Pegida loopt dit weekend protestmars door binnenstad Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Pegida loopt dit weekend protestmars door binnenstad Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Pegida loopt dit weekend protestmars door binnenstad Utrecht

Pegida loopt dit weekend protestmars door binnenstad Utrecht
Pegida op bezoek bij burgemeester Jan van Zanen in het Stadskantoor.
Pegida mag na lang aandringen bij de gemeente Utrecht zaterdag een protestmars lopen door de historische binnenstad. De groep verzamelt om 13.00 uur op de Mariaplaats, de verdere route houdt de anti-islambeweging voorlopig nog geheim.

Pegida mag na lang aandringen bij de gemeente Utrecht zaterdag een protestmars lopen door de historische binnenstad. De groep verzamelt om 13.00 uur op de Mariaplaats, de verdere route houdt de anti-islambeweging voorlopig nog geheim.

De van oorsprong Duitse protestbeweging Pegida gaat zaterdag dan eindelijk in een mars door de stad. Dit heeft de groep nog niet eerder kunnen doen terwijl Pegida dit wel al langer wil. Al meerdere malen was de partij aanwezig in de stad om te demonsteren maar ze kregen eerder geen toestemming om een mars te lopen. Enkele demonstraties van Pegida in Utrecht zijn in het verleden onrustig verlopen door de aanwezigheid van tegendemonstranten.

De voorman van Pegida, Edwin Wagensveld, ging vorige maand nog samen met andere medestanders langs in het Stadskantoor om het gesprek aan te gaan met burgemeester Jan van Zanen. De gemeente heeft voor dit weekend wel toestemming gegeven voor een protestmars.

De route van de demonstratieve optocht is nog niet bekend. Op Facebook is te lezen: “Wij nodigen je uit om naar de demonstratie in Utrecht te komen. Laten we samen zien en horen dat het anders moet in onze samenleving! We gaan er samen in Utrecht een mooie demonstratie van maken!”

15 Reacties

Reageren
 1. Sjaak

  Komen ze weer alledrie…?

 2. Vingervlug

  Wil graag mee gaan lopen.
  Maar ik kom wel uit Utrecht en dan ben ik er na mijn leven niet meer veilig tussen al dat gewelddadige links tuig in Utrecht

 3. utrechtse vogel

  Waarom moet dit elke keer in Utrecht? Hebben ze nou nog niet door dat niemand in dit clubje is geïnteresseerd?

 4. Y

  Het beter maken van de samenleving doe je dus tegenwoordig met een protestmars tegen een bepaalde bevolkingsgroep.
  Dan vraag ik mij toch af hoe je het op deze manier wilt beter maken?
  Het enigste wat je hiermee bereikt is verdeeldheid en je helpt ook niet echt bepaald de goede moslims want ja van de 1,5 miljard moslims denk jij dat ze allemaal terroristen zijn?
  Een beetje een vreemde partijtje en wat nog vreemder is dat Utrecht dit toe laat!

 5. Laurens

  O god weer dat handjevol aandacht zoekende sneuneuzen. Wanneer beseffen ze dat echt he le maal niemand geïnteresseerd is?

 6. Beestje

  Gewoon uit de binnenstad wegblijven op dat tijdstip zaterdag. Zo eenvoudig is het.

 7. Utrechter in LeidscheRijn.

  Juist gezien de reacties zullen er veel mensen wegblijven, maar zullen er juist des te meer gaan stemmen op rechts, blijkbaar mist links hier iets, juist door dialoog bereik je meer dan de acties van nu en het verketteren van mensen.

 8. Wer

  Gaat de route via de Kanaalstraat met als eindpunt de moskee? nee dat durven die fascistische droeftoeters natuurlijk niet, met die opperangsthaas Edwin.

 9. Sjaak

  @utrechter in LR: Als er een groep doet aan het verketteren van mensen dan zijn dat wel de pegida-bruinhempjes…

 10. Utrechter in LeidscheRijn.

  @Sjaak 3/3/2017 – 16:26;
  Jij bent geen haar beter Sjaak, jammer had iets meer inhoud verwacht als reactie, er is hier wel een vaste reaguurder die de daad bij het woord voegt en in discussie gaat, Toine Goossens, daar heb ik groot respect voor.

 11. Sam Enbeter

  Lekker tegen je medemensen demonstreren en haatzaaien, daar wordt de wereld beter van!?

 12. Toine Goossens

  Iedereen met een beetje gezond verstand is om 12:00 op de Mariaplaats om het gesprek met Pegida aan te gaan. Een op een tegenspraak is een opmaat naar meer vertrouwen in de samenleving.

  Utrecht zijn we samen.

 13. Wer

  Waarschijnlijk wordt het weer 3 man die 2 paspoppen meesjouwen, lachwekkende situatie dus, ik roep iedereen op om ze langs de route keihard uit te lachen haha!

 14. Utrechter in LeidscheRijn.

  @Toine Goossens 4/3/2017 – 11:01;
  Goh de enige met een gezonde reactie, zoals altijd.

 15. Wessel

  @ Utrechter in Leidsche Rijn, dus u zie ik volgende week zondag op het stadhuisplein?

  Het is dan culturele Zondag met als thema Uitgesproken Utrecht. Ikzelf ga daar 24minuten gesprekken aan met ieder die dat wil. Ik zou u graag zien en spreken. Ik heb ooit met geluk eens met wat demonstranten van een anti azc bijeenkomst mogen praten, maar pegida (in tegenstelling tot wat zij veelal beweren) stond tot op heden nou niet echt te springen toen ik de conversatie aan wilde gaan. Roepen dat je wil praten is wat anders dan daadwerkelijk praten. Meer dan welkom dus

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).