Studenten vielen personeel Roost aan de Singel lastig en werden meerdere keren gewaarschuwd | De Utrechtse Internet Courant Studenten vielen personeel Roost aan de Singel lastig en werden meerdere keren gewaarschuwd | De Utrechtse Internet Courant

Studenten vielen personeel Roost aan de Singel lastig en werden meerdere keren gewaarschuwd

Studenten vielen personeel Roost aan de Singel lastig en werden meerdere keren gewaarschuwd
De studenten die dinsdagavond betrokken waren bij de ongeregeldheden in park Paardenveld zouden het personeel van horecagelegenheid Roost aan de Singel hebben lastiggevallen. Ze werden meerdere keren gewaarschuwd door de eigenaar en toen de politie arriveerde wilden de aanwezigen nog steeds niet vertrekken. Daarna werden ze met ‘hardere hand’ aangepakt.

De studenten die dinsdagavond betrokken waren bij de ongeregeldheden in park Paardenveld zouden het personeel van horecagelegenheid Roost aan de Singel hebben lastiggevallen. Ze werden meerdere keren gewaarschuwd door de eigenaar en toen de politie arriveerde wilden de aanwezigen nog steeds niet vertrekken. Daarna werden ze met ‘hardere hand’ aangepakt.

Update: studentenvereniging Veritas reageert op aanwezigheid van leden bij ongeregeldheden.

De eigenaar van Roost aan de Singel, Sidney Rubens, vertelt dat er meerdere disputen van de studentenvereniging Veritas in het park zaten. “De groep gebruikte voortdurend onze faciliteiten. Als dat allemaal netjes gebeurt, dan kan dat. Ze hadden echter dermate veel gedronken dat ze heel vervelend werden.”

Rubens wil benadrukken dat de studenten geen gasten waren van Roost aan de Singel. “We hebben ze geen drank geschonken, ze zaten in het park, maar ze kwamen wel te pas en te onpas ons toilet gebruiken. Uiteindelijk begonnen ze ook vervelend te doen tegen ons personeel.”

Rubens is meerdere malen op de groep afgestapt. “Ik heb gezegd dat ze zich moeten gedragen, dat het zo niet langer kon doorgaan. Maar nadat ik ze voor de derde keer gewaarschuwd had begonnen ze onaangename dingen te zeggen. Ik heb toen de politie gebeld.”

Arrestaties

De politie laat weten dat ze de studenten gevraagd hebben om te vertrekken. “Dat weigerden ze en na twintig minuten praten, restte ons niets anders dan hun vertrek te vorderen.” De groep zou nog altijd niet geluisterd hebben. “Daarna zijn we overgegaan tot optreden en daarbij zijn drie aanhoudingen verricht voor onder andere openbare dronkenschap.” De politie heeft meerdere malen de wapenstok gebruikt.

De politie laat weten over het algemeen begrip te hebben voor drinkende studenten. “De studenten horen bij de stad en daar houden we ook rekening mee. Het is ook onze rol om te zorgen dat de stad voor iedereen leefbaar is, zowel voor studenten als voor inwoners.”

De politie laat echter weten dat ze soms ook moeten optreden en dat mensen dan moeten meewerken. “Als ze dat ook niet doen, rest ons geen optie dan over te gaan tot aanhouding en als men hierbij verzet pleegt of niet meewerkt, kan het voorkomen dat wij geweld moeten toepassen.”

Studentenvereniging Veritas laat weten later vandaag met een persverklaring te komen.

Gekoppelde berichten

24 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Deze pubertjes zijn duidelijk nog niet klaar voor het leven in de grote stad en alle vrijheden die daarbij horen. Blijf lekker bij papa en mama in de provincie wonen.

 2. BW

  Dat blijft toch het probleem met korte filmpjes op social media: je mist de context. Het gedrag van de politie leek me in eerste instantie disproportioneel, maar nu ik lees wat er aan vooraf is gegaan begrijp ik het eigenlijk wel. Het houdt een keer op met het geduld.

 3. JdV

  Wie niet luisteren en gehoorzamen wil moet maar voelen. En krijgt klappen. Ik hoop dat de politie volgende keer gewoon wat honden inzet, dan lossen ze het probleem binnen 5 minuten op.

 4. Gerard Brugmans

  Helder verhaal, de persverklaring van Veritas zal helaas heel erg voorspelbaar zijn: Men neemt dit incident zeer serieus, zal intern onderzoek gaan doen en voor de duur van het onderzoek worden de studenten geschorst. Daarna komt de machine op gang die altijd op gang komt als er een studentenvereniging weer eens negatief in het nieuws komt. Oud leden van de vereniging op relevante maatschappelijke posities voelen opeens weer de kadaverdiscipline van zo’n klub en werken achter de schermen aan een ‘oplossing’. Na enige tijd wordt de schorsing opgeheven, beloofd men de gedragsregels opnieuw te evalueren en besteld vervolgens een meter bier.

 5. Zuilen 030

  Wie niet horen wil…….
  Wat ik niet begrijp is dat je als politie je nog gaat staan te verdedigen voor het optreden.
  Er zal ongetwijfeld wel weer een advocatenvrindje van papa in de bres springen en aangifte gaan doen tegen de politie.

 6. bee

  zo had de politie moeten ingrijpen toen er een demonstratie van pegida werd verstoord .

 7. Klapjes

  De eerste jaartjes denken dat in de grote stad alles kan en mag
  Tja,,,dan krijg je klapjes,,,en dan gaan de pubertjes janken

 8. Boazvandebias

  Eens te meer wordt duidelijk dat je pas kan oordelen als de context duidelijk is. Helaas ontstaat er vaak eerst een beeld, omdat je een filmpje ziet op social media. En dat beeld krijg je lastig uit je hoofd. Sterker nog, je gaat op zoek naar informatie die dat ontstane beeld ondersteunt. Trap er dus niet in mensen. Zoek eerst context en oordeel dan pas. Life is a bias 😉

 9. Maurice

  @ Gerard Brugmans: Enigszins flauwe reactie die suggereert dat deze ongeregeldheden gebeuren in naam van of tijdens een activiteit van de desbetreffende studentenvereniging. Dit zijn dronken meisjes die zich misdragen en daar moeten vooral die meisjes op aangesproken worden. De studentenvereniging had hier niets mee te maken, behalve dat deze vriendinnengroep daar toevallig lid is. Net zoals ze waarschijnlijk lid zijn van een sportschool, de Linda en een abonnement hebben bij HelloFresh.

  Als jij verwacht dat de vereniging hierop wordt aangesproken/sancties krijgt en de maatschappij opnieuw schande moet spreken van zo’n vereniging… dan ga ik er vanuit dat je ook Fit for Free en Linda oproept zich te distancieren van dit incident?

 10. Herman

  Onvoorstelbaar dat het bijna lijkt alsof de politie iets misdaan heeft, bijna omgekeerde wereld….
  En inderdaad de slimme wat oudere Veritas leden op diverse hoge posities in de samenleving zorgen er wel weer voor dat dit zonder veel gevolgen wordt geregeld.
  De betrokkenen zullen binnen deze club als helden te boek staan……

 11. BdV

  Kortom, in plaats van één en ander met de zachte hand door de vingers te zien, doet de politie deze keer gewoon haar werk. Mag toch ook best wel eens een keer?

 12. Bernhard

  @Maurice: Mwa. Het gebeuren staat natuurlijk geheel los van de activiteiten van Veritas, maar het zuipgedrag en het groepsgevoel dat er tijdens de introductieperiode is ingeramd hebben er vast wel aan bijgedragen. In de berichtgeving komt ook duidelijk naar voren dat er meerdere disputen aanwezig waren, die zich collectief hebben misdragen. Dan mag de vereniging daar zeker op afgerekend worden.

 13. Utrecht

  Goed werk politie! Jullie zijn altijd heel schappelijk en behulpzaam. Een beetje meer respect kan geen kwaad. Er zijn genoeg mensen in Utrecht die denken dat ze alles maar kunnen maken.

 14. hans

  @ Maurice,

  wel goed he van onze dienders nou nog even het Lucas Bolwerk en de nieuwe gracht schoonvegen en last but not least Janskerkhof. En de bewoners kunnen weer terug keren.

  kom maar binnen proleten uit de provincie….

 15. Berend

  Beetje opvoeden kan geen kwaad, als het van thuis mee mee komt. Jammer, dat uitdagen van de politie.

 16. isabelle

  Kunnen we er nu over ophouden? Politie heeft adequaat en correct gehandeld. Mogen ze vaker doen wat mij betreft.

  Het gejank van verontwaardigde pubers omdat ze niet eindeloos mogen discussiëren en dan toch hun zin krijgen (zoals bij pappie en mammie thuis) is terecht afgekapt. Zie het maar als een tik op de gepamperde billetjes.

 17. [email protected]

  Snap niet dat alcoholgebruik in het openbaar verboden wordt, dit gaat niet samen met kinderen.

 18. Ad

  @Maurice helemaal mee eens!
  Valt me wel vaker op dat mensen een grote bek hebben tegen de politie. Dat snap ik nooit zo goed. De politie is veel te aardig voor dit soort gasten. Aanpakken en lekker een nachtje laten zitten…

 19. Annie

  Vroeger zou er gewoon een week later een berichtje in de krant hebben gestaan: ‘Enkele studenten aangehouden bij opstootje’. En niemand zou er iets van vinden. Nu menen mensen die er niet bij waren op basis van fragmentarisch ‘bewijs’ (filmpjes bijvoorbeeld) de politie en/of de studenten de maat te moeten gaan nemen. Beste mensen, een kleine herinnering: je hoeft niet overal wat van te vinden!
  Persoonlijk vind ik het wel leuk om te zien hoe de politie een dronken oproerkraaier met beleid tegen de grond werkt, maar dat zal ik maar niet zeggen want dan wordt ik weer voor zuurpruim of azijnpisser uitgemaakt.

 20. Van Laar

  Geen begrip voor uitspattingen van middelbare scholieren in de grote mensen wereld. Opvoeding flinterdun. Groeps confirmatie.

 21. Lex Krosse

  Misschien dat dit meisje morgen een bloemetje naar het bureau brengt. En een flinterdun kusje op de wang van de agent, of eventueel een dikke pakkerd, of niets!
  Succes!

 22. Gerben Davidsen

  Ongelovelijk sneu. We hebben het altijd over het studentencorps. Maar net niet verenigingen zoals Veritas, thuisbasis voor menig student die het corps te hooggegrepen vindt, zijn soms stukken erger…

 23. Maurice

  @ Hans en @ Bernhard: begrijp mij niet verkeerd, ik ben het eens met dit optreden van de politie. Geen respect naar overheidsdiensten mag gewoon hard tegen opgetreden worden, ongeacht (culturele) achtergrond. Mijn verbazing gaat echter over de tot verantwoording roepen van de studentenvereniging waar deze studenten bij zitten. Het is geen activiteit georganiseerd door hen namelijk. Dan blijven het uiteindelijk gewoon studenten (van de HU of UU) en zou je dan vooral hen persoonlijk op moeten aanpakken.

  Ik vind het continu aanwijzen van een verantwoordelijke overkoepelende organisatie altijd onzin. Of het nou om voetbalsupporters/voetbalclubs; studenten/studentenverenigingen; Marokkanen/Marokkaanse gemeenschap etc. etc. gaat: pak de individuen aan die zich misdragen!

 24. Steef

  Kun je het zo’n wereldvreemde meid als Anne Fleur kwalijk nemen? Waarschijnlijk een rot kmt gehad, volledig afgezeken en gek gemaakt. Eindelijk een kans om van zich af te bijten, krijgt ze de knuppel. Een beetje begrip.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).