Enorme drukte bij bushalte op de Uithof - De Utrechtse Internet Courant Enorme drukte bij bushalte op de Uithof - De Utrechtse Internet Courant

Enorme drukte bij bushalte op de Uithof

Enorme drukte bij bushalte op de Uithof
Het is algemeen bekend dat de bussen van Utrecht Centraal naar de Uithof, en andersom, vaak overvol zijn. Nu gaan er echter foto’s op sociale media rond van een enorme drukte bij de halte. Op de Uithof stond gisteren een grote menigte die de bus probeerde in te komen.

Het is algemeen bekend dat de bussen van Utrecht Centraal naar de Uithof, en andersom, vaak overvol zijn. Nu gaan er echter foto’s op sociale media rond van een enorme drukte bij de halte. Op de Uithof stond gisteren een grote menigte die de bus probeerde in te komen.

Titus, student sociale geografie en planologie, laat weten dat hij het nog nooit zo druk heeft gezien als gisteren. “Het was rond 15.00 uur en er stond een enorme rij. Het is natuurlijk aan het begin van het studiejaar en waarschijnlijk hebben nog niet alle studenten een kamer in Utrecht of een fiets. Daardoor wordt er heel veel gebruik gemaakt van de bus.”

Wat volgens de student waarschijnlijk ook meespeelt is de positie van de halte. “Deze bushalte op de Heidelberglaan is tijdelijk, want er wordt flink verbouwd op de Uithof. Op de plek waar de bus stopt is ook de oversteekplaats en dit zorgt voor nog meer drukte.”

Op de Uithof wordt gewerkt aan de Uithoflijn. De tram moet in 2018 rijden. Dit soort taferelen moeten dan verleden tijd zijn.

UPDATE: er komen politieke vragen over de ‘onveilige en chaotische’ situatie.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Peter

  Niet alleen de bushaltes zijn extra druk, die fietspaden zijn ook overvol.

 2. herman

  Het regende een beetje en dan wordt de toekomstige elite nat en dat kan natuurlijk niet…..

 3. Cornelis

  @herman: meer dan de helft van de studenten (36000 van de 67500) aan Utrechtse instellingen woont niet in Utrecht. Een groot deel daarvan reist via het OV naar Utrecht en pakt logischerwijs dus de bus naar de Uithof.

  Als al die mensen een fiets zouden hebben in Utrecht krijgen we waarschijnlijk weer gemekker over de hoeveelheid fietsen…

 4. Thomas

  @herman Beste gefrustreerde man, ik snap niet waar u het idee vandaan haalt dat deze studenten de toekomstige elite zullen vormen. Ten eerste garandeert een universitaire studie geen elite baan of een elite salaris. Daarnaast is een groot deel van de studenten bezig met een HBO, geen WO. Misschien bent u simpelweg geïrriteerd omdat u spijt heeft van de keuzes die u heeft gemaakt toen u zelf nog in het onderwijs zat.

  Groetssj

 5. cas

  @ cornelis, dus de conclusie is dat er teveel studenten zijn. Studentenstop lijkt mij dan het juiste idee

 6. Niels Bokhove

  Je kunt “logischerwijs” ook een 2de-hands fiets kopen en die bij het centraal stallen, of een vouwfiets aanschaffen en die in de trein meenemen. Duizenden forensen doen dat al jaren.
  Misschien zijn die studenten wel wat lui……
  Maar inderdaad, de fietsroute centrum-Uithof is zeer druk (files Nachtegaalstr.!). Maar wordt er gebruikgemaakt van de alternatieve route via de Herenstraat, die de gemeente ooit heeft uitgezet? Ik vrees van niet.

 7. sjaak

  @Cornelis: “logischerwijs” ?!?!?
  Omdat studenten tegenwoordig thuis wonen, de trein vanuit en naar papa en mama nemen, nemen ze “logischerwijs” de bus naar de Uithof? Zet een fiets neer bij het station!

 8. Tedje

  @Sjaak
  Je gaat toch geen fiets nemen als je een OV-kaart hebt, pauper!

 9. Karel

  Interessant voor degene die de keuze hebben gemaakt om de Uithof als bestevplek voor een universiteit en hogeschool te bestempelen!
  Ideaal knooppunt voor het OV, voor de fiets en de trein, en ideaal om verkeersstromen te bestuderen in real time.
  Neem dan de Watergraafsmeer, met een eigen NS station!

 10. R.V t.

  Vroeger ja vroeger toen de lucht no schoon en de sex nog vies was. Ik begon te stu aan de uithof en meestal met de fiets erheen .Oké toen waren er waarschijnlijk minder studenten in 1972 waren dan nu en kon je zonder in de file te staan met je fiets vrij door het Wilhelmina park rijdenmaar wel met de fiets. De enige keer dat je met de bus ging dan was het of glad of onzettend nat Maar goed het blijft natuurlijk een slechte zaak dat de gemeente wel probeert om studenten naar Utrecht te halen maar dan niet zorgt voor die dingen die de studenten nodig hebben te weren woningen fietspaden openbaar vervoer en ruimte voor groei. Ergens binnen de gemeente moeten toch mensen zijn die dit voorzien hebben of hebben die mensen ook niks te melden of alleen maar aan hun chef .

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).