Pro-Palestijnse demonstranten komen opnieuw samen bij Universiteitsbibliotheek in Utrecht Pro-Palestijnse demonstranten komen opnieuw samen bij Universiteitsbibliotheek in Utrecht

Pro-Palestijnse demonstranten komen opnieuw samen bij Universiteitsbibliotheek in Utrecht

Pro-Palestijnse demonstranten komen opnieuw samen bij Universiteitsbibliotheek in Utrecht
Een groep Pro-Palestijnse betogers heeft donderdagmiddag opnieuw op en rond de binnenplaats van de Universiteitsbibliotheek aan de Drift gedemonstreerd. De Universiteit Utrecht sloot de toegangspoort af en de politie was aanwezig. 

Een groep Pro-Palestijnse betogers heeft donderdagmiddag opnieuw op en rond de binnenplaats van de Universiteitsbibliotheek aan de Drift gedemonstreerd. De Universiteit Utrecht sloot de toegangspoort af en de politie was aanwezig. 

Pro-Palestijnse demonstranten kwamen donderdagmiddag opnieuw samen om de Universiteit Utrecht op te roepen alle banden met Israël te verbreken. De activisten kondigden eerder aan een ‘educatief’ programma te willen verzorgen, met onder meer lezingen en workshops. Maar dat werd al gauw afgekapt door de universiteit. 

Volgens Universiteit Utrecht hadden de demonstranten tenten bij zich, waarop het bestuur besloot de toegangspoort tot het binnenterrein af te sluiten. Vervolgens verzamelden tientallen betogers buiten het hek in de Wittevrouwenstraat.

 

 

 

15 Reacties

Reageren
 1. Nico

  Horen deze studenten (Mits het studenten zijn) niet gewoon te studeren?
  Of in een collegezaal iets op te steken? Op andere scholen waar je leert i.p.v. studeert wordt je op gegeven moment vanschool gestuurt als je niet op komt dagen of rottigheid uithaald en dat zouden ze met de protesterende studenten ook moeten doen. We weten nu wel wat jullie willen alleen iets verderop in Israel trekt men zich er niets van aan. Universiteitsbibliotheek fijn de hekken en deuren gesloten houden want deze zich studenten noemende mensen met gezichtsbedekking komen niet voor de boeken.

 2. markie

  Ik heb laatst ontslag genomen omdat mijn werkgever pensioen belegt bij een fonds dat zeer waarschijnlijk investeert in Israëlische bedrijven, of erger nog: in grondstoffen voor wapens. Daarnaast heb ik ook mijn bankrekening opgezegd (zelfde reden) en al het geld dat ik van de overheid krijg wil ik ook niet meer, want daar zou wel eens btw inkomsten bij kunnen zitten, verkregen door verkoop van Israëlische producten of geld verkregen via bijvoorbeeld export. Doen jullie dit ook lieve “studenten”, anders is je claim vrij hypocriet, met je geblaat over “banden”. Ik zal dit ook in het Engels even herhalen doen, jullie voertaal.

 3. WvR

  @Nico 30/5/2024 – 14:41
  Lekker laten demonstreren.
  Zolang ze niemand lastig vallen, hinderen, of de boel slopen: Prima.

  Het zijn volwassen, de consequenties zijn voor hun zelf.
  Ze zijn allemaal nog in de leeftijd waar ze naar het hart kunnen leven, voordat de hersenen het (zouden moeten) overnemen.

  Netto effect van de acties:
  Nul, meest waarschijnlijk. Anders dan dat ze wat nieuwe vage kennissen waar je een pot bier mee kunt drinken hebben leren kennen.

  En daar hebben ze dan 10-15 jaar later plezier van:
  Vrienden en kennissen waarmee je lekker kan mijmeren hoe goed je toen was, en hoe de nieuwe generatie geen knip voor de neus waard is: Verwende misbaksels, allemaal.

 4. ingewikkelde tijden

  He gezellig weer zeg; tentje opslaan, spandoekje optuigen, sjawl-tje om het hoofd en gaan maar weer.
  het was net even lekker een weekje wat rustiger, het zal een tentamenweek zijn geweest…
  Jammer voor al die studenten die nu gewoon willen studeren in de UB en verder niets van doen willen hebben met dit soort lui.

  Nu ja, de voorzitter van het CvB mag wellicht vanavond weer komen opdraven om zo’n geblindeerde twintiger weer rustig te woord te staan. Ook zo’n akelige uitwas van generatie Z.
  Jammer allemaal dit is.

 5. arbeider

  De burgemeester gaat praten met de onruststokers? Linkse partijen klagen over her zgn geweld tegen deze ” studenten ” die al weken weigeren te vertrekken en daardoor een hoge druk op de politiecapaciteit leggen.

  Dat is Utrecht anno 2024….moord en brand schreeuwen bij de rellen rond Galgenwaard. Maar bij rellen bij de universiteit alles met de liefde bedekken!

  Dit is mijn College en stad niet meer!

 6. Rob

  @Mark,
  Bewondering voor uw principes. Neem aan dat u ook al uw banden met China, de Amerika’s, Rusland, EU, meeste Afrikaanse, Aziatische landen en Oceanië heeft verbroken, aangezien iedereen in mindere of meerdere mate boter op zijn hoofd heeft. Mocht u mij een goede werkgever en dito bank uit de Noord, Zuid Pool of Groenland kunnen aanraden dan hoor ik het graag.
  Principieel ben je of niet…

 7. Leon

  Goede actie. Hopelijk gaat de universiteit mee in de eisen.

 8. Justin

  Jeetje wat is die Mark slim zeg. Bedankt Mark!

 9. Leon

  Uitstekende actie van de demonstranten.

 10. Utrechtvoorutrecht

  @arbeider Wellicht dat er eerder overlegd wordt als er geen fietsen gegooid worden?

 11. arbeider

  # Utrecht voor Utrecht

  Ahhh….en wekenlang de universiteit en ME/politie aanvqllen word beloond met een gesprek?

  Daarom….de verhoudingen zijn totaal scheef ( lees extreemlinks) gegroeid

 12. Oranje mannetje

  En weer zie ik van die gasten met mondkapjes en sjaaltjes voor het gezicht.
  Waarom toch ,,,iets te verbergen of ben je van plan te gaan rellen. ga studeren doe iets nuttigst.😡

 13. ingewikkelde tijden

  Ik heb de oude Grieken er even op nageslagen, maar een discussie of gesprek is pas van waarde als beide partijen naar elkaar kunnen en willen luisteren, en juist daar wringt nu de schoen, want onze jeugd zit dermate vol met idealen en hormonen dat luisteren door samen met elkaar aan tafel te gaan zitten er niet in blijkt te zitten.
  En dat heeft verder helemaal niets van doen met 7.10.2023 en de reactie van Israel daarop of met het klimaat, want klimaat en de regio in het Midden Oosten is al sinds vele jaren compleet ruk zeg maar.
  Het zou daarom mooi zijn als er een studentenprotest ontstaat met lieden die wel bereid zijn om aan te schuiven, liefst zonder lappen en zonnebrillen en al helemaal geen brandblussers en fietsen om mee te gooien.

  Ik vrees dat het bij een wens zal blijven.

 14. 'n utrechter

  Praten deze “studenten ” met hun acties de aanval en ontvoering van Israëlische burgers goed, of zijn ze die vergeten?

 15. Pee

  Oppakken en vervolgen , klaar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).