Politie zoekt getuigen van mogelijk ‘homogeweld’ in Kanaleneiland | De Utrechtse Internet Courant Politie zoekt getuigen van mogelijk ‘homogeweld’ in Kanaleneiland | De Utrechtse Internet Courant

Politie zoekt getuigen van mogelijk ‘homogeweld’ in Kanaleneiland

Politie zoekt getuigen van mogelijk ‘homogeweld’ in Kanaleneiland
De politie zoekt getuigen van een mishandeling in Kanaleneiland. Een 28-jarige man is daar op zondagmiddag door meerdere jongens geslagen en geschopt. Het slachtoffer liet zelf op Facebook weten dat het zou gaan om anti-homogeweld. Er werd zowel in het Nederlands als in het Marokkaans ‘homo’ naar hem geroepen terwijl hij geslagen werd.

De politie zoekt getuigen van een mishandeling in Kanaleneiland. Een 28-jarige man is daar op zondagmiddag door meerdere jongens geslagen en geschopt. Het slachtoffer liet zelf op Facebook weten dat het zou gaan om anti-homogeweld. Er werd zowel in het Nederlands als in het Marokkaans ‘homo’ naar hem geroepen terwijl hij geslagen werd.

Rond 16.15 uur liep de man over de Marco Pololaan, toen hij werd nageroepen door een groep van drie jongens. Volgens het slachtoffer riepen de verdachten ‘homo’ naar hem in het Nederlands en in het Marokkaans.

De man ontweek de jongens in eerste instantie, maar even later werd hij toch omringd door de groep. Hij werd geslagen en viel op de grond, waarna hij werd geschopt door de drie. Hierna vluchtten zij weg in de richting van de Bartolomeo Diazlaan. De man raakte onder andere gewond aan zijn gezicht, benen en armen.

Het slachtoffer schreef op Facebook uitgebreid over het incident en publiceerde ook een kopie van het proces-verbaal. Toen er honderden reacties op het bericht kwamen en verschillende media over het incident begonnen te publiceren verwijderde hij het verhaal.

De politie heeft nu zelf ook een bericht over de mishandeling geplaatst en roept getuigen op zich te melden. De verdachten zouden drie licht getinte jongens zijn in de leeftijd van 16 tot 18.

13 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Ja maar, volgens de Regenboog Monitor 2018 van het COC Midden-Nederland, scoort de gemeente Utrecht toch een voldoende? Dan kan dit toch helemaal niet?

  Misschien moeten we in Kanaleneilend ook maar een paar regenboog zebrapaden aanleggen. Of daar volgend jaar de CanalPride (what’s in a name) houden.

  In ieder geval is er nog wel enig ‘zendingswerk’ te doen op het gebied van verdraagzaamheid en respect. Stof tot nadenken voor onze gemeenteraadsleden.

 2. Berend

  Hopelijk worden de daders snel gepakt.

 3. wim

  Misschien waren ze zelf wel chocolade ridders.

 4. w

  drie keer lichtgetint? dat kan dus iedereen zijn na deze zonnige zomer…

 5. Joep

  Raar verhaal: het Marrokkaans bestaat niet, dat heet Arabisch bij mijn weten, ook raar dat hij die taal zo goed spreekt, maar het verschil niet kent, ook raar dat hij het verhaal weer verwijderde. Raar. Alleen maar koren op de molen van extreem rechtse tokkies, ondanks dat het verhaal waar kan zijn. En hoe zie je trouwens aan 1 iemand van een afstand of hij Homo is?

  Dan is het aan de getuigen. Hoop dat iemand iets gezien heeft. Zal toch wel op dat tijdstip op die plek.

 6. [email protected]

  Tja Utrecht 2018, als homo ben je niet meer je leven zeker op straat door kansenparels, hoelang zijn wij nog tolerant tegen intolerantie.
  Niet alleen de dader straffen maar ook de gezinsleden uit hun sociale huurwoning zetten, dit is nog het enigste antwoordt op intolerantie, omdat andere straffen niet helpen blijkbaar.
  Dit is een schandvlek voor de stad Utrecht en haar bestuurders.

 7. @Feynman

  Misschien waren de daders zelf homo, vaak zie je dat in de ontkenningsfase dit soort uitingen plaats vinden, terwijl men zelf homoseksuele gevoelens heeft.

 8. stefan

  Niet alleen Kanaleneiland. Ook in Leidsche Rijn regelmatig problemen., vooral met niet van oorsprong Nederlandse jeugd. Uitschelden, treiteren, belletje trekken, enz. Zelf door hele kleine kinderen. Na aangifte doen gaat maatschappelijk werk 1 keer de wijk in, maar staat machteloos. Ouders doen alsof ze het niet snappen.

 9. [email protected]

  Er zijn genoeg mogelijkheden om op te treden tegen crimineel gedrag van jongeren,https://www.tomlow-advocaten.nl/woningcorporaties/nieuwe-mogelijkheden-aanpak-woonoverlast/

 10. G. de Vries

  @ Joep
  Citaat: En hoe zie je trouwens aan 1 iemand van een afstand of hij Homo is?
  Het is de buurt-tamtam ( de roddel- en achterklap) die meestal haar werk doet. In een wijk als deze zijn jongeren met elkaar opgegroeid, men kent elkaar en is het woord homo een scheldwoord. Mocht iemand werkelijk homo zijn dan is-ie ‘de kop van Jut’ en vogelvrij. Zo kan heet voorkomen dat kleine kinderen die naar school lopen ‘homo’ schreeuwen naar een huis waar mogelijk een homosexueel woont. Ja, zelfs een alleenstaande man waar vrienden over de vloer komen is al verdacht. In al die jaren dat ik op K’ eiland woon is er weinig veranderd.

 11. Jeroen

  Het slachtoffer is zelf van Marokkaanse komaf (overigens ook geen lieverdje). Verder helemaal eens met Joep.

 12. Yoshua

  @joep.
  De Nederlandse Marokkanen spreken Tamazight ook wel Berbers genoemd.
  Weinigen spreken vloeiend Arabisch.
  Deze Said is opgegroeid op Kanaleneiland en daarom weten ze dat het een homo is.
  In Marokko waar ik negen keer ben geweest heb je niet wat wij homo noemen.
  Daar noemen ze het vrienden en is het volledig geaccepteerd dat vrienden hand in hand over straat lopen, elkaar over het gezicht strijken op een terras.
  Misschien is de oplossing om hier ook maar het woord vrienden te gebruiken in plaats van homo om homogeweld te stoppen.

 13. Sander

  Hoezo is hij geen lieverdje, ik ken hem persoonlijk en niks mis met hem. Overigens voor Joep nooit praten als je niks weet ☺

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).