Studenten nemen intrek in nieuwe woontoren de Rock in Kanaleneiland Studenten nemen intrek in nieuwe woontoren de Rock in Kanaleneiland

Studenten nemen intrek in nieuwe woontoren de Rock in Kanaleneiland

Studenten nemen intrek in nieuwe woontoren de Rock in Kanaleneiland
Foto's: Ronald Tilleman
Op het voormalig Oudenrijn-ziekenhuisterrein hebben studenten hun intrek genomen in de nieuwe woontoren de ‘Rock’. Het gebouw heeft 23 verdiepingen met in totaal 463 studentenwoningen.

Op het voormalig Oudenrijn-ziekenhuisterrein hebben studenten hun intrek genomen in de nieuwe woontoren de ‘Rock’. Het gebouw heeft 23 verdiepingen met in totaal 463 studentenwoningen.

De Rock is gebouwd op de hoek van de Martin Luther Kingweg en de Beneluxlaan. Het gebouw heeft een witte, ‘golvende’ gevel, die verwijst naar de filosofische uitspraak Panta Rhei: ‘alles stroomt’. Door de gevelbanden en de hoogte sluit het volgens de architect stedenbouwkundig aan op de omgeving.

Tekst loopt door onder foto

Het complex heeft een binnentuin waar ook woningen aan liggen. Naast de Rock-toren liggen ook nog twee appartementengebouwen voor jonge werkenden en studenten. In het voormalige beddenhuis op het terrein zitten nu short-stay woningen. Ook zitten er horeca, fitness en gemeenschappelijke ruimtes voor studenten op het terrein. De woningen zijn allemaal gemeubileerd opgeleverd.

22 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Is het wel verstandig om in deze barre tijden nog meer studenten te huisvesten in Utrecht? We kunnen de problemen die dat oplevert voor de volksgezondheid nu al niet aan!

 2. Hadjememaar

  Gemeubileerd? Dat klinkt niet als een doorsnee studentenkamer.

 3. Tom

  @Hadjememaar
  Gemeubileerd is synoniem voor nog hogere huur

 4. Bill

  @ Gerard: Wilt u het pand dan leeg laten?

  Er is nog steeds een tekort van zo’n 4000 kamers, dus bouwen maar. Hoop wel dat ze er bijvoorbeeld rekening mee houden dat het studentenaantal weer afneemt, er een muurtje kan worden doorgebroken en het in aanmerking komt voor een andere doelgroep.

 5. Rob H.

  @Gerard Brugmans: Waar moeten ze dan wonen? Onder de brug? Ze studeren in Utrecht.

 6. Esrin W.

  In ieder geval is het naar het centrum en terug één rechte weg die ze
  ‘s-nachts heen en terug straalbezopen, lallend en brullend kunnen fietsen. Je komt dan niet langs al te veel bewoond gebied.

 7. Iefke

  Zie trouwens dat voor een kamer van 22 vierkante meter je 845.43 euro per maand betaald (excl. huurtoeslag en incl. services zoals wifi etc.). Je betaald dit bedrag sowieso als short-stay omdat je dan niet in aanmerking komt voor huurtoeslag. Ik vroeg me af: zijn dit normale prijzen voor (internationale-) studenten?

 8. Joop Klepzeiker

  Tja nu geen student meer een baanheb met corona …blijft de vraagvraag: KOST DAT ?
  Ouderein ziekehuis lag ik ook wel eens …gratis
  Maar het is wel mooi geworden ..

 9. Rob

  Jammer dat er voor Utrechters geen woonruimte is gebouwd. De Uithof staat al vol studentenwoningen en de Johanna is nog niet zo lang opgeleverd

 10. Gerard Brugmans

  @Rob H.:
  Nee hoor, ze studeren op uu.nl, en dat kan ook bij je moeder aan de keukentafel. Rond blijven hangen in Utrecht zorgt voor meer drukte op straat en in de supermarkt, omgewenste groepsvorming en illegale huisfeesten.
  @Bill:
  Leegstand lijkt me op dit moment een stuk veiliger dan een overvolle corona IC.

 11. Bromsnor

  Bromsnor denkt dat 863 kamers maal 850 euro 73 mille netto per maand is of 8,75 miljoen per jaar. Kassa!

 12. Rob H.

  @Gerard Brugmans:

  U heeft een heel eenzijdig beeld van studeren. Lang niet alles kan digitaal. Moeten de studenten die geneeskunde studeren leren opereren achter de computer? Moeten deze studenten die wellicht meewerken aan het onderzoek naar een vaccin tegen corona dat achter een computer doen? U wilt het toekomstperspectief van een hele generatie studenten om zeep te helpen.

  Want, dit zijn Utrechters. Studenten in Utrecht zijn gaan wonen, om aan hun toekomst te werken. Ze zijn ingeschreven in de Gemeente Utrecht. En daarmee zijn ze Utrechters, net zoals U en ik. Ze hebben daarmee net zoveel recht om in Utrecht te wonen als U.

