Oproep ongeneeslijk zieke Emma brengt ruim 50.000 euro op: “Dit is fantastisch!” | De Utrechtse Internet Courant Oproep ongeneeslijk zieke Emma brengt ruim 50.000 euro op: “Dit is fantastisch!” | De Utrechtse Internet Courant

Oproep ongeneeslijk zieke Emma brengt ruim 50.000 euro op: “Dit is fantastisch!”

Oproep ongeneeslijk zieke Emma brengt ruim 50.000 euro op: “Dit is fantastisch!”
Het verhaal over de uitbehandelde Emma Post, dat afgelopen vrijdag op DUIC verscheen, heeft in een weekend tijd ruim 50.000 euro opgeleverd. Een bedrag dat veel hoger is uitgevallen dan de Stichting Vrienden van Emma op voorhand had gedacht. 

Het verhaal over de uitbehandelde Emma Post, dat afgelopen vrijdag op DUIC verscheen, heeft in een weekend tijd ruim 50.000 euro opgeleverd. Een bedrag dat veel hoger is uitgevallen dan de Stichting Vrienden van Emma op voorhand had gedacht. 

Dat laat de stichting weten in een persbericht. “Het verhaal heeft veel meer reacties opgeroepen dan wij hadden verwacht. Vanmorgen hebben we te horen gekregen dat de teller dit weekend is opgelopen tot het ongelooflijke bedrag van 51.345 euro. Dit is echt fantastisch, hiermee kan niet alleen Emma’s begrafenis betaald worden, maar kan ook Emma’s wens, een stichting waar jonge mensen in vergelijkbare situatie een beroep op kunnen doen, gerealiseerd worden.”

Emma Post is dertig jaar oud en heeft al tien jaar leverkanker. Na meerdere operaties en een transplantatie kwam de ziekte weer terug. Onlangs kreeg ze te horen dat ze is uitbehandeld en nog een jaar te leven heeft. Doordat ze al zo lang ziek is, heeft ze nooit een uitvaartverzekering kunnen afsluiten. Vanwege het winstoogmerk van verzekeraars worden zieke mensen niet geholpen.

Met het opgehaalde bedrag kunnen in totaal acht mensen, die een vergelijkbare situatie als Emma hebben, worden geholpen. Naast de gelddonaties hebben ook uitvaartondernemers en kunstenaars praktische hulp aangeboden. De stichting bedankt iedereen voor de steun en laat weten dat donaties nog altijd welkom zijn. “Al het geld komt ten goede aan de stichting Vrienden van Emma. Op dit moment zijn we druk met het beantwoorden van alle berichten en het oprichten van de stichting”, besluit de stichting.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Martijn

  Velen krijgen ongevraagd spam hierover.

 2. Geenstijl@Utrecht

  Wat fantastisch goed voor Emma,maar ook het feit dat dit ook weer mensen aan het denken heeft gezet.
  Ik denk dat deze discussie goed is geweest om gewoon eens eerlijk te zijn zonder elkaar verwijten te maken, ondanks mijn mening ben ik echt blij voor deze jonge vrouw dat zij toch haar laatste wens in vervulling kan laten gaan, en ja ook ik ben solidair geweest in dit geval.

 3. Henk

  Kunnen die ouders niet opkomen voor de kosten van die begrafenis? Als zij haar al hadden verzekerd van kleins af aan dan hoefde dit gebedel niet te gebeuren. Noemenswaardig de mensen die geld hebben gegeven, maar had helemaal niet gehoeven.

 4. Coen

  Net zoals jij hier niets hoeft te typen Henk, niemand zit er namelijk op te wachten.

 5. M. Schmidt

  Hebben verzekeraars gereageerd en zo ja hoe?

 6. stefan

  Het is echt absurd dat verzekeringen je weigeren als je ongeneeslijk ziek bent en snel zult overlijden. Wat is nou 6 duizend euro voor een verzekeringsmaatschappij? Gooi dan de premies maar een paar cent omhoog voor iedereen!

 7. Frank

  Flauwekul Stefan. Een begrafenisverzekering proberen af te sluiten voor een ongeneeslijk zieke met zicht op overlijden is hetzelfde als een huis tegen brand verzekeren dat in de fik staat. Gaat ook niet werken.

 8. peter veekens

  Schade, dat de verzekering niks uitbetaald aan de zieke Emma.
  Wat word dan wel vergoed, als je zo ernstig ziek ben.
  Emma, ik weet precies hoe je voel.

 9. Noor

  Zo zo, Henk! ‘Als haar ouders haar hadden verzekerd, dan…’ dit klinkt als: “als m’n oma een piemel had gehad, was het m’n opa!”

  Allereerst is het niet vanzelfsprekend dat ouders een verzekering afsluiten voor hun kind, maar ten tweede is het uiterst pijnlijk en niet vanzelfsprekend om op 20-jarige leeftijd leverkanker te krijgen. Dat verwacht je niet!
  Iets bescheidener opstellen en minder veroordelend zijn, siert de mens.

 10. Rob

  Ik schaam mij voor sommige ongenuanceerde opmerkingen zoals hiervoor geplaatst. Verzekeringen: Het is de branche waarvoor zij zelf kiezen, als verdienmodel. En sommige verzekeringen horen gewoon niet thuis in een commerciële sector. Net zo goed als sommige ziektes niet bij een bepaalde leeftijd horen.

  Emma: veel sterke ……….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).