

  In andere berichten wordt zelfs aangegeven dat het personeel van roost de politie heeft gebeld omdat zij enkel het terras bezet hielden en niets van Roost nuttigden.

 26. S.

  Als het mijn kinderen waren kregen ze van mij ook nog een veeg uit de pan (en ja ik heb er twee, pubers).

  Al eerder gezegd hier: waar is het ONTzag voor het GEzag van de politie gebleven?

 27. Michael

  DE oplossing: wegverhuizen.
  Dankje @Peter!

 28. trol

  Peter: als iedereen drugs zou gebruiken i.p.v. alcohol was de wereld een stuk liever.

 29. Jos

  Wat een raar gewauwel hier sowieso van de “orde en gezag reaguurders” weer.

  Het is onduidelijk of de meisjes uit het filmpje diegenen zijn die deel uit maken van de agressieve en dronken menigte.

  Ik zie enkel ernstig machtsmisbruik van de agent in casus van het twitterfilmpje en een rechtszaak zal hij zeker verliezen. Grote kans dat de ouders van dit meisje misschien nog wel een rechtszaak gaan aanspannen en dan gaat al dit gefilm zich juist tegen de politie keren.

  De agent had zonder geweld te gebruiken de boel kunnen de-escaleren en zelfs zonder geweld een arrestatie kunnen verrichten.

  De agent is de eerste die geweld gebruikt, hij gaat naar haar toe en begint aan haar te trekken. Hij komt haar dus als het waren halen en gebuikt eenzijdig geweld. De verdachte heeft op dat moment afstand en doet niets.Wordt zelfs koest gehouden door haar vriendinnen. Ik hoor de agent zelf het grove taalgebruik “jij moet je bek houwen” gebruiken.

  Ik hoor het meisje alleen maar zeggen ‘doe normaal’ tegen de agent en dat mag, want ik zie de agent in dit geval trekken en duwen, slaan en schoppen, zonder dat er al te veel aan de hand lijkt. Niet voor niets filmen haar vriendinnen dit voorval.
  Het zijn de agenten zelf die in het geval van het filmpje onnodig opgefokt en agressief zijn en zelf de boel laten escaleren.

  Politie Utrecht is heel fout bezig de laatste tijd, met al hun getwitter en het zelf veroorzaken van onrust in de nacht. Zij reageren zelf heel erg overdreven op incidenten. Ineens wordt uitgngaansgedrag op zaterdag (wat al eeuwen bestaat) gekenmerkt als een ‘zeer onrustige nacht’ of een ‘zeer gewelddadige nacht’. Politie gaat dan met grof geschut op een klein incident af, waardoor dat hele incident door toedoen van de politie uit de hand loopt. Want het had ook gede-esclaeerd kunnen worden.

  Het lijkt wel alsof het een strategie is van de politie Utrecht, vooral gericht op ophef in de media veroorzaken en steun zoeken voor hun eigen offensief. Maar het is logisch dat reaguurders niet mediawijs genoeg zijn, waardoor ze zich laten bespelen door dit soort medistrategiën van de politie Utrecht. Reaguurders laten zich doorgaans makkelijk beïnvloeden.

 30. S.

  @Jos misschien eerst even de feiten lezen? (zoals hier: https://www.duic.nl/algemeen/studenten-vielen-personeel-roost-aan-de-singel-lastig-en-werden-meerdere-keren-gewaarschuwd/)

  Die studenten waren al meerdere keren gewaarschuwd door de eigenaar van Roost zelf, de gelegenheid waar deze groep GEEN gast was maar waar ze dus wel overlast veroorzaakten, EN door de politie zelf. Misschien vergis ik mij hoor maar na gewaarschuwd worden zonder daar gehoor aan te geven kan je verwachten dat je eerst gevorderd wordt en daarna aangehouden bij wederom weigeren. Komt nog bij dat deze studenten/studentes overduidelijk aan het provoceren waren. Het houdt een keertje op he? Of moet de politie dan maar de schouders ophalen en terug gaan naar het buro?

 31. cas

  Heb alleen het bericht op duic gelezen en daar staat niks over de plek waar ze zaten of waar ze hun drinken haalden…. suggestieve uitlatingen staat het hier immers bol van.

 32. JdV

  Ach je, jos. Advocaat, rechter en jury. Alles in een. Maar geen verstand van wetgeving, en heel veel verstand van het reaguuren waar hij anderen van beschuldigd maar zelf fijn aan mee doet. Ga er zelf maar eens staan Jos, dan piep je wel anders. Het moet maar eens afgelopen zijn met het pamperen en kopjes thee drinken, het is hier geen amsterdam. Waarom verhuis je daar niet naar toe, jos? Zo’n lieve stad waar ze volledig de controle kwijt zijn en de misdaad regeert past veel beter bij jouw de-escalerende en machmisbruik aan de kaak stellende houding. Wat mij betreft mag de politie de volgende keer een paar honden inzetten, dat werkt nog veel beter en dan hoeven de agenten geeneens de wapenstok te gebruiken.

 33. Frits

  Goed werk van de politie. Natuurlijk is iedereen jong geweest en ik heb ook menigmaal met een borrel teveel op in de stad rondgewandeld. De confrontatie met de politie zoeken is meestal niet handig. En ja, met dronken mensen heeft de politie meestal weinig geduld.

  @Jos,
  Als de studente een probleem heeft met het gezag, kan ze beter een brief aan de krant schrijven. In dronken toestand nadat de politie heeft gevraagd te vertrekken, is niet het beste moment voor een groepsgesprek daarover.

 34. Legendary Carlos

  @Binnenstadbewoner
  Er zijn duidelijk glazen bierflessen te zien. Ik weet niet of je schedel ooit in aanraking is gekomen met zo’n ding, dan weet je dat het niet ongevaarlijk is; een hersenschudding ligt dus gauw op de loer.

  Verder verzette madam zich hevig, ook toen ze al op de grond lag, dus tja, dan krijg je een knie tussen je schouderbladen, en mag ze nog van geluk spreken; in veel andere landen werd en plein public ook nog even die knuppel over de benen en reet getrokken, zodat ze wist dat ze in aanraking met de politie was geweest.

  Maar aangezien je zo goed weet hoe het moet; ga bij de politie. Ze zitten te springen om goede mensen.

 35. MJPD

  @Ton
  U kent de voorgeschiedenis niet, maar hebt wel alvast uw conclusie en mening klaar over het optreden van de politie? Was u ook zo snel met uw ongefundeerde mening ten tijde van het “Assen” gebeuren? PS Vergeet de volgende keer naast uw leeftijd, gezinssamestelling en mailadres niet ook uw telefoonnummer hier te noemen…

 36. Binnenstadbewoner

  @ Legendary Carlos -> bekijk het filmpje eens wat beter.Aan het begin heeft zij inderdaad een bierflesje in haar hand. Al in de eerste seconden van het filmpje ‘ontwapent’ hij haar al gelijk door het bierflesje uit haar handen te rukken en weg te gooien. Dit is voor de arrestatie! Zij had toen nog gewoon weg kunnen lopen, maar deed dat niet en is verdient gearresteerd.

  Wat voor agent ben je als je A) je zelfbeheersing verliest en B) een studentenmeisje – zonder bierfles in hand – onnodig ruw arresteert.

 37. Peet

  Politie,,good job

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).