Ramkraak op juwelier in centrum van Utrecht Ramkraak op juwelier in centrum van Utrecht

Ramkraak op juwelier in centrum van Utrecht

Ramkraak op juwelier in centrum van Utrecht
Foto's: Robert Oosterbroek
Er is een ramkraak gepleegd op een juwelier op de Steenweg in Utrecht. De auto heeft de gevel van juwelier Schaap en Citroen geramd.

Er is een ramkraak gepleegd op een juwelier op de Steenweg in Utrecht. De auto heeft de gevel van juwelier Schaap en Citroen geramd.

De ramkraak gebeurde rond 03.30 uur. Een zilveren BMW reed in op het beveiligingshek van de winkel in het centrum van Utrecht. Het is nog onduidelijk of de daders ook de winkel binnen zijn geweest. Na de ramkraak vluchtten ze in een Audi.

Op maandagochtend om 08.30 uur deed de politie nog onderzoek ter plaatse, de auto staat ook nog half in de pui van het gebouw.

26 Reacties

Reageren
 1. Marcel

  Hoog tijd om auto’s te verbieden.

 2. Bob

  Nog niet bekend of ze binnen zijn geweest? Moet toch niet moeilijk zijn dat te constateren. Maar bijkomende vraag: Hoe effectief bleken die paaltjes en dat scherm te zijn? Een verplichting namens de verzekering, naar ik begrijp …
  Hoop dat er nog vervolg-nieuws zal komen.

 3. GeenSti[email protected]😉

  Ik begrijp überhaupt niet dat deze kansenparels zo ver kunnen komen, er staan dikke liftpalen op de toegang vd binnenstad.
  Blijkbaar heeft er iemand zitten te slapen….. bij de camera toezicht.

 4. Massegast

  Ze hebben/hadden al een BMW, maar de Rolex ontbrak nog. Kom ik aan, geen BMW, zelfs geen auto, geen Rolex, m’n hele leven keurig gewerkt en natuurlijk arm gebleven met een spaarbankboekje. Zij zijn gek, maar ik geloof ik ook.

 5. Dia

  Hoe kom je daar met aan auto?

  Wat een foutschermpje. Niet echt berekend op zijn taak.

  Net zoals de wijkagent die dit persbericht de wereld instuurt. Dat doe je als je wat meer feiten hebt. Zoals of ze in de zaak zijn geweest en of ze iets mee hebben genomen. Lijkt me nogal relevant.

 6. MJPD

  Geez zorgen mensen, het verbod op consumentenvuurwerk gaat al deze problemen oplossen.

 7. Denzel

  Zonde van die waggie. Die waggie is prakkou Mattie.

 8. wollie

  spijtig voor geit en limoen, en de mensen die het weer mogen opruimen…

  bij sommige juweliers zie je stalen paaltjes vóór het pand staan, zou dat hier niet kunnen?

 9. pieter

  Dit mag toch niet zomaar? Bij het zien van dat hek voor de pui , had men toch kunnen weten dat zo’n actie bij de wet verboden zou kunnen zijn? Het zou mij niets verbazen als dit juridische gevolgen krijgt.

 10. BW

  @Pieter
  Ik twijfel. Zo’n hek voor de pui kan ook dienen om de warmte binnen te houden (of de kou buiten), het zijn immers wel de koude wintermaanden. Ik ben geen jurist, maar ik denk dat ze hier wel mee weg komen.

 11. Piet

  Te gek voor woorden.
  Met stomheid beslagen.
  Hoe komt een auto Daar??!!

 12. Snurkers

  Bijzonder: dus cameratoezicht, handhaving en politie waren kennelijk off duty. Anders is het niet te verklaren waarom die gasten op zo’n ontoegankelijke plek met twee auto’s hun gang konden gaan.

 13. Kadoendra

  @Piet

  Ik denk dat het komt omdat hij wielen heeft………..

 14. Kadoendra

  @Wollie

  Geit & Limoen, leuke taal grap!

 15. JdV

  @Snurkers: Hoezo twee auto’s? Echte criminelen in Utrecht vluchten tegenwoordig toch echt gewoon op de fiets.

 16. Scherpschutter

  Heeft van Zanen de zaak al gesloten of…? Hoog tijd om juwelieren te verbieden. Dit kan zo niet langer.

 17. Bernhard

  @Massegast: U schetst treffend het probleem. Misdaad loont nog veel te vaak in dit land. En de werkende Nederlander maar de broek ophouden voor al het werkschuwe gajes.

 18. Trappelaar

  Hee dat is apart. De paaltjes die het voetgangersgebied afsluiten staan buiten de gangbare winkeltijden vaak open voor bevoorrading, maar Schaap Citroen heeft 3 paaltjes voor de deur die dit soort aanvallen juist moeten voorkomen. Keertje vergeten omhoog te zetten? Kennelijk wordt dat dus goed in de gaten gehouden…

 19. Ton

  @ Kandoendra ……en geen remmen ?

 20. Koel Hoofd

  Wat een debiele actie weer, met een dure auto een goedkope juwelier willen beroven om dan met een nog duurdere auto te vluchten.
  De wereld wordt echt steeds gekker.

 21. Rethep

  Niet een kwestie van teveel gedronken hebbend de ingang vd parkeergarage niet meer kunnen vinden?

 22. Justin

  Wat heeft “de wereld” hier nou weer mee te maken, “Koel Hoofd”?

 23. wollie

  @trappelaar: hee inderdaad, je kunt de vierkantjes in het trottoir zien zitten. slome duikelaar die ze omlaag heeft gelaten of geen haast heeft gemaakt met reparatie. daar zal de verzekeraar blij mee zijn…

 24. pieter

  @BW
  Een terechte twijfel, me dunkt.
  Nu denk ik ook dat het mogelijk zou zijn dat de geplaagde juwelier de warmte opstookt teneinde zijn waar op een natuurlijke wijze uit te laten zetten zodat deze niet door het traliegeheel heen het, door wellicht ontvreemde bolides, getroffen pand kan verlaten en op de ‘gebroken witte’ markt door het vuige geboefte aangeboden kan worden.
  Hermandad in blauw zal de rakkers dan zeker bij de kraag vatten.
  Schrobbering moge hun deel zijn!

 25. Kadoendra

  @Massegast

  Ik heb het sterke vermoeden dat die BMW gestolen is.
  Dus ze hadden al een gestolen BMW maar nog geen gestolen Rolex.
  Daar de daders hoogstwaarschijnlijk hun daad niet in hun blote togus hebben gedaan kan je ook je gedachten laten uitgaan naar de herkomst van hun kleding……

  Zelf heb ik geen interesse in luxe en blingbling, ik verzamel liever net als Herman Brood, die in de hemel is, mooie momenten.

 26. wollie

  waarom zo’n lelijke duitse bolide? schaap & citroen ram je natuurlijk met een snoek.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).