Partij voor de Dieren is tegen olifantenpaadjes en wil dat de gemeente Utrecht optreedt Partij voor de Dieren is tegen olifantenpaadjes en wil dat de gemeente Utrecht optreedt

Partij voor de Dieren is tegen olifantenpaadjes en wil dat de gemeente Utrecht optreedt

Partij voor de Dieren is tegen olifantenpaadjes en wil dat de gemeente Utrecht optreedt
De Utrechtse fractie van de Partij voor de Dieren wil dat de gemeente iets doet tegen het ontstaan van olifantenpaadjes. Naarmate veel mensen over het groen lopen of fietsen, vaak om een stukje af te snijden, ontstaat er zo’n paadje en hierdoor raakt de flora en fauna volgens de partij verstoord.

De Utrechtse fractie van de Partij voor de Dieren wil dat de gemeente iets doet tegen het ontstaan van olifantenpaadjes. Naarmate veel mensen over het groen lopen of fietsen, vaak om een stukje af te snijden, ontstaat er zo’n paadje en hierdoor raakt de flora en fauna volgens de partij verstoord.

Op veel verschillende plekken in Utrecht zijn olifantenpaadjes te vinden. Ze zijn er in verschillende vormen en maten. Ze ontstaan doordat mensen, die zo snel mogelijk van A naar B willen reizen, soms buiten de gebaande paden treden. Als veel mensen dit op dezelfde plek doen ontstaat er vanzelf een zandpad in het groen.

Onwenselijk

De Partij voor de Dieren vindt dit ‘onwenselijk’. “Inwoners verkorten hun route door over oevers of grasvelden te lopen, waar dat niet de bedoeling is. Er ontstaan zogenaamde ‘olifantenpaadjes’, met als gevolg dat het groen daar blijvend wordt verstoord.”

Tekst loopt door onder afbeelding

Hoeveel schade het veroorzaakt is echter niet bekend. In schriftelijke vragen die de Partij voor de Dieren heeft ingediend is namelijk te lezen dat de fractie van het college wil weten in hoeverre er een beeld is van de schade die olifantenpaadjes aanbrengen aan de biodiversiteit.

Boomstammen

Daarnaast wil de partij weten welke middelen het college kent om het ontstaan van deze paadjes te voorkomen. “Wij denken aan versperring met boomstammen, of juist de aanleg van bomen en struikgewas.” Daarnaast wil de Partij voor de Dieren dat op de plekken waar nu olifantenpaadjes liggen het groen wordt hersteld.

Tekst loopt door onder afbeelding

Tot slot vraagt de partij of het college bereid is actief op te treden om de vorming van olifantenpaadjes tegen te gaan en daarmee de flora en fauna te beschermen tegen het ‘gestampt in het groen’.

Het college van B&W heeft tot 25 oktober de tijd om de vragen van de Partij voor de Dieren te beantwoorden.

95 Reacties

Reageren
 1. Rutger

  Lekker belangrijk.

 2. Uuu

  Sjongejonge

  Wat een gezwets van de PvdD, normaal wel een sympathieke partij, plantsoenen zijn geen natuurgebieden.

  En oproep aan de planologen: olifantenpaadjes liggen op plekken waar eigenlijk een pad of stoep had moeten liggen, want mensen kiezen de weg van de minste weerstand. Hoe moeilijk is het om van een olifantenpaadje een echt pad te maken? Desnoods maak je er een schelpenpaadje van. Is ook beter voor de afwatering. Ben je zo klaar mee, kost geen drol.

 3. Max

  Of je crowd-sourced hoe de gebruikers willen lopen, bestraat de gekozen paden later en dan is extra bescherming voor de natuur niet nodig!
  Lijkt mij de meest ‘natuurlijke’ oplossing.

  Zie: https://thehooksite.com/walkways-utilized-by-students-at-ohio-state-university/

 4. Marjet

  Mensen zijn net olifanten (dieren): ze kiezen te kortste weg.

 5. Chiel

  Van alle problemen die Dr zijn op t gebied van dierenwelzijn .gaan ze hierover lopen muggenziften.daarvoor heb de plantsoenen dienst .

 6. Wandelaar

  Ik ben voor groen en zie dit ook liever niet maar kom op zeg, er zijn wel belangrijkere zaken die aangepakt moeten worden dan dit. Als je hier een punt van maakt als partij dan ben je stekeblind voor de echte problemen van de stad.