  Wat is de volgende stap als het virus blijft rondwaren? Dat U uit uw huis gedreven wordt, omdat het te druk is in de stad? Dat is dan namelijk net zo goed mogelijk…

 13. JdV

  JdV denkt dat Bromsnor het verschil niet weet tussen netto en bruto.

 14. Gerard Brugmans

  @Rob H.
  Bij mij in de straat zijn 2 studentenhuizen, een straat verderop staat er achter ons huis nog eentje. Die gasten gedragen zich permanent als overjarige pubers op feestcamping Appelhof. De huizen fungeren bovendien als duiventil voor soortgenoten elders in de stad. Ze verhouden zich op geen enkele manier tot hun omgeving, en coronamaatregelen zijn hier vanaf de eerste lockdown nooit in acht genomen. Maar ze staan wel te dringen in de buurtsuper met hun blikjes bier en zakken chips. Dit zijn zeer onvolwassen, onzekere schreeuwers die zich gedreven door groepsdwang chronisch misdragen en nu dus ook willens en wetens mensen in gevaar brengen. Noem me ouderwets, maar van mensen die ergens willen wonen mag je toch wel iets van sociaal gedrag verwachten. Daar is hier absoluut geen sprake van, vandaar mijn dringende verzoek om ze nu terug te sturen naar hun ouders. Want het speelkwartier is al een tijdje voorbij!

 15. Rob H.

  @Gerard Brugmans:

  Gaat u, heel selectief, alleen de studenten de stad uitsturen, of een ieder die zich niet aan de regels houden? Want bij mij in de supermarkt zijn het de ouderen die zich niet aan de regels houden. Kriskras, zonder winkelwagen, door de supermarkt, geen afstand houden, zich niets aantrekkend van opmerkingen van het personeel en doen alsof de hele wereld van hun is. Waar sturen we die naar toe?

  En zo zijn er nog veel groepen, die dus dan maar moeten oprotten. Bijvoorbeeld:

  https://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/minder-mensen-willen-meewerken-aan-de-coronamaatregelen-vooral-kiezers-van-fvd-zijn-het-zat/

  Utrecht is van alle inwoners en dus ook van de studenten. We moeten het met zijn allen doen.

  (overigens, ik ben zelf al meer dan 25 jaar geleden afgestudeerd, ik preek hier niet voor eigen parochie)

 16. Esrin W.

  Gerard Brugmans snapt preciés wat ik bedoel.

 17. WvR

  @Gerard Brugmans:
  Is er iets dat eigenlijk wel mag?

  Voor “De Corona” vond je ook alles vervelend, overlastgevend, en buiten alle perken. Je hele historie aan berichten hier bestaat voor 99% uit zaken waarvan jij zou wensen dat mensen het niet deden. Of dan toch tenminste elders. En “elders” blijkt vrij moeilijk te zijn, om dat je werkelijk waar ieder evenement binnen de grofweg 4 vierkante kilometer van het centrum als overlastgevend beschouwd.

  Ik ben al lang, heeeeeeeeeeeel lang, geen student meer. Ik ga zelf niet naar ieder feest of festival (ik vermijd ze doorgaans), en vind dat de aanbeveling “…dan ga je toch ergens anders wonen…” een volslagen debiel standpunt is. Maar in jouw geval? Werkelijk waar: Ga toch ergens anders wonen. Niks mag, alles is te veel, te luid, of te druk.

  Utrecht is een stad. Niet zo heel erg groot, maar voor Nederlandse begrippen een grote stad. Verhuis. Niet voor mij, maar voor jezelf. Ik denk dat je er een stuk gelukkiger van wordt.

 18. Koel Hoofd

  @Gerard Brugmans
  Kan me helemaal vinden in je observaties!

  @Rob H
  Studenten zijn asielzoekers, ze komen hier om het ouderlijk huis te ontvluchten.
  Enkel een klein handje vol promovendi en experts werken aan corona vaccins, bachelor en master studenten hebben al moeite met ‘gewoon’ hun huiswerk doen.

  @Esrin
  Het rode fietsasfalt ligt er al! Ze hoeven enkel de rode loper te volgen….

 19. Wouter

  Goed voor de buurt en DIVERSITEIT bij winkelcentrum Rijnbaan.

 20. Paul

  @wvr Stadregio heeft ruim 650.000 inwoners en hoort daarbij tot een van de stedelijke dichte regio’s van Europa.
  Mooi gebouw !

 21. JdV

  @bill: er is geen tekort van 4000 kamers. Er zijn 4000 studenten teveel op de UU. Als er 4000 studenten minder zouden zijn:
  Geen kamers tekort. Minder fietsen in en door de stad. Minder trams nodig naar USP. Minder kans op besmettingen. Minder huizen voor afgestudeerde studenten nodig.
  Kortom, alleen maar voordelen.

 22. Feiten

  @Rob H. Uw beweringen worden niet gesteund door de feiten. 20-29 jaar en met name 20-24 jaar zijn zwaar oververtegenwoordigd in de besmettingen:
  https://www.rivm.nl/nieuws/stijging-aantal-nieuwe-covid-19-meldingen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).