Saskia van Dockum van Utrechts Archief naar Utrechts Landschap - De Utrechtse Internet Courant Saskia van Dockum van Utrechts Archief naar Utrechts Landschap - De Utrechtse Internet Courant

Saskia van Dockum van Utrechts Archief naar Utrechts Landschap

Saskia van Dockum van Utrechts Archief naar Utrechts Landschap

Drs. Saskia van Dockum verruilt per 1 oktober haar functie als directeur van Het Utrechts Archief voor die van directeur van natuurbeheerder Het Utrechts Landschap. Van Dockum trad in 2005 aan in haar huidige functie. Onder haar leiding transformeerde Het Utrechts Archief tot een vernieuwende speler in het Utrechtse culturele veld.

Van Dockum (1965) studeerde archeologie in Leiden en specialiseerde zich in de provinciale Romeinse archeologie van Nederland. Zij werkte onder meer als provinciaal archeoloog van Utrecht en in diverse functies bij de voormalige Rijksdienst Oudheidkundig Bodemonderzoek (ROB), waaronder die van hoofd Behoud en directeur. In 2005 maakte zij de overstap naar een andere erfgoedsector, die van de archieven. Als directeur van Het Utrechts Archief was ze verantwoordelijk voor het openen van een innovatief, laagdrempelig publiekscentrum in het Utrechtse Museumkwartier. Het Utrechts Archief werd daarmee een (ver)nieuw(d)e speler in het Utrechtse culturele veld. Van Dockum staat erom bekend mensen te enthousiasmeren voor het werk van haar organisatie en medewerkers volop verantwoordelijk te laten zijn voor hun bijdrage aan het totaal van de organisatie.

Bij Het Utrechts Landschap volgt Van Dockum, sinds 2011 al actief als bestuurslid, Marco Glastra op, die naar het Gronings Landschap is vertrokken. Haar functie bij Het Utrechts Archief zal Van Dockum de komende maanden afronden. Tot die tijd blijft Hendrike Geessink tijdelijk rentmeester van het Utrechts Landschap.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).