 7. Geenstijl@Utrecht

  Nemen mensen deze partij nog echt serieus, volgens mij zijn er belangrijkere zaken te regelen voor de dieren dan dit onzinnige vragenlijstje.

 8. Wim

  Wow. Hier hebben we inderdaad een van de belangrijkste problemen van deze tijd te pakken. Wat zouden we zijn zonder deze wereldverbeteraars.

 9. Johan

  Een veldwachter bij elk olifantenpad!

 10. JdV

  Noemen we het geitepaadjes. Problem solved.

 11. Thomas Hoekstra

  Die paadjes bestraten en of gelijk routes slimmer neerleggen

 12. Ellen

  Ze maken zich bij mij met dit soort kwesties niet erg populair. Deze paadjes ontstaan doordat kantoormensen routes bedenken die voor fietsers vaak belachelijk zijn en niet fijn aansluiten, bijvoorbeeld op de laatste foto, waar het fietspad namelijk ook ineens op lijkt te houden. Ik bedenk vaak dat de fietspaden vast ontworpen worden door iemand die a niet in Utrecht woont en b nooit op de fiets zit.

  Ik had liever gezien dat de partij zich tenminste inzet voor veiligheid op de wegen: electrische fietsjes die keihard racen, de fatbike incl bestuurders, de scooters, de brommers.

 13. Wies

  Had wel een trigger warning bij de foto’s in dit artikel mogen komen. Schokkende beelden van verstoorde biodiversiteit! Vooral die laatste bij dat stoplicht doet pijn aan de ogen.

 14. Warntjo

  Iets met van een mug een olifant maken. Wat hebben we het toch goed in ons land als we ons hierover druk kunnen maken 🙂

 15. WV

  Hilarisch. Utrecht heeft een groot probleem met handhaving, op veel gebieden. En wat doet de PvdD? Zich erover druk maken dat de gemeente niet optreedt tegen het ontstaan van geitepaadjes. Probleem nummer 1 in de stad. Dus niet. Totaal mesjokke.

 16. Jaco

  Ik ben zelf bezig met het maken van een geitepaadje bij het Malieblad. Daar moet je ook in zo’n gekke bocht omlopen.

 17. M.

  En wat als dieren, niet olifant zijnde, van die paadjes gebruik maken? Daar mag ook wel een verordening voor worden vastgesteld. Ik ben het helemaal met Uuu eens. Die paadjes zijn er niet voor niets: er bestaat behoefte aan. Strooi er wat schelpenzand of een andere lichte verharding overheen. Alleen als een route ongewenst is vanwege bijvoorbeeld de verkeersveiligheid, zou ik er afdoende voor zorgen dat er geen gebruik van wordt gemaakt. En houd je als partij met belangrijke zaken met betrekking tot het milieu bezig; die zijn er in Utrecht genoeg.

 18. C.Mooij

  Bizar. Olifantenpaadjes zijn juist aanwinst voor een gebied. Toont de stroom van het leven ipv de wetmatigheid van de tekentafel. Nederland heeft juist meer olifantenpaadjes nodig. Dat maakt een gebied leefbaar en maakt dat eigen wordt voor de gebruikers. Misschien eerst olifantenpaadjes laten ontstaan en dat als leidraad maken voor verharde routes.

 19. Fvw

  Die zijn echt van het pad af, je kan ook doorslaan he.

 20. Waltet

  Tijd om te emigreren

 21. Herman

  Snap nu waarom er in die partij ruzies zijn, wat een bijzonder gezelschap…
  Enerzijds alles voor de dieren en anderzijds een maakbare wereld waarin we hekken e.d. verkeer willen ordenen…..

 22. Hetty

  Is dit een voorbeeld van…van een vlieg een olifant…enpaadje maken?

 23. Olifant

  Dat nieuwe stukkie bij de singel. Zit ook zo’n gek bochie in.
  Tijd dat de olifanten dat ook eens rechttrekken.

 24. jan

  Dit zegt wel wat over de partij voor de dieren. Daarmee ga je geen echte problemen te lijf

 25. Don

  Bestuur weg fractievoorzitter weg en onmiddelijk volstrekt de weg kwijt. Hebben de mensen van partij vd dieren nog iets meegekregen van rampen en oorlogen die gaande zijn. En hoe zien ze dat voor zich bij ieder olifantenpaadje permanente bewaking van een boa in camouflage kleding.

