Sloop woningen Croeselaan stap dichterbij | De Utrechtse Internet Courant Sloop woningen Croeselaan stap dichterbij | De Utrechtse Internet Courant

Sloop woningen Croeselaan stap dichterbij

Sloop woningen Croeselaan stap dichterbij
Enkele bewoners die moeten wijken voor de nieuwbouwplannen. Foto: Bas van Setten
De sloop van de 31 bevochten woningen aan de Croeselaan lijkt een stap dichterbij te zijn gekomen nu ook GroenLinks het plan lijkt te steunen. Dat bleek donderdagavond tijdens een vergadering over dit onderwerp. GroenLinks zou daarvoor in ruil wel nieuwe sociale huurwoningen willen aan de Jan van Foreestraat.

De sloop van de 31 bevochten woningen aan de Croeselaan lijkt een stap dichterbij te zijn gekomen nu ook GroenLinks het plan lijkt te steunen. Dat bleek donderdagavond tijdens een vergadering over dit onderwerp. GroenLinks zou daarvoor in ruil wel nieuwe sociale huurwoningen willen aan de Jan van Foreestraat.

Deze straat ligt naast het hoofdkantoor van de Rabobank en vanaf de woningen is uitzicht op de Croeselaan. De bewoners van de Croeselaan die moeten wijken voor de nieuwbouwplannen zouden voorrang op andere huurders krijgen bij het toewijzen van deze huizen.

Woontoren
Wethouder Victor Everhardt wil een woontoren bouwen waarin elementen zitten van de woningen die tegen de vlakte moeten. De bewoners van die woningen zeiden eerder al dat zij dit als een cynische oplossing zagen om hun huis te behouden. “Dan kunnen we straks vanuit onze nieuwbouwhuizen aan de Jan van Foreestraat uitkijken op een toren waarin een deel van ons oude huis zit verwerkt.”

De bewoners van de Croeselaan proberen hun woning al meerdere jaren voor de sloopkogel te behoeden. Zij worden hier onder andere in gesteund door de Partij van de Arbeid. Eerder deze maand bracht voormalige vicepremier en partijleider Lodewijk Asscher een bezoek aan de bewoners.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
  1. Bert

    Vervelend voor deze mensen, maar voor de nieuw te bouwen wijk is het logisch dat deze muur aan de Croeselaan wordt doorbroken zodat het één geheel vormt met de rest van het stationsgebied. Nu snel de sloopkogel erdoor en de schop in de grond graag.

  2. GeeWee

    welke huisnr’s gaan nu precies plat?

  3. Simon

    Inderdaad, laat eens een tekening of plattegrond zien. Zo hebben we geen idee om welke huizen het gaat, de Croeselaan is immers erg lang.

  4. Bill

    De stad staat niet stil, en dit is al jaren bekend. Tevens krijgen ze prima “terugkeervoorwaarden”.

    Hoop dat de stad investeert in het aantrekken van goede architectenbureaus die het gebied in een pareltje veranderen.

  5. Ramon

    Het gaat om ongeveer 20 portieken links van de Korenbeurs. Waar je dus tegen aanloopt als je vanaf de Moreelsebrug komt.

  6. E westerhoff beekink

    Terugkeervoorwaarden heb ik zo mn bedenken over we weten wel waar dat op uitdraait dure woningen die de bewoners niet kunnen betalen ondanks huursubsidie maar daar hebben ze bijde gemeente maling aan prestige gaat voor zeker met de huidige gemeenteraad al maken zo nog zulke grove fouten zie groen links lot van hooydonk

  7. bee

    die huizen staan al jaren op de nominatie om gesloopt te worden
    dus kan je er van uit gaan dat het toch echt een keer gaat gebeuren.

  8. cameo

    @ Bert,
    De zaken niet omdraaien svp! Deze woningen stonden er al. De nieuwe plannen zouden aangepast moeten worden op het bestaande en NIET andersom!!!
    Daarnaast gaat het niet natuurlijk niet om jouw woning hé?

    @Bill… Goede terugkeervoorwaarden? Kom op zeg! Dit zijn (goede!) sociale huurwoningen met een bescheiden huur. Denk je nou echt dat al die mensen terug kunnen keren???
    Als je inkomen rond of net boven het minima zit mag je een woning tot krap 600 euro terug huren want daarboven geen huursubsidie en kom je dus niet in aanmerking.
    Geloof je nu echt dat die huren onder die prijs zullen liggen? Laat me niet lachen!

    Cameo

  9. Tom

    Ik ondersteun het idee van een park(je) en de mogelijkheden voor woningbouw door de ruimte die vrijkomt, maar vraag mij af of dan ook gelijk die lelijke blokken op de hoek Croeselaan/Valeriusbaan worden gesloopt. Die dissoneren naar mijn idee nog veel meer.

  10. Ruud Paree Meijer.

    Utrecht volgt grote steden als Amsterdam, Londen, Parijs etc op.
    Met alle macht en middelen wordt het “Jan met de Pet” het Centrum van de stad uitgedreven.
    The Sky is Not The Limit.

    Waar het mogelijk is stijgen de huren extreem, wie een koopwoning in het centrum wil kopen zal extreem diep in de buidel moeten tasten.
    De huidige bewoners rest nog uit te wijken naar een van de buiten wijken zo niet naar omliggende gemeente.
    Het word dus ook in Utrecht nu duidelijk dat het groot kapitaal in het centrum blijft wonen en “Jan met de Pet” er ver buiten.

    En daarmee is de trant gezet dat het verschil tussen arm en rijk ook in Utrecht dus steeds duidelijker word.
    Om nog maar te zwijgen over de GroenLinks lobby, die met al hun genomen milieumaatregelen nog altijd niet doorhebben dat deze een averechtse werking hebben.

    Het is te zot voor woorden dat bewoners die al jaren met heel veel plezier op deze locatie wonen, hun huis moeten verlaten omdat het groot kapitaal dit wenst.
    Hoogtijd dat er een wetsverandering komt die dit onmogelijk maakt.

  11. JdV

    The needs of the many outweigh the needs of the few or the one. Spocks logic.

  12. Jeroen

    @Ruud Paree Meijer, Jan met de Pet kon alleen in het Centrum wonen omdat het centrum een verkrotte verpauperde bende was, niet omdat het daar leuk was om te wonen. Jan met de Pet woont ook niet in Baarn of op de Grachtengordel. Iedereen heeft recht op een fatsoenlijke woning maar waar komt het gekke idee toch vandaan dat iedereen maar overal op de duurste plekken zou moeten kunnen wonen?

  13. Hendricks

    @ Jeroen

    Waar komt toch het idee vandaan dat mensen met geld meer rechten hebben dan mensen met minder geld en op de mooiste en beste plekken mogen wonen? Het hebben of verdienen van veel geld zegt namelijk niets over je nut of je maatschappelijke betekenis. Daarnaast heeft niemand er zelf om gevraagd om te bestaan en heeft het hebben van succes of het hebben van geld met zo veel meer te maken dan eigen arbeid of alleen je eigen verdienste.

    Het is een raar uitgangspunt dat de armere mensen maar op slecht leefbare plekken moeten wonen en dat het centrum is voorbehouden aan de rijksten. Die qua maatschappelijk nu niet per sé meer bijdragen; ook al roepen ze dat altijd zo hard.

  14. bee

    @Ruud Paree Meijer.
    zo is het.

  15. woutvr

    @bee, Precies!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).