Park Oosterspoorbaan Zuid woensdag geopend | De Utrechtse Internet Courant Park Oosterspoorbaan Zuid woensdag geopend | De Utrechtse Internet Courant

Park Oosterspoorbaan Zuid woensdag geopend

Park Oosterspoorbaan Zuid woensdag geopend
Het park Oosterspoorbaan Zuid wordt woensdag geopend. Het park loopt vanaf de Koningsweg naar een achteringang van begraafplaats Kovelswade.

Het park Oosterspoorbaan Zuid wordt woensdag geopend. Het park loopt vanaf de Koningsweg naar een achteringang van begraafplaats Kovelswade.

Begin 2017 werd het park Oosterspoorbaan geopend. Het park dat vandaag opengaat ligt in het verlengde hiervan. Anders aan het nieuwe park is dat het gebied alleen toegankelijk is voor voetgangers en niet voor fietsers.

Oosterspoorbaan Zuid ziet er nu misschien nog niet zo groen uit, maar daar komt verandering in. De gedeeltes buiten het voetpad zijn ingezaaid met gras en andere planten en zien er binnenkort dus kleurrijk uit.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Hilversum

De Oosterspoorbaan was oorspronkelijk een spoorbaan aangelegd in 1874 tussen Utrecht en Hilversum en een van de oudste sporen van Nederland. Sinds eind 2012 is het niet meer in gebruik.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. jos

  Goed idee (not) om met deze hitte gaan zaaien

 2. janus

  waarom geen fietspad en tunnel onder het spoor door op deze plek?

 3. Fred

  Erg mooi geworden!

 4. Ad gladium

  @janus Normaliter ben ik het altijd eens met plannen voor tunneltjes, bruggen etc. om de weerszijden van al het splijtende rails te verbinden, maar er is 200m verder al een mogelijkheid om over te steken bij de waterlinieweg … Er zijn veel betere plekken te verzinnen voor een ondertunneling van het spoor.

 5. Ed

  Weet iemand waarom die oosterbaan aan de noordzijde niet wordt doorgetrokken tot de maliesingel? Zou ideaal zijn als je gewoon door kan lopen in de richting van het centrum ter hoogte van de Abstederdijk…

 6. Tom

  @Ad gladium Er is naast de Waterlinieweg inderdaad een fietspad, maar dat ligt aardig hoog waardoor je flink moet trappen en aan de zuidkant een lus door moet fietsen. Aan de noordkant moet je nog om Kovelswade heen. Al met al zou zo’n tunneltje volgens mij wel zo’n 600m kunnen schelen voor fietsers vanuit Lunetten naar de binnenstad. En als men uiteindelijk een intercitystation gaat realiseren bij Lunetten zal deze verbinding alleen maar belangrijker worden.

 7. Dries

  @Ed, dat stuk wordt ook doorgetrokken! Zodra de nieuwbouw daar klaar is, wordt de bouwweg veranderd in een fiets-en wandelpad met een nieuwe brug over de Minstroom. Wordt daar net zo mooi als de rest van de spoorbaan, met het bloemrijke natuurlint aan de westelijke kant. Veel wandel- en fietsplezier straks!

 8. KT

  @Ed en @Dries dat stuk is van prorail en in gebruik als rangeerterreinvoor het spoorwegmuseum

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).