 26. Koel Hoofd

  Als er olifanten hadden gelopen ipv ongewenste mensen hadden ze geapplaudiseerd…

  Het moge duidelijk zijn, de PvdDieren kudde is compleet de kluts kwijt zonder het alfa vrouwtje. Of om in stijl te blijven, totaal van het olifantenpadje af geraakt en verdwaald in de stadsbosjes,…

 27. R. Wolfje

  Ik weet niet welk lichtje van de pvdd hier op is gekomen maar iedere geval heeft deze gene geen verstand van zaken. Zonde van de tijd en het gemeentschap geld dat hier aan besteedt is Wordt eens waker en stel relevante vragen of ga wat anders doen. En maak eens een rondje in Overvecht ter kennismaking van de stad.

 28. peter

  pffff….ik ga weer lekker 2 maanden naar Spanje, wat een land is het toch geworden en wat een stad met deze partijen….om je dood te ergeren!

 29. Michiel

  Het enige olifantenpaadje waar ik me wel eens aan erger is dat langs de Catharijnesingel tussen Vredenburg en Daalseplein. Maar dat is vooral omdat de gemeente zelf hier bij de herinrichting de bizarre keus gemaakt heeft het voetpad niet gewoon rechtdoor te laten lopen langs het fietspad, maar dit op een bepaald punt om te leiden naar beneden langs het water en dan later weer omhoog. Ja, vindt je het gek dat mensen dan hun eigen pad kiezen?

 30. Statler

  @Uuu heeft gelijk; olifantenpaadjes geven een behoefte aan: tegelen die dingen!
  @ C. Mooij:
  wat een levendige en treffende beschrijving.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 31. W

  Noch op de site van de pvdd noch in andere Utrechtse media is hierover iets te vinden. Is duic aan het pvdd-bashen?!

 32. Imke

  Olifantspaadjes zijn geen belemmering voor de biodiversiteit. Weet je wat een aanslag is: RING NOORD BIJ OVERVECHT. Niet alleen voor planten en dieren, maar ook voor de bewoners. Maak je daar eens druk om. En de tientallen prachtige grote bomen die gekapt zijn voor DE MIX. Lijkt me een grotere invloed hebben dan olifantspaadjes..

 33. Kees

  Wat een geleuter, niks beters te doen? Hoezo verstoring van biodiversiteit? Een paar grassprietjes minder hahaha. Minder katten in utrecht veel beter voor de fauna in utrecht.

 34. Per Ommegaande

  Hahahahahahahahahahahahahaha!!!

  Je kunt ook tegen de zonsopkomst zijn, of tegen het feit dat je ooit doodgaat.
  Ik vind de PvdD lief, maar af en toe gaan ze wel ff te ver.

 35. Pieter

  Dat je überhaupt nog aandacht hieraan besteed.

 36. wollie

  bomen ❤️

 37. Janmetdekortevoornaam

  Een olifant is ook een dier.

 38. Merlijn

  Goed punt om hier aandacht aan te besteden: Eigenlijk is het verkeerd ontwerp en had dit voorkomen kunnen worden.
  Oplossing:
  Goed om hier een pad aan te leggen
  Dan wordt groen rondom minder belast en ziet het er fraaier uit.

 39. Mark

  Dit soort paadjes ontstaan daar waar de gemeente bij het ontwerp onvoldoende rekening heeft gehouden met voor de hand liggende looproutes, gekoppeld aan menselijk gedrag. Maar soms ontbreken de stoepen ook gewoon, misschien door gebrek aan geld, of vergeten? Utrecht mag meer waarde hechten aan de grote aantallen voetgangers in Utrecht en deze wat beter bedienen, het gaat altijd maar over fietsers. Waar dit soort paadjes echt ongewenst zijn omdat er planten beschadigd worden, daar is een versperring op zijn plaats. Maar de basis ligt toch bij beter ontwerpen van logische voetgangersroutes en oversteekplaatsen. De PvdD slaat de plank nogal mis met alleen wat symptoombestrijding. Dan zijn er wel belangrijker zaken.

 40. Erwin

  Laten we bordjes voor olifanten plaatsen met verboden voor olifanten. Blijven ze teminste van die paadjes af.

 41. Jankanerwatvan

  Wat te denken van speeltuinen? En sportvelden? Is het eindelijk eens klaar met die stampende kinderen??

