Politie arresteert bestuurder driewieler na achtervolging door Utrecht Politie arresteert bestuurder driewieler na achtervolging door Utrecht

Politie arresteert bestuurder driewieler na achtervolging door Utrecht

Politie arresteert bestuurder driewieler na achtervolging door Utrecht
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Noord
Na een achtervolging door de Utrechtse wijken Zuilen en Ondiep heeft de politie afgelopen nacht de bestuurder van een driewielig motorvoertuig opgepakt.

Na een achtervolging door de Utrechtse wijken Zuilen en Ondiep heeft de politie afgelopen nacht de bestuurder van een driewielig motorvoertuig opgepakt.

De achtervolging vond plaats in de Geuzenwijk en Fruitbuurt. De bestuurder viel op door zijn rijgedrag. Toen de politie hem aan de kant wilde zetten ging hij ervandoor.

Uiteindelijk lukte het om de bestuurder klem te rijden. Na een controle bleek de wegpiraat niet in het bezit van het juiste rijbewijs. De bestuurder is aangehouden. Het rijbewijs en het motorvoertuig zijn in beslaggenomen.

De politie zegt dat een B-rijbewijs voldoende is om op een driewielig motorvoertuig te rijden, mits deze voor 09-01-2013 is behaald.

7 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  ” De bestuurder viel op door zijn rijgedrag.”

  Hier in Utrecht heb ik nog nooit een quad of trike gezien die normaal rijgedrag vertoonde. En dan hebben we het nog niet eens over het geluid dat die dingen produceren. Wat overigens illegaal is, omdat ze met zo’n sportuitlaat niet meer aan de typegoedkeuring voldoen.
  Wat dat aangaat kunnen ze er minstens drie keer per week een aan de kant zetten, dus laten we hopen dat er meer volgen.

 2. Marianne Donker

  In mijn jeugd was een driewieler iets voor kleuters. Er is niet veel veranderd?

 3. Thijs

  Lol zag een driejarige voor me

 4. Iefke

  Gedichtje:

  Ik had een Trike
  ze noemde het steeds een driewieler
  nu heb ik niet meer die BIke
  en is mijn verkeersoverlast subtieler

 5. Tobias

  Dank je Iefke, erg leuk!

 6. Dominique

  @iefke:nice one

 7. Robert

  # lombokker.
  Daar slaat u de spijker voledig op zn kop.
  Ook ik vraag me regelmatig af al dat tuig met opgevoerde autos trikes en quats. Waarom worden deze niet van de weg gehaald en aan een onderzoekje onderheven.
  En waarim wel 2 keer per jaar een fuikje voir scooters .oom ik heb me schuldig gemaakr aan het rijden met een scooter die te hard ging en dus in de( Wok) status belande . Maar liefst 18 weken was ik mn voertuig kwijt omdat het bij de Rdw een zooitje is om je scooter op een normale mannier aan te kunnen bieden.
  Wat ik zeggen wil, deze bovengenoemde vervoersmiddelen hebben niet de goedkeuring van het Rdw maar worden kennerlijk gedoogt .dit tuig in snelle autos veroorzaakt meer allende dan een hardwerkende hovenier die sochtens door weer en wind snel op zn werk wil zijn . HOE ZIT DAT !!! dit is niet te begrijpen voor de normaal hard werkende model burger. Is er iemand van het Rdw of politie die hier op wil reageren . Dank alvast!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).