Partij voor de Dieren geeft strijd voor Daalsepark niet op | De Utrechtse Internet Courant Partij voor de Dieren geeft strijd voor Daalsepark niet op | De Utrechtse Internet Courant

Partij voor de Dieren geeft strijd voor Daalsepark niet op

Partij voor de Dieren geeft strijd voor Daalsepark niet op
De Partij voor de Dieren (PvdD) wil het Daalsepark groen houden. De gemeente wil in het Daalsepark appartementen bouwen. Een deel van het groen en de bomen blijven in de plannen behouden en voor iedereen toegankelijk.

De Partij voor de Dieren (PvdD) wil het Daalsepark groen houden. De gemeente wil in het Daalsepark appartementen bouwen. Een deel van het groen en de bomen blijven in de plannen behouden en voor iedereen toegankelijk.

Voordat de PvdD in de gemeenteraad kwam werd besloten het park in de toekomst te bebouwen, maar de partij wil dat de plannen hiervoor worden stopgezet. Raadslid Anne Sasbrink dient donderdag een amendement in bij de gemeenteraad dat ervoor moet gaan zorgen dat het park niet volgebouwd wordt.

Het park aan de Amsterdamsestraatweg is volgens de partij een van de weinige groene plekken in dat deel van de stad, en mag daarom niet verloren gegaan.

Volgens de PvdD is het park een toevluchtsoord voor dieren in de drukke omgeving. Ook is het een prettige route om richting de stad te lopen. De partij zegt dat buurtbewoners staan te trappelen om mee te denken over de invulling van park.

Plannen

De gemeente wil in het Daalsepark appartementen bouwen. Het bewonersinitiatief ‘Het Daalse Park’, waarin een paviljoen in het huidige park wordt gebouwd, komt er niet. Volgens de gemeente is dit idee financieel niet haalbaar. Dit is een teleurstelling voor de buurtbewoners die al meerdere jaren strijden voor behoud van het groen.

In 2016 hebben een aantal omwonenden ervoor gezorgd dat het groen op de kop van de Amsterdamsestraatweg het Daalsepark werd genoemd. Dit deden ze door op een muur die aan het groen grensde ‘Daalsepark’ te schrijven in de stijl van een straatnaambord.

Er zijn meerdere plannen gemaakt voor de invulling van het Daalsepark. Slechts twee van de zes modellen voldoen aan de voorwaarden die het college heeft gesteld. In beide plannen worden er zowel sociale huurwoningen als woningen in de vrije sector gebouwd.

Winst en verlies

De fractie van de PvdD zegt de winst bij bebouwing van de grond teniet wordt door het verlies van groen; het verdwijnen van het park zou betekenen dat de gemeente elders in de stad weer meer moet gaan investeren in de aanleg van meer groen.

Verder zegt de partij dat vanwege de flink gestegen grondprijzen in Utrecht het geld ook van andere projecten kan komen. De PvdD noemt het wrang dat er woningen aan de Croeselaan gesloopt gaan worden voor de aanleg van een park, terwijl het Daalsepark in de toekomst dan volgebouwd zou worden.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Henk

  Een deel van het groen en de bomen blijven in de plannen behouden en voor iedereen toegankelijk.

  – BLIJFT in de plannen….

  In 2016 hebben een aantal omwonenden ervoor gezorgd dat het groen op de kop van de Amsterdamsestraatweg het Daalsepark werd genoemd.

  – HEEFT een aantal…..

 2. Katja

  Hup PvdD ! Goed bezig ! En goed gemotiveerd !

 3. cas

  PvdD is de enige partij in Utrecht die zich echt inzet voor het beetje groen in Utrecht. Dit vind ik veelzeggend voor de andere partijen…

 4. Simcity

  Ik zeg maak hier een ondergrondse parkeergarage met een park er bovenop, sloop parkeergarage paardenveld en bouw daar wat appatemenale woningen. Iedereen blij.

 5. Anne Marie ten Berge

  Ook hup PvdD, goed bezig, blijf volhouden. Hoe zit het met het bestemmingsplan ? moet niet elk gedeelte van de stad minstens een vast percentage aan groen hebben ? Dan is dat is dat gedeelte dat behouden blijft te weinig, te veel onder de maat, te veel gehalte aan misleidingen.

 6. Pauline

  Partij voor de dieren is dus de enige GROENE partij?

  Longen in de stad hard nodig. Hier appartementen bouwen is doodsteek voor de bomen en weer minder zuurstof in Utrecht dat toch al zo een kale stad is met bijna geen groen. Gemis aan grote oude bomen in de stad die voor verkoeling zorgen in de zomer, wateroverlast tegengaan, wind breken, zuurstof geven, schadelijke stoffen opnemen en zorgen voor rust voor de mensen en daarmee ook gezonder gedrag. Utrecht kan niet zonder bomen. Dus Handen af van bomen.

 7. Wim

  PvdD
  Als een meerderheid iets heeft besloten moeten jullie niet denken dat je zoiets met je kleine party kan terugdraaien
  Woningen zijn nodig voor mensen en de diertjes kunnen op het kleinere stukje ook hun plekje vinden

 8. MJPD

  Inderdaad goed bezig PvdD! Mijn stem hebben jullie alvast voor de komende Europese verkiezingen.

 9. Johan

  Ik vind die bouwplannen mooi. Geeft een mooie gevelwand. Doen!

 10. wollie

  @wim, de partij voor de dieren krijgt meer voor elkaar dan je op grond van het zetelaantal zou vermoeden.

 11. Cico

  @Wim: dat is nou net de kern van democratie. Een systeem waarin minderheden toch een stem hebben, ook al denkt de meerderheid anders.

 12. MJPD

  @Wim
  “Woningen zijn nodig voor mensen en de diertjes kunnen op het kleinere stukje ook hun plekje vinden”

  Dat laatste is op termijn toch niet meer nodig, miljoenen soorten planten en dieren worden inmiddels met uitsterven bedreigt, dus u hebt op termijn uw Lebensraum.

 13. blm

  Zo blij dat ik de laatste keer op de Partij voor de dieren heb gestemd, wordt toch maar weer bevestigd. En goed zo dat amendement, dan moeten andere partijen kleur bekennen hoe groen ze werkelijk zijn!
  Daalsepark laten zoals het is. Omgeving heeft dit groen hard nodig.

 14. JdV

  @cico: alleen als je bij sommige partijen hoort. Anders is uw principe niet meer van toepassing en rest slechts demonisering en de gebruikelijke geweldsuitbarstingen in uw richting op een mediapark of op straat.

 15. R

  Ik vraag me echt af, wat heb je aan keer op keer extra woningen en minder groen? Wat heb je aan een stad die veel te weinig doet aan haar CO2-uitstoot? Wat blijft er in Utrecht aan leefbaarheid over als de gevolgen van klimaatveranding helemaal uit de hand lopen? Juist: helemaal niets. Ik zie graag dat de stad een referendum organiseerd met de vraag: ‘Willen jullie minder leefbaarheid, ja/nee?’, zodat ze daarna álle besluiten daar aan kunnen toetsen!

 16. Anne Marie ten Berge

  @Wim, dat is nu juist de vloek van de democratische meerderheid. In de jaren 60 van de vorige eeuw, 70 jaar geleden was er woningnood voor starters, voor studenten en voor gezinnen. Die woningnood is tot op heden kunstmatig in standgehouden door de meerderheden in de politiek. gebrek aan betaalbare woningen drijft de prijzen op van wat wél aangeboden wordt. Het principe van marktwerking is al zo oud als de duvel z’n staart. Nooit gemerkt ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).