Politie opnieuw druk met overlastgevende groep op Stationsplein in Utrecht Politie opnieuw druk met overlastgevende groep op Stationsplein in Utrecht

Politie opnieuw druk met overlastgevende groep op Stationsplein in Utrecht

Politie opnieuw druk met overlastgevende groep op Stationsplein in Utrecht
Foto: Instagram Politie Utrecht Centrum
De Utrechtse politie heeft op zondagavond de handen vol gehad aan een groep mannen die voor overlast zorgde op het Stationsplein. Eén man werd na meerdere waarschuwingen aangehouden.

De Utrechtse politie heeft op zondagavond de handen vol gehad aan een groep mannen die voor overlast zorgde op het Stationsplein. Eén man werd na meerdere waarschuwingen aangehouden.

De groep mannen zou onder het Bollendak aan het drinken, schreeuwen en vechten zijn. Na verschillende meldingen van overlast, gingen agenten op de groep af. “Ter plaatste troffen wij een grote bende aan van afval, lege bierblikjes en kapotte flessen drank”, meldt de politie.

De politie moest de groep meerdere malen waarschuwen om zich te gedragen en om het Stationsplein te verlaten. Voor één man was dat niet genoeg. Hij bleef volgens de politie ‘hinderlijk aanwezig’ en is daarom aangehouden.

In de avond van 9 november heeft de politie ook zes dronken mannen opgepakt bij het Bollendak. De zes waren vervelend en vielen mensen lastig. De mannen zouden ook met elkaar op de vuist zijn gegaan.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Alex

  Niets veranderd sinds het oude Hoog Catherijne dus

 2. Wim

  Waarom niet de groep opgepakt en buiten Utrecht in een weiland gezet.

 3. Speak Up

  Zoals voorspel: het logisch gevolg van het gebrek aan een goed ontwerp bij HC2, waarbij alle ontwerpfouten van HC1 herhaald en overtroffen zijn 3n de wens van de burger bevolking volledig genegeerd is.

  Krijg je als de mens (en menselijke maat) het verliezen van marktdenken en vuile achterkamertjespolitiek.

  Er is genoeg voor gewaarschuwd. Utrecht krijgt ergens wat het verdiend.

  Succes de komende 20 jaar bij een jaarlijks verder verpauperend Hoog Catherijne.

 4. Massegast

  Wat zijn dat voor mensen? Zou Kaag zeggen.

 5. Esther

  Hoe gingen we van een stel rellende baliekluivers naar ontwerpfouten van het stationsgebied/HC? Ik snap heus dat ‘setting is everything’, maar ik vind het wat vergezocht dat het ontwerp dit soort gedrag in de hand werkt. Bovendien ligt het er al een jaar of twee en zijn er nu in korte tijd een paar lui die het nieuws halen. Of heb ik niet opgelet en zijn die rellen er al sinds het begin van de oplevering?

  Ik ben meer voor de suggestie van Wim. 🙂

 6. Michiel

  Heeft inderdaad weinig met het ontwerp te maken maar simpelweg met een gebrek aan toezicht. De laatste tijd ook steeds vaker pislucht in de trappenhuizen naar de fietsenstalling. Het is een verlichte verblijfsplek die 24 uur open is en waar je alcohol kunt kopen, maar vrijwel nul toezicht. Je moet daar gewoon permanent en paar man laten patrouilleren, ook ‘savonds en ‘snachts en niet altijd maar wachten totdat het een keer uit de hand loopt.

 7. Koel Hoofd

  Ach, de oude HC tijden herleven weer, met een nieuwe generatie….

 8. Speak Up

  @ Michiel

  ALLES heeft met het ontwerp te maken.

  Ontwerpers die zich niet verdiept hebben in de afgelopen 45 jaar stationsgebied.

  Beton, met hoekjes en gaten en donkere gangen op de best bereikbare en drukst bereisde OV-plek van het land, van de Benelux zelf.

  Het stikt hier van de zwervers, slachtoffers van mensenhandel, junks, criminelen, dealers etc.. Dat hadden de ontwerpers kunnen en moeten weten en daar had men rekening mee kunnen houden. Het oude HC is er soort van aan ten onder gegaan.

 9. Alain

  Het oude HC, wat ik me herinner: het was een nare sfeer, met veel verslaafden en daklozen, en de lucht was op sommige plekken erg, maar maar aangesproken worden of je een guldentje kon missen, wa zo’n beetje het “ergste” dat me persoonlijk is overkomen. Zeker overdag.

  En dat drama speelde vooral in de krochten en de randjes. Stationdwarsstraat, onder de trap Jaarbeursplein/parkeergarage, het trappenhuis naar de Catharijne-bioscoop.

  We hebben het hier over een stel dronken torren op het midden van het plein met het bollendak. Niet bepaald een uithoekje.

  De problematiek van de eerste decennia van de 21e eeuw is duidelijk anders (en eerlijk gezegd van een andere orde) dan die van de laatste van de 20e.

 10. Esrin W.

  Is het ook iemand opgevallen dat veel meer mensen op straat gestresst zijn gaan roken of ben ik weer eens de enige.

 11. Erwin

  @esrin: denk dat je de enige bent.
  Wat was je trouwens vroeg op vanochtend!

 12. Bernhard

  @Alain: Goede observatie. Dit tuig houdt zich in plain sight op en geeft nergens wat om. Junks trokken zich nog terug in de donkerste gaten van HC en beperkten (meestal) de interactie met het winkelend publiek tot gebedel.

 13. Ronald A.J. van den Berg

  Qua ontwerp zijn een apart station en een apart winkelcentrum wel een goed idee, alleen alle overlast concentreert zich dan in de openbare ruimte er tussen. Die openbare ruimte moet hetzelfde level van rond de klok toezicht hebben als station en HC om niet het afvalputje te worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).