Om een faillissement van het noodlijdende DOMunder af te wenden moet de gemeente jaarlijks 50.000 euro subsidiëren aan het museum. Dat heeft het stadsbestuur laten weten.
Deze oplossing is de meest voor de hand liggende in de ogen van het college van B&W, die nog wel goedgekeurd moet worden door de gemeenteraad en andere belanghebbenden. Het college laat weten dat deze financiële inspanning verstandiger is dan een verlies nemen op de garantstelling van negen ton bij een faillissement van het museum.
Daarnaast blijft DOMunder op deze manier als waardevolle voorzienig behouden voor de stad. Andere oplossingen als een extra lening van 9 ton, opkoop door de gemeente van DOMunder of de garantstelling van 9 ton omzetten in een gift worden niet geschikt geacht door het college.
Tot slot laat het stadsbestuur weten dat ze zeer onaangenaam verrast zijn door de
mededeling van de stichting dat er een tekort is van 1,6 miljoen euro.
Gekoppelde berichten
Museum DOMunder heeft een tekort van 1,6 miljoen euro
Het museum DOMunder kampt met grote financiële tekorten. De bouw van de attractie onder het…
12 Reacties
ReagerenGoed geregeld, verstandige beslissing! Misschien verdient de financiële opstart niet de schoonheidsprijs maar de Gemeente pakt dit goed op.
Laten we Domunder zijn ding laten doen en waardevol zijn voor de stad.
Als men zich zorgen maakt over gemeente-geld dan is wellicht is het miljoenen-probleem van Tivoli wat meer aandacht waard dan deze financiële details.
Heel goed. Nu nog een akkoord van de Raad. Dit project is te waardevol voor de stad om te beëindigen.
Hoezo wordt opkoop niet geschikt geacht? Omdat de VVD weer eens zijn zgn. “private”investeerders vrinden moet helpen? Opkoop is juist de meest geschikte. Laat de gemeente voor die 50.000 euro per jaar investeren maar gewoon medeaandeelhouder worden en zelf een bestuur mogen aanstellen dat wel capabel is. Dat lijkt mij nu eens het meest geschikt, ipv het doorgehobbel met weer eens dezelfde mensen die niks kunnen. Prutsers. Niet in staat om te rekenen en risico-analyses te maken en doelbewust (misleiding, kan de gemeente zelfs een rechtszaak voor aanspannen) de boel te rooskleurig voorstellen tijdens de opstart. Tuurlijk kan je weten dat er extra archeologische vondsten gedaan worden op die plek. Eenieder die dat ontkent is een jokkebrok/ leugenaar). Kan DUIC nu eens een actieve onderzoeksjournalistieke rol gaan spelen om dergelijke doorzichtige verhaaltjes door te prikken en misstanden aan de kaak te stellen?
Een garantstelling van 9 ton?
Wie adviseert de gemeente om daarmee akkoord te gaan? Dat is echt krankzinnig, ongeacht welk project het betreft.
Stadsbestuur onaangenaam verrast, wat een naiviteit! Een project met een ontwikkeling en vastberadenheid van het projectteam van ca. 20 jaar waardoor Utrecht weer (Tour de France) op de wereldkaart is gezet, waar men in Rome wél heel trots op zouden zijn! Door vastberadenheid is het logge en veel eisende Gemeentelijk apparaat en iedereen die zijn plasje er over wilde doen bedwongen. Bravo voor deze wilskracht om cultuur te behouden, maar vooral ook zichtbaar te maken.
Tuurlijk is overschrijding en exploitatie te kort een vervelende zaak, maar als ik dan als voorbeeld neem het muziekcentrum, een nieuw gebouw, alle budgetten, ins en outs bekend voor- en tijdens de ontwikkeling en dan de grote overschrijdingen en tekorten! Waar hebben we het dan over!
Absurd!
Als Domunder 12 (twaalf) bezoekers per dag meer weet te trekken, heb je in een jaar óók 50.000 bij elkaar gesprokkeld. Is dat nou echt teveel gevraagd van Domunder?!?!?!
Nodig meer scholen uit met een leuke groepskorting, dan ben je er ook zo met de financiën.
Trouwens ik heb ook financiële tegenvallers, kan de raad/Sinterklaas mij ook helpen met geld hahahahahaha ………….zucht.
Zulke projecten mogen wat mij betreft best wat kosten. Maar nu vast stellen dat er geld bij moet, dat is natuurlijk best absurd. Zeker als je weet, dat ze altijd uitverkochte bezoekersaantallen hebben. Kan ik zeker niet rekenen!
Wist eigenlijk nauwelijks dat ‘DOMunder’ bestaat. Denk dat dat voor veel Utrechters zo is.. Dus misschien kan de gemeente (een deel van) die 50.000 beter (laten) besteden aan campagne voor DOMunder? En wat kost een toegangskaartje eigenlijk? Is dat een drempel voor bezoekers of niet?
Verlies? Ik wist van Dom Under, wil er al langere tijd graag naartoe. Ik dacht dat het fantastisch liep want als ik wilde reserveren was het al weer vol geboekt.
Typisch weer: net als bij Tivoli Vredenburg wordt het allemaal te rooskleurig voorgesteld en wanneer de gemeente niet meer terug kan komt de aap uit de mouw en moet er veel meer geld bij.
Wat zijn dit toch voor types die dit met publiek geld durven uit te halen?
DOMunder een stichting? Ik lees dat wel in het DUIC bereicht. Maar als ik naar de website ga, dan is er geen bestuur en ook geen ANBI erkenning. Lijkt erop dat de stichting meer zaken niet op orde heeft.