  Blij dat De Speld uhm DUIC hier melding van maakt 😉

 42. Ed

  Die artikel had prima op de site van De Speld gepast 😀

 43. Peter

  September voelt als juni maar lijkt op 1 april.

  Voor een bos of ander natuurgebeid lijkt me dit een prima vereiste, maar in de stad ? Waar om de haverklap hele stukken groen gemaakt of gemaaid worden ? Idioterie….

  Maak dit soort paadjes formeel, zet er een bankje en prullenbak bij. Kennelijk voorziet het in een behoefte.

 44. Jaap

  Ze weten niks beters te doen dan dit ! Laten ze eerst eens hun eigen zooi op orde maken en dan kijken of ze na 22-11 nog 1 zetel over houden .

 45. Utrechtvoorutrecht

  Ik zie verbroedering onder de reageerders. Da’s ook wat waard!

 46. Anne-Fleur

  Opheffen deze partij wat een prietpraat onzin ik heb olifanten benen en geen pad voor de deur

 47. Herman

  Wat slecht zeg! Er zijn genoeg andere dingen waar je drukker om kunt maken. Dan heb je echt niks te doen!

 48. Marco

  Een goede politieke partij schuurt wat mij betreft, maar hier ben ik niet bereid in mee te gaan. Een stad dient leefbaar te zijn voor alle wezens, ook voor de mens. Olifantenpaadjes vind ik een sympathieke herinnering aan de menselijke/evolutionaire drang naar efficiëntie, die ik graag, met steun van de partij voor de dieren, duizendmaal compenseer door het daadwerkelijk structureel ruimte bieden aan natuur in onze leefomgeving.
  Dit voorstel is vast bedoeld om tot denken aan te zetten, maar ik vrees dat het vooral mensen in de weg staat om de Partij voor de Dieren serieus te nemen, wat ze m.i. doorgaans zeker verdienen.

 49. Groen lover

  Te bedenken dat in de ‘echte’ natuur waar geen bestrating is, er altijd paadjes worden gemaakt door zowel mens als dier. Ik kan me daardoor niet voorstellen dat dit schade aan de biodiversiteit kan aanbrengen. De keurig gemaaide plantsoentjes zelf vormen eigenlijk schade aan de biodiversiteit, daar zouden veel meer grassoorten en dergelijke tussen moeten staan.

 50. HenQ

  Systeemfetjsiten. Misschien moet de gemeente ipv olifantenpaadjes te verbieden eens nadenken over fatsoenlijke bestrating of asfaltering op die plekken. Iedere resource die je eraan verspilt ze te verbieden is onnodig co2- en milieubelastend. Hoe hypocriet..

 51. BdV

  Misschien eerst de vraag hoeveel schade dit oplevert beantwoorden en daarna voor of tegen zijn?

 52. Chef Plongeur

  Volstrekt idiote partij. Hoe zet je jezelf te kijk. Lijkt wel een grap…

 53. Krakend Gebit

  Zo kan je natuurlijk ook je verkiezingscampagne doen.
  Ze staan iig nu bovenaan op Duic.

 54. Anthon

  Laten we alle voetpaden ontdoen van verharding, zodat er meer ruimte voor natuur én olifanten is.
  Wat zou de wereld er toch mooi van worden.

 55. Binnenstadbewoner

  Je zou maar op deze partij hebben gestemd en dan met dit soort nutteloze voorstellen worden geconfronteerd.

 56. LvH

  Fantastische journalistiek. Of je nu iets hebt met de partij of niet. Zij hebben waarschijnlijk en lijst van 100 punten/ideeën en wat doet DUIC? “Haha; Punt 99 van de 100. Ze willen olifantenpaatjes verbieden. ” lekkere klik-aas/clickbait.

 57. Cees

  Een olifantenpaadje creëert een microklimaat met kansen voor soorten die in een woestijn van gras geen plekje vinden.
  Win/Win.

 58. Peter van Zoest

  Keigaaf, die olifantenpaadjes! Daar moet juist de Partij voor de Dieren juist groot voorstander van zijn.

 59. Nina

  De olifantenpaadjes geven vooral aan dat niet goed is nagedacht over het gebruik van de openbare ruimte toen deze werd ontworpen.

  Een helikopterview is tegenwoordig blijkbaar niet meer besteed aan bestuurders?

 60. PietrO

  Hahaha, het lijkt me toch dat normale straten en bebouwing de natuur veel meer in de war brengt. Laten we daarom de mens afschaffen.
  Ik begrijp nu waarom deze partij in de war is.

 61. Wim

  En hoeveel kost dit weer die vragen stellen die voor 25 Okt beantwoord moet zijn.
  De gem moet gewoon antwoorden niet ontvankelijk.

 62. Otto Nelemans

  Heeft de Partij voor de dieren niets anders te doen? Ik stel voor gemene valkullen midden op die paadjes. lekker diep met omgekeerde speren naar boven gericht. Zeer afdoende. we zullen ze leren die olifantenpaadjes-schoften!

 63. M.

  @Nina: een helikopterblik alleen is niet voldoende. Dan blijft het tekentafelwerk. Zelf te voet en op de fiets gaan kijken is veel belangrijker. Maar dat laatste denk is bij een heleboel rare situaties in Utrecht. Veel ambtenaren en ingehuurde “deskundigen” wonen niet eens in de stad.

 64. Martin

  @ Cees Dat klopt. Tredplanten(zoals Grote Weegbree) groeien juist op dit soort plaatsen. Door de olifantenpaadjes ontstaat dus een grotere soortenrijkdom en meer biodiversiteit.

 65. engel van dienst

  Olifantenpaadjes (of zijn het geitenpaadjes?) zijn het gevolg van foutjes in de ontwerpfase. Te weinig aandacht voor de voetganger.
  Misschien is het een idee om op de olifantenpaadjes tegels te leggen, ziet er wat netter uit en is comfortabeler voor de voetganger.

 66. Huppie

  Noemen ze al jaren de “ingesleten gewoonte”…..

 67. Rojadela

  Olifanten in de gemeente Utrecht zijn een invasieve exotische soot. Zij vormen een gevaar voor de leefomgeving. Stel een paar olifantenvangers aan die netten plaatsen op de olifantenpaadjes. De gevangen olifanten brengen we terug naar hun natuurlijke habitat. Dan gaat er vanzelf weer gras groeien.

 68. Wim B.

  Ga eens wat nuttigs doen !!

 69. Marcel Gieling

  Ik stem op de Partij voor Olifanten Paadjes.

 70. Pieter

  LvH 28/9/2023 – 9:17
  Het zijn officiële schriftelijke vragen die aan het college/wethouder ingediend zijn door de partij aangaande dit onderwerp. Is dus niet het bashen op één van de partij punten.

 71. herman1963

  Ah, een stemwijzer. U weet nu wat u te doen staat als u straks uw stem weer mag uitbrengen…

 72. Walter

  Typisch voor elitair havermelk-links om de stad vijandig in te richten voor mensen die hun benen gebruiken om van A naar B te gaan.

  Ook typisch dat mensen die alleen fietsen of lopen als recreatie de openbare ruimte inrichten namens mensen die fietsen of lopen om van en naar hun werk of voorzieningen te gaan.

 73. Cico

  Mijn god, wat genant. Heb ook jaren op die partij gestemd, maar dit is stompzinnig.

 74. Ton

  Ik zou me energie liever steken in een goede verkiezingscampagne zodat er na 22-11 flinke stappen tegen de veeindustrie gezet kunnen worden.

 75. Geitig joh

  Ho ho, een geitenpaadje is niet hetzelfde als een olifantenpaadje. Geitenpaadjes zijn snellere routes die een enkeling kent (een geit meestal), terwijl olifantenpaadjes de snellere routes zijn die iedereen neemt.

 76. Nina

  @M.

  Ik bedoel met een helikopterview dat je overkoepelend over zaken heen moet kijken. Dus de wijdere omgeving betrekken bij een ontwerp en de bewegingen daar observeren. Of praat eens met omwonenden (dat zijn gewoon redelijke mensen die snappen wat ze nodig hebben in hun woonomgeving). Dan hadden de olifantenpaadjes vooraf inzichtelijk geworden.

  Wat je zegt: ter plaatse kijken, is al teveel gevraagd en dan vraagt men zich af waarom er een tekort op de begroting is 🙄.

 77. Jaap

  Wat kan ik hier nog aan toe voegen.
  Het is gewoon heerlijk om deze (best wel massale) reacties te lezen.
  Beste partij van de dieren, en een Groene partij, en een partij voor het afschaffen van de A12,
  Best wel makkelijk om tegen te zijn. Best wel begrijpelijk als je ergens woont, waar jou waarde en normen, niet zijn als je omwonenden.

  Maar potdomme.
  We leven op een een klein bolleke. Met veel teveel individu tjes, die allemaal een beter leven willen, met meer rijkdom. En ook macht.

  Ik mag stemmen.
  Ik vind dat ik moet stemmen.

  HELP

 78. Jaap

  Ga mijn hond de deur uit doen.

  Neem een Olifant.

  Partij voor de dieren:

  Jullie zijn niet voor dieren !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 79. Erik

  Olifantenpaadjes zorgen juist voor biodiversiteit in de monocultuur van gazonbeheer.

 80. Pragmatist

  PvdD zou meer moeten kijken naar wat de Michigen State University heeft gedaan.

  Zij lieten expres olifantenpaadjes verschijnen en hebben een jaar later deze paden versteend en officieel gemaakt. Zij vinden dat je logica niet op de mensen moet forceren, maar dat ze deze zelf creëeren.

  https://popupcity.net/insights/elephant-paths-paving-the-way-for-a-human-centered-public-space-at-michigan-state-university/

  PvdD, je bent een kleine politieke partijtje en geen China waar je aftrek krijgt van je sociale score als je niet letterlijk binnen de lijntjes loopt.

 81. Stephan

  er is iemand die echt niets te doen heeft. En ik blijkbaar ook door er nog op te reageren. Je kan dit zo als 1 april grap bedenken.

 82. Luuk Upuuk

  PvdD is hier echt van het padje los.
  In de middeleeuwen waren er ook van dat soort paadjes waar mensen lopend of met paard- en wagen van A naar B reisden. Die ontstonden doordat dat de makkelijkste/kortste roete was. Wijze mensen bedachten dat het bestraten van die paadjes een goed idee zou zijn.
  Tegenwoordig worden die dagelijks door allerlei verkeer gebruikt en noemen we dat wegen, straten en lanen.

 83. Wittejan

  Jan-Dirk van der Burg heeft een fotoboek gemaakt van olifantenpaadjes in
  Nederland
  http://WWW.olifantenpaadjes.nl

 84. André Veenbrink

  Ik reageer hier niet op. Of toch?

 85. S

  In het bovenste voorbeeld wil de Partij van de Dieren dus dat mensen zich over de veel te smalle stoep langs de vuilniscontainer en geparkeerde auto’s wurmen, en dan ook nog eens flink stuk omlopen.

 86. Arjan

  Er leven mensen in onze stad onder het bestaansminimum. Dan zijn olifantenpaadjes niet relevant!

 87. Marc

  De vragen zijn hier terug te vinden: https://utrechtgemeente.partijvoordedieren.nl/vragen/schriftelijke-vragen-geen-gestamp-in-het-groen

  Ik heb veel sympathie voor de partij, maar dit is echt zonde van de tijd en energie.

 88. Ellen

  Dat zelfs de Partij van de Dieren zo tuttig is, hier in Utrecht althans. Geitenpaadjes zijn juist heel natuurlijk, en we moeten af van de stoeptegels. Het is helemaal niet goed voor je gewrichten, zo’n harde, vlakke ondergrond.
  Ik ben zelf lid van de PvdD en vind dat ze daar in Utrecht dan wel erg ver van de natuur af staan.

 89. Johannes

  @ Jaco

  Hah, ja. Als je van de westelijke ventweg van de Maliebaan komt en de Maliesingel wilt oversteken, moet je een rare hoek extra maken.
  Tijd dat daar ook een oliefantenpad rechtdoor ontstaat. Utrechters: en marche!

 90. Wietze

  Ik vind mieren neukerij ook een vorm van dierenmishandeling, dus dit is wel een heel lastig dilemma.

 91. Marco

  Ze hebben hun prioriteiten echt op orde: lekker belangrijk. Wellicht even intern kijken wat er te repareren valt?

 92. Lysian

  Blijkbaar willen mensen daar lopen, dus gewoon even asfalteren en klaar.

 93. Henk de Burger

  Het lijkt er steeds meer op dat de klimaat/milieu groeperingen er vooral op uut zijn hun medeburgers te treiteren.

 94. Partij van de Mieren.

  Wat een micro management denken…en control freaks, sorry zeg.

 95. Thuisblijver

  Bijna 100 reacties. Tegek

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).