Spandoek tegen Utrechtse anti-Zwarte Piet-activist bij Galgenwaard: 'Kappen nou' - De Utrechtse Internet Courant Spandoek tegen Utrechtse anti-Zwarte Piet-activist bij Galgenwaard: 'Kappen nou' - De Utrechtse Internet Courant

Spandoek tegen Utrechtse anti-Zwarte Piet-activist bij Galgenwaard: ‘Kappen nou’

Spandoek tegen Utrechtse anti-Zwarte Piet-activist bij Galgenwaard: ‘Kappen nou’
Er werd vrijdagavond een spandoek getoond bij de Galgenwaard met een oproep aan de Utrechtse activist Michael van Z. De activist werd eerder deze week aangehouden na uitspraken rond de intocht van Sinterklaas.

Er werd vrijdagavond een spandoek getoond bij de Galgenwaard met een oproep aan de Utrechtse activist Michael van Z. De activist werd eerder deze week aangehouden na uitspraken rond de intocht van Sinterklaas.

UHF lijkt het spandoek te hebben gemaakt waarin Van Z. wordt opgeroepen te stoppen met zijn activiteiten. UHF staat voor Utrecht Hooligans Forever, een groep supporters van FC Utrecht.

De Utrechtse anti-Zwarte Piet-activist Michael van Z. werd woensdag aangehouden voor bedreigingen op sociale media. Vrijdag werd bekend dat ook een andere bekende Utrechtse activist werd aangehouden voor bedreigingen aan het adres van ouders die met hun kinderen Sinterklaas vieren.

UHF was eerder in het nieuws geweest met spandoeken. Een aantal jaar geleden werd aan een viaduct een spandoek met leuzen als ‘Sluit de grenzen. Eigen volk eerst’ opgehangen met de verwijzing naar UHF. De officiële supportersvereniging van FC Utrecht nam daar al snel afstand van en vond dat het ‘niets met voetbal te maken had’.

De harde kern van andere voetbalclubs in Nederland mengden zich ook al in de discussie over Zwarte Piet. Zo kwamen supporters van NEC in het verzet tegen een aangekondigd protest, dat daarom later werd afgeblazen.

7 Reacties

Reageren
 1. w

  die lui kunnen zich beter focussen op die weergaloze topclub utrecht

 2. Wim Vreeswijk

  Hoeveel subsidie krijgen die anti-piet gasten eigenlijk? Want je kunt mij niet wijsmaken dat ze dat allemaal uit eigen zak betalen of uit idealisme is.

 3. Cico

  Leuke tekst. Maar daar houdt het mee op. UHF zijn ook extremisten, hooligans hebben geen recht van spreken want ze gebruiken geweld.

 4. Ihsan

  Michael is geen Utrechter maar een Maastrichtenaar. Hij is een zoon uit een rijke horecafamilie. Hij schaamt zich (zonder goede reden) voor zijn afkomst omdat zijn opa zich bij de KNIL zou hebben misdragen. Het is allemaal een groot theaterstuk. De mensen die de pech hebben hem te leren kennen zien hier ook direct door heen. Michael gedroeg zich als nieuwkomer in de stad meteen als dictator van de Utrechtse anarchisten. Hij wilde andere krakers uit zetten, schold zwarte en migranten krakers uit voor racisten… Zijn enige doel is zelfkastijding. Door onschuldige kinderen te bedreigen heeft hij een goede manier gevonden om zichzelf tot de meest gehate man van het land te maken. Het is heel triest om te zien hoe zo’n belangrijk onderwerp als racisme onbespreekbaar wordt gemaakt door extremisten die uit zijn op shock en kwetsuur, in plaats van educatie en genezing.

 5. Yoshua

  @Wim Vreeswijk,
  Ongeveer zes miljoen euro subsidie per jaar aan iedere stichting.
  Het zijn er vier in totaal dus krijgen de anti dinges 24 miljoen per jaar subsidie.
  Niet echt de moeite waard dunkt mij.

 6. Zwarte piet

  Michael is een beroeps anarchist
  Zat de voormalige krakers van ubica op te stoken
  Joeg de echte krakers er uit
  En hij richte veel schade aan tijdens de ontruiming
  Gevaarlijk mannetje
  Heeft niks met links of rechts te maken
  Overal tegen,,altijd rotzooitrappen
  Nustinterklaas weer verpesten

 7. bee

  @ Wim Vreeswijk
  links krijgt subsidie van de overheid.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).