Politieke vragen over chaotische en onveilige situatie bij bushalte Uithof | De Utrechtse Internet Courant Politieke vragen over chaotische en onveilige situatie bij bushalte Uithof | De Utrechtse Internet Courant

Politieke vragen over chaotische en onveilige situatie bij bushalte Uithof

Politieke vragen over chaotische en onveilige situatie bij bushalte Uithof
Bron: Reactie DUIC Facebook
De politieke partij Student & Starter gaat vragen stellen aan het college over de chaotische toestanden bij de bushalte op de Uithof. DUIC publiceerde gisteren beelden van een enorme rij bij de halte op de Heidelberglaan. 

De politieke partij Student & Starter gaat vragen stellen aan het college over de chaotische toestanden bij de bushalte op de Uithof. DUIC publiceerde gisteren beelden van een enorme rij bij de halte op de Heidelberglaan. 

De beelden van de menigte bij de tijdelijke bushalte werden massaal bekeken. Onder het bericht van DUIC op Facebook werd duizenden keren gereageerd. De foto’s toonden hoe een grote groep studenten aan het wachten was op de bus richting station Utrecht Centraal. Door de verbouwingen op de Uithof aan de nieuwe tramlijn is er beperkte ruimte en is de bushalte tijdelijk gewijzigd.

Deze omstandigheden zijn voor Student & Starter aanleiding om opheldering te vragen bij het college. Raadslid Reinhild Freytag noemt de situatie onveilig en vindt dat ook tijdens de verbouwing de studenten veilig van het openbaar vervoer gebruik moeten kunnen maken. Ze vraagt het college dan ook om maatregelen te nemen om de situatie op te lossen.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
  1. JdV

    Ziet er best wel veilig uit. Keurig met hekken afgezet. Dat studenten zich niet veilig gedragen in het verkeer is al langer bekend. Daar moet de gemeente niets aan doen maar de student zelf. Of moeten we op de zaterdagmarkt in de stad ook de veiligheid gaan regelen omdat daar heel veel mensen tegelijk lopen en stilstaan?
    Begin bij je zelf, Student en Starter. In plaats van meteen weer gepamperd te moeten worden door de overheid. En anders is er een heel eenvoudige maatregel, namelijk de halte sluiten en de studenten per fiets of te voet laten reizen. Goedkoop en effectief, wat wil je nog meer.

  2. Piet

    @JdV het is niet veilig kom er dagelijks meermaals langs en het is echt levensgevaarlijk en dat ligt niet alleen aan het gedrag van studenten, medewerkers of buschauffeurs hier moet nodig iets aan gebeuren.

  3. Stephanie

    Wanneer de overheid het laat afweten zou de burger weer zelfstandig kunnen worden, creatieve oplossingen bedenken en verantwoordelijkheid nemen voor eigen handelen… zeker een kans voor studenten zou ik zeggen….

  4. G.H.

    @JdV: “Dat studenten zich niet veilig gedragen in het verkeer”
    Eh… die studenten staan te wachten om in een bus (bestuurd door een buschauffeur) te stappen. Wat is de relevantie van uw opmerking over hun gedrag in het verkeer?

  5. TF

    @JdV,
    Met alle respect, maar bent u er zelf geweest? De bushalte ziet er tussen 1 uur en 5 uur ‘s middags constant zo uit. Elke dag. Het is onmogelijk om een ons niet “onveilig” te gedragen als de enige ruimte die daar voor is gemaakt door de gemeente een stukje stoep zo beperkt als deze is. Fietsers kunnen er niet langs omdat de bushalte uitpuilt. Zelfs met de frequentie waarmee er harmonica-bussen van de Uithof naar de binnenstad gaan is de aanvoer van studenten niet bij te houden. Dat is niet iets waar wij iets aan kunnen doen.

    Ik ben het volledig eens met dat er moet worden ingegrepen. Enkele dagen deze situatie hebben is te doen. Het is nu echter al een goede maand zo, en dat is ronduit onacceptabel. Ik hoop dat de gemeente hier snel iets aan doet.

  6. Chantal

    @TF: en wat doe je zelf ipv wachten tot een ander(uc de gemeente) wat doet?
    Pak je bijv een fiets? Reis je skatend tussen Uithof en station (deed men geregeld in mijn tijd).

  7. VincentZ

    @JvV, Sorry hoor maar de vergelijking met het Vredenburg gaat volledig mank. Je vergelijkt een voetgangersgebied met een verkeersgebied. We weten allemaal hoe dodelijk een voertuig kan zijn, een voetganger daarentegen kan weinig letsel toebrengen (een agressieveling daargelaten). Het is niet wenselijk onveilige verkeerssituatie’s door de burger zelf te laten oplossen. Creatieve homogeniteit of een gezamenlijke oplossing kom t echt niet voor in deze individuele maatschappij. Het is ook de taak en verantwoordelijkheid van de overheid het verkeer veilig in te richten. Aan de burger weer de taak regels in acht te nemen en elkaar niet te hinderen.
    Ironisch de opmerking: Ga fietsen. Vooral door iemand die te pas en te onpas ageert tegen fietsers.

  8. Marco Knol

    Een tijdelijke loopbrug over trambaan in aanbouw + weg zou toch geen probleem hoeven zijn? Dan kun je in ieder geval verkeersstromen scheiden. Zij die willen oversteken en zij die op de bus wachten lopen c.q. staan elkaar dan niet meer in de weg en daar wordt het totale beeld denk ik wel een stuk rustiger van